Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προέκταση εξώστη


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι,θέλω να προεκτείνω εξώστη με χρήση μεταλλικής κατασκευής που βλέπει σε ακάλυπτο χώρο διώροφης οικοδομής αδείας προ του '85 αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω υπόλοιπο κάλυψης. Θα μπορούσα να το μετρήσω στη δόμηση και να μην έχω πρόβλημα?Επειδή η άδεια είναι προ του '85 μου είπαν ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το ποσοστό του 35% επί της δόμησης που ισχύει γενικά για τους εξώστες.Ελπίζω να έγινα κατανοητή.Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Βασικά...δεν έγινες....χμχμχμχμχμ

 

Γιατί έχεις πρόβλημα εφόσον οι εξώστες δεν μετράνε στην κάλυψη?

 

Μήπως έχεις πρόβλημα με τα Δ του οικοπέδου....?

 

Μήπως δεν θές εξώστη αλλά ημιυπαίθριο?

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ασχέτως του πότε χτίστηκε το κτήριο είναι προβληματική η περίπτωση προσθήκης εξώστη/ημιυπαιθρίου για ένα βασικό λόγο: αποτελούν ποσοστό επί της εκάστοτε δόμησης. Για (νέους) ημιυπαιθρίους έχει ήδη τεκμηριωθεί ότι πρέπει συνοδεύουν κάποια προσθήκη - το ίδιο είναι λογικό να ισχύει για εξώστες.

 

Αν είναι να μετρήσει σε δόμηση ξεπερνάς τον παραπάνω σκόπελο αλλά σκοντάφτεις σε κάλυψη, Δ και λοιπά. Χλωμό λοιπόν το βλέπω.

 

Καλού κακού κάνε έγγραφη αίτηση όπου θα ρωτάς για τις προϋποθέσεις προσθήκης εξώστη (και θα ζητάς έγγραφη απάντηση βεβαίως βεβαίως) και άσε τους υπαλλήλους να ψάξουν στα κιτάπια τους...καλό σε όλους θα κάνει.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τη βοήθεια, ρώτησα και στην πολεοδομία και δεν ήξεραν να μου πουν σίγουρα. Πρόβλημα με Δ δεν έχω αλλά το πρόβλημα είναι ότι αν το μετρήσω στη δόμηση τότε μάλλον θα μετρήσει και στην κάλυψη για την οποία δεν έχω περιθώρια...μου είπαν να στείλω ερώτημα στη ΔΟΤ για να σιγουρευτώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δεν μπορείς.

Αποφ-31455/92

Δεν επιτρέπεται να κατασκευαστούν εξώστες και Η/Χ χώροι σε οικοδομές που έχουν ανεγερθεί με προισχύουσες του ΓΟΚ/85 διατάξεις εαν δεν κατασκευάζεται προσθήκη.

 

Άσχετοι υπάλληλοι...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

βασικά απ'ότι ξέρω επίσημη (έγγραφη δηλαδή) απάντηση η ΔΟΚΚ (Διεύθυνση Οικοδομικών Κανονισμών και Κτιριοδομικού) δεν δίνει ούτε σε ιδιώτες ούτε σε μηχανικούς.

Απαντάει μέσω εγκυκλίων μόνο σε αιτήματα που τις απευθύνονται από άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.