Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Αλλαγή θέσης σκάλας


bocelli

Recommended Posts

Καλημέρα

 

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Σε κατάστημα που έχει νοικιάσει πελάτης μου για να το κάνει καφετέρια η θέση της σκάλας που οδηγεί στο πατάρι είναι στο πίσω τμήμα του καταστήματος ενώ στις αρχικές κατόψεις είναι στο μπροστινό. Ο μηχανικός του πελάτη μου πήγε και στατική μελέτη στην πολεοδομία. Η πολεοδομία δεν εγκρίνει την αλλαγή χρήσης και ζήτησε έγγραφο της συνέλευσης των ιδιοκτητών ότι δεν έχει πρόβλημα με την αλλαγή της σκάλας. Η συνέλευση (όλοι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι) διατύπωσαν ότι βάση του κανονισμού δεν έχουν λόγο στο ζήτημα αυτό και το χαρτί αυτό πήγε στην πολεοδομία όμως η πολεοδομία δεν το δέχεται... Τι πρέπει να γίνει για να νομιμοποιηθεί η αλλαγή της θέσης της σκάλας που συνδέει ισόγειο με υπόγειο και πατάρι?

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ bocelli, γνωρίζεις από τον αστικό κώδικα ότι ο φέρων οργανισμός ανήκει στα μη διαιρετά πράγματα του ακινήτου και ως εκ τούτου όλοι οι συνιδιοκτήτες έχουν λόγο για αυτόν. Κοινώς με το χαρτί που σου έδωσαν οι συνάδελφοί σου σε δουλεύουν.

 

Εκτός αν η σκάλα είναι μη φέρον στοιχείο (ανεμόσκαλα ή κάτι άλλο) και το πατάρι είναι επίσης μη φέρον στοιχείο (πχ ένα πολύ ψηλό τραπέζι), δηλαδή αν είναι κινητά αντικείμενα, οπότε δεν χρειάζεται άδεια.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

να ρωτήσω και εγώ κατι;

τι σχέση έχει η άποψη των ιδιοκτητών για το που θα ήθελαν να είναι η αυθαίρετη σκάλα και αν τους αρέσει ή όχι; αφού δεν έχουν καμμία επιλογή (υπάρχει ήδη η σκάλα)

 

κατά τη γνώμη μου εφόσον είναι αυθαίρετη κατασκευή ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία

με ελεγχο στατικής επάρκειας, πρόστιμα για πολεοδομια-ΙΚΑ , εξτρα αμοιβες κλπ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

η σκάλα που ενώνει τον περιβάλλοντα χώρο με τον 1ο όροφο έχει μετακινηθεί κατά 35εκ.δεξιά Για να γίνει αναθεώρηση χρειάζεται και στατική μελέτη?

 

Οι ιδιοκτήτες θέλουν να τοποθετήσουν και σιδερένια στρογγυλή σκάλα που θα ενώνει τον 1ο 'οροφο με το δώμα ( κάτι σαν ανεμόσκαλα) πρέπει να την δείξω στα σχέδια της αναθεώρησης? μετράει σε δόμηση και κάλυψη?

Edited by 1975
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.