Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταγγελίες για «λαδώματα» σε Πολεοδομίες της Θεσσαλονίκης


jimis9497

Recommended Posts

15.7.2010

Καταγγελίες για «λαδώματα» σε Πολεοδομίες της Θεσσαλονίκης

 

Ρεπορτάζ: Δ. Τζιότζιου

 

Την ώρα που η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να πατάξει την διαφθορά στο Δημόσιο, το «λάδωμα» εξακολουθεί να είναι καθημερινή πρακτική στις περισσότερες Πολεοδομίες. Διαφθορά χωρίς τέλος με ταρίφες χιλιάδων ευρώ τις οποίες καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες για να ρυθμίσουν υποθέσεις τους, κατήγγειλαν στον ALPHA πολίτες και για τα Πολεοδομικά γραφεία της Θεσσαλονίκης. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση πολίτη, που μέσω πολιτικού μηχανικού αποφάσισε αρχικά να ακολουθήσει τη νόμιμη οδό.

 

Όπως είπε μιλώντας στον ALPHA από την εμπειρία που βίωσε «θέλουν να πάρουν την δουλειά αυτοί από κει μέσα και αν πας έτσι "ξέμπαρκος", σου βγάζουν την ψυχή». Για να τελειώσεις κάτι γρήγορα, πρέπει να λαδώσεις, λένε πολιτικοί μηχανικοί, που βρίσκονται καθημερινά στην Πολεοδομία. Όπως είπε μιλώντας στον ALPHA μηχανικός εκτός κυκλώματος «μπορεί ο άλλος να την χτίσει την οικοδομή και η άδεια να μην έχει βγει ακόμη από δω. Γιατί; Επειδή είναι κύκλωμα κλειστό και θέλουν να την πάρουν αυτοί την δουλειά». Η ταρίφα για να κάνεις την δουλειά σου, καταγγέλλουν, κυμαίνεται από 5.000 έως και 50.000 ευρώ ανάλογα με το πρόβλημα.

 

Ο ALPHA επικοινώνησε με τον αντινομάρχη Πολεοδομίας Γιάννη Αγγούρα, ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά, ότι ποτέ δεν του καταγγέλθηκε τίποτα και πρόσθεσε ότι «αν έχετε εσείς κάτι συγκεκριμένο, μπορείτε να μου το δώσετε να το ερευνήσω». Έξω από τα Πολεοδομικά γραφεία όμως άνθρωποι που γνωρίζουν πολλά, μιλούν για στημένες καταγγελίες κατά πολιτών για πολεοδομικές παραβάσεις και κυκλώματα, που βγάζουν λεφτά απ’ αυτές. Δεν είναι λίγοι αυτοί, που ισχυρίζονται ότι το λάδωμα στις υπηρεσίες αυτές έχει γίνει το κύριο επάγγελμα κάποιων, που βγάζουν πολλά χρήματα σε βάρος του πολίτη.

 

 

 

Πηγή: ALPHA

Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

 

http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=90&news_id=42308

 

Θα προσθέσω και γώ στο παραπάνω κείμενο:

όχι βρε αδερφέ, που αντιλήφθηκες τέτοιο πράγμα....

Ξύλο που μας χρειάζεται....

Link to comment
Share on other sites

Γι' αυτό ήταν σφιγμένοι σήμερα στη πολεοδομία που πήγα; Ήταν όλοι πιο εξυπηρετικοί και σιωπηλοί ακόμα και αυτοί που δεν είχαν κόσμο στο γραφείο τους δεν ήταν αγκιστρωμένοι στα τηλέφωνα ως συνήθως.Μήπως έχουν αγχωθεί με το κύμα αποκαλύψεων και καταγγελιών που δημιουργείται σιγά σιγά;Γενικά από τότε που βγήκε η λίστα των μεγαλοοφειλετών στο κράτους απ' το troktiko έχουν βελτιωθεί λίγο τα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Και πάλι θα μείνουμε εδώ όμως...

 

Πόσες φορές ακούσαμε, πόσες περισσότερες (λόγω επαγγέλματος) το ζήσαμε, αλλά όλα σταματούν εκεί.

