Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Συνιδιοκτησία σε εκτός πόλεως οικόπεδο


Recommended Posts

Καλημερα σας και ευχαριστω εκ των προτερων για οποιαδηποτε απαντηση!Σε οικοπεδο 1 στρεμματος εκτος πολεως και με καθετη συνιδιοκτησια χτιστηκε το 1975 δυοροφη κατοικια (ισογειο-πρωτος) 167tm εκαστος οροφος!Ο μηχανικος για καποιο λογο μην ξεροντας γιατι την εποχη που εγιναν οι εκσκαφες αλλαξε και την ακριβη τοποθεσια του σπιτιου και την διαρυθμηση του χωρις να το αποτυπωσει σε καινουριο σχεδιο και στην αδεια οποτε το σπιτι πλεον φαινεται σαν αυθαιρετο!Το 1982 ο αλλος συνιδιοκτητης κατασκευασε κατοικια 120 tm βασιζομενος σε μια υποτυπωδη αποτυπωση του μηχανικου του οπου εδειχνε το πρωτο σπιτι οτι ηταν μονοκατοικια 167 τμ!Ξεροντας πλεον οτι σε εκτοσ πολεως μπορω να χτισω 400 τμ και εφοσον τα εχουμε ξεπερασει τι μπορω για να ξεπερασω τα οποιαδηποτε προβληματα και να χτισω στο ισογειο!ευχαριστω και συγνωμη αν δεν ημουν κατατοπιστικος!Οποιαδηποτε γνωμη η πληροφορια θα ηταν χρησιμη!Εχω επικοινωνησει με μηχανικους και ολοι δεν θελουν να το αναλαβουν γιατι οι μηχανικοι που εβγαλαν τα σχεδια ειναι χρονια στο χωρο!Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Ξεροντας πλεον οτι σε εκτοσ πολεως μπορω να χτισω 400 τμ και εφοσον τα εχουμε ξεπερασει τι μπορω για να ξεπερασω τα οποιαδηποτε προβληματα και να χτισω στο ισογειο!ευχαριστω και συγνωμη αν δεν ημουν κατατοπιστικος!

 

Συγνώμη, αλλά αν κατάλαβα καλά αυτό που μας ζητάς είναι να σου δώσουμε συμβουλές για το πως θα παρανομήσετε περαιτέρω από όσο έχετε ήδη παρανομήσει;

Link to comment
Share on other sites

οχι απλα θελω συμβουλεσ πως θα το νομιμοποιησω!Γιατι η ευθυνη δεν ηταν δικια μου!εαν αξιζει τον κοπο να παω στην πολεοδομια η να μην ασχοληθω καθολου

Link to comment
Share on other sites

Από το '75 τώρα το θυμηθήκατε, επειδή θίγεται το συμφέρον σας; Απευθυνθείτε σε μηχανικό και δικηγόρο, σε καμία περίπτωση μην το αφήσετε. Αναζητήστε τον μηχανικό που είχε βγάλει την αρχική άδεια.

Link to comment
Share on other sites

@GEROJOHN1

Ξεκινώντας από το εμβαδόν του γηπέδου (και όχι οικοπέδου), δημιουργούνται ερωτήματα εάν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Επί πλέον, το συνολικό εμβαδόν (400 τμ), που αναφέρεις ότι επιτρέπεται να κατασκευαστεί, δεν προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις.

 

Συνολικά, οι πολλαπλές πολεοδομικές παρανομίες που φαίνεται να έχουν γίνει στο συγκεκριμένο γήπεδο, δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνία μέσω διαδικτύου, αλλά με μηχανικό και δικηγόρο της εμπιστοσύνης σου.

Link to comment
Share on other sites

Το θεμα ειναι οτι ουτε θελω να παρανομησω ουτε το παιζω εξυπνος οτι απτο1975 τωρα μου ηρθε να το νομιμοποιησω!Απλα τωρα ασχοληθηκαμε με το σπιτι!Ο παππους εφτιαξε το σπιτι πληρωσε τα παντα σε αδειες ενσημα και οτι αλλο πληρωνουν και σημερα απλα ηρθαμε εμεις νομιζοντας οτι ολα ειναι σωστα να διαμορφωσουμε το ισογειο!Καταλαβαινω οτι το πιο πιθανο ειναι να χρειαστω δικηγορο απλα θα ηθελα να εχω μια γενικη αποψη στο1) αν μπορω να καταφερω κατι 2)ποσο χρονο θα παρει περιπου3)εαν εγω περα του σχεδιου ειμαι νομιμος στα τετραγωνικα?

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα να δεις, αν όντως θες να ξεμπλέξεις την κατάσταση, να συμβουλευτείς ένα μηχανικό. Στην ανάγκη απευθύνσου σε κάποιον εκτός της τοπικής κοινωνίας, αν αυτό σου δημιουργεί πρόβλημα.

Το πράγμα είναι αρκετά μπερδεμένο για να εκφέρουμε άποψη μέσα από εδώ. Πιθανών και να μπορείς να βγάλεις άκρη. Κρίμα δεν είναι να πάρεις μια αρνητική απάντηση από εδώ και να το αφήσεις και μια μέρα να ανακαλύψεις ότι εδώ δεν καταλάβαμε ακριβώς περί τίνος πρόκειται;

Αν μπορείς να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός... Τουλάχιστον εγώ δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς έχετε κάνει σε αυτό το οικόπεδο...

Όταν λες εκτός πόλεως, εννοείς εκτός σχεδίου ή εντός οικισμού;

Με την κάθετη τι ποσοστό αναλογεί στον καθένα;

Η δική σου ιδιοκτησία είναι τα 120; Σε όροφο και θες να αποπερατώσεις το ισόγειο;

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς τοπογραφικό, στο οποίο να φαίνονται η θέση, οι διαστάσεις και το εμβαδό του αγροτεμαχίου, οι γύρω ιδιοκτησίες και οι δρόμοι, δεν είναι δυνατή η απάντηση του ερωτήματός σου.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις!θα προσπαθησω να γινω οσο πιο πολυ αναλυτικος μπορω γιατι δεν εχω και πολλες γνωσεις σε αυτα τα θεματα!το δικο μου σπιτι ειναι 167τμ το ισογειο και 167 ο οροφος χτιστηκε το 1975!ειχε γινει συσταση καθετης συνιδιοκτησιας χωρις ποσοστα εννοωντας μαλλον μισο μισο!το οικοπεδο ειναι ενα στρεμμα σε εκτος σχεδιου πολεως και περιμενουμε εδω και χρονια την ενταξη του!το 1975 που χτιστηκε το σπιτι ο νομος αποτι μου ειπαν οι μηχανικοι σε εκτος σχεδιου πολεως μπορουσες να χτισεις 800 τμ!εμεις χτισαμε 334 και αφησαμε την υπολοιπη δομηση για τον αλλο συνιδιοκτητη!Ο μως εγιναν αρκετες παρατοιπιες απο τον μηχανικο!το σπιτι στα σχεδια ηταν να χτιστει στη μεση του οικοπεδου με βαση την αδεια!ο μηχανικος μετεφερε το σπιτι αριστερα και αλλαξε και τα στατικα χωρις να το αποτυπωσει ουτε σε σχεδιο ουτε σε καινουρια αδεια!το 1982 οπως μου ειπαν οι μηχανικοι μου ειπαν οτι ο νομος ειχε αλλαξει και οτι πλεον στο στρεμμα μπορουσες να χτισεις 400 τμ αλλα εμεις ειχαμε καλυψει τα334τμ!ο συνιδιοκτητης αποφασισε να χτισει και ο μηχανικος του εφοσον ειδε οτι η αδεια η δικια μας δεν ειχε καμια σχεση με την πραγματικοτητα εκανε μια ψευδη αποτυπωση δειχνοντας οτι το δικο μας σπιτι ναι μεν ειναι στα αριστερα του οικοπεδου αλλα εκοψε και τετραγωνικα απτο δικο μου σπιτι και εναν οροφο!απλα εγω αναρωτιεμαι τωρα!Θα βγαλω καποια ακρη?Γιαυτο ακριβως το λογο παραθετω αυτα τα ερωτηματα και για να ενημερωθω αλλα και για να ξερω τι να περιμενω!ευχαριστω και παλι για τον χρονο σας και συγνωμη αν γινομαι κουραστικος που κανω αυτες τις ερωτησεις αλλα το ψαχνω εδω και δυο χρονια και ακρη δεν εχω βγαλει!

Link to comment
Share on other sites

ο μηχανικος μετεφερε το σπιτι αριστερα και αλλαξε και τα στατικα...αλλα εκοψε και τετραγωνικα απτο δικο μου σπιτι και εναν οροφο!απλα εγω αναρωτιεμαι τωρα!..

 

εγώ να αναρωτηθώ,να ντραπώ για το σινάφι μας ή να πώ σε όλους μας (και στον εαυτό μου μέσα άλλοτε σα μηχανικός και άλλοτε σαν ιδιώτης που δίνω το γρηγορόσημο) αϊ στο διάολο και φεύγοντας από τη χώρα αυτή ο τελευταίος να κλείσει και την πόρτα

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.