 

Δεν είναι δύσκολο να το δεις και να το καταλάβεις. Όλοι το ξέρουμε. Αρκεί να δει κάποιος τις υπογραφές σε ένα φάκελο. Τις ημερομηνίες.... Ας ξεκινήσουν από εκεί. Και μετά βλέπουν και περιουσίες, πόθεν έσχες κτλ κτλ.

Link to comment
Share on other sites

καλα, να κανει ο κοσμος καταγγελεις...αλλα αν δεν δουμε και κανενα αδειο γραφειο καποια μερα και ο λαμογιος να εχει χασει τη δουλεια του, τι καταγγελια να κανει κανεις?

 

εδω οι τιμωριες ειναι να σε παρουνε απο το ενα τμημα και να σε πανε στο αλλο, ή για πολυ μεγαλα οργια να σε πανε σε αλλη πολεοδομια διπλανου δημου, και στο εντωμεταξυ οποιος κανει καμμια επωνυμη καταγγελια, δεν θα ξαναβγαλει αδεια στην ευρυτερη περιοχη νοτιοανατολικης ευρωπης. Γιαυτο δεν εχει σχεση η καταγγελια, ελεγχο ποθεν εσχες θελουν ΟΛΟΙ ανεξαιρετως και θα δειτε μετα πως θα μαζευτουν τα πουλακια μου.

Link to comment
Share on other sites

Πολυ σωστά. Τι να κανουμε...ολοι μας τα βλέπουμε και απλα μιλαμε. Καταγγελια να κανεις δεν τολμάς(-ω). Δεν θα δεις ξανα αδεια σου να βγαινει ουτε μετα απο 3 χρόνια. Ασε τι εχουν να σου 'σούρουν' που λενε και στο χωριό μου.

Κανενας (ελαχιστον εξαιρεσεων) θα κανει καταγγελια για τους υπαλληλους πολεοδομίας.

Υπάρχει κανεις να μας πει αν εχει κάνει;

Link to comment
Share on other sites

υπαρχει υποθεση ανοικτη εδω και 2 χρονια στην περιοχη μου με καταγγελιες για αδειες που εχουν απο παραποιημενα τοπογραφικα μεχρι ολοκληρες διαδικασιες που δεν γινανε (πχ ΕΠΑΕ).

 

Τις καταγγελιες τις εκανε μη-μηχανικος και δεν τον νοιαζει. Ακρη ειναι απολυτως σιγουρο οτι δεν θα βγαλει, γιατι πρωτον το καθε λαμογιο ειναι καλα προετοιμασμενο και δευτερον ως δια μαγειας ολα θα ειναι ενταξει σε κανα χρονο, νεες αδειες θα βγουνε κομπλε, οι παλιοι φακελλοι θα εξαφανιστουν κλπ κλπ

 

Σε αλλη περιπτωση που γνωριζω προσωπικα, το εχω ξαναπει, πειθαρχικο, επιπληξη και μετα απο 1 μηνα πισω στη δουλεια. Δεν λεω τι εκανε ο συγκεκριμενος υπαλληλος γιατι ειναι πολυ γνωστη ιστορια, απλα ειναι τοσο τραβηγμενο και απιστευτο αυτο που εκανε που επρεπε να τον ειχανε παει μεσα για πλακα. Και μετα ξυπνησαμε ολοι βεβαια. Και το φοβερο ειναι που συνεχιζει ακαθεκτος τα ιδια εδω και 10 χρονια.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη εμένα που μου ζητάνε να τους δωσω ενα μισθο δημοσιου για μια οικ.αδ. που εχει ενα απλο προβλημα ογκου; Απλα θα περασει και δεν ακουμπήσει!

Link to comment
Share on other sites

Καλά τώρα δουλευόμαστε και μεταξύ μας...;;;

Αν θέλουν, ας εφαρμόσουν καθολικό πόθεν έσχες για όλους

Δ.Υ. , πολιτικούς, επιχειρηματίες, μηχανικούς, λογιστές κλπ...

Όλοι να μιλάνε για διαφάνεια αλλά το ξεχνάνε όλοι ένα πράμα...!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.