Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων για αγρότες


Dimi12

Recommended Posts

Και μια δευτερη, απο ένα τοπογραφικό στην Περιοχή του Κάλαμου ο τοπογράφος το έχει χαρακτηρίσει σαν εντός ΖΟΕ βάσει ΦΕΚ284Δ 1983

Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις?

 

Κάνοντας μια ερμηνεία του νόμου μήπως η παράγραφος 6 του άρθου 9 αναφέρει ότι δεν θα πρέπει να έχει χαρακτηριστεί σαν ΓΥΠ απο ΣΧΟΟΑΠ ή ΖΟΕ? γιατί αν είναι έτσι δεν υπάρχει θέμα.

 

Σε περίπτωση όπου δεν γνωρίζουμε αν το αγροτεμάχιο είναι σε ΦΥΠ δεν είναι σε αναδασμό αξαρτόμαστε απο την ΝΕΧΩΠ ή μπορούμε να ανατρέξουμε σε κάποιο νόμο να δούμε τι ισχύει, αναφέρομαι σε περιοχή Ανατολική Αττικής

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έχω μία περίπτωση επαγγελματία αγρότη,ο οποίος σε 10 στρ. αγροτεμάχιο έχει σε λειτουργία συσκευαστήριο 250 τ.μ., αφήνοντας ελεύθερο χώρο 7 στρ. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή εφόσον πρόκειται για 4,5 στρ για τα Φ/Β+250 τ.μ.<60% των 10 στρ είναι ολα οκ??

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

@ulysseus80:

 

Ένα 100 kWp φ/β σύστημα έχει κάλυψη όχι παραπάνω από μεγ. 700μ2.

Το συσκευαστήριο 250 μ2 + το φ/β = 250 + 700μ2 = 950 μ2.

Στα 10 στρ. το ένα στρ. είναι πολύ λιγότερο από το 60% της κάλυψης.

Όπως και να το κοιτάξεις δεν έχεις πρόβλημα.

Ενοείται ότι ο τίτλος των 10στρ. είναι ενιαίος

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Γεια σε όλους!

Θέτω ένα θέμα που έχει προβληματίσει αρκετές φορές και αφορά την περίφραξη σε τμήμα οικοπέδου ή γηπέδου. Σε κάποια σχετικά topic έχει συζητηθεί, και οι περισσότεροι συμφωνούν και καταλήγουν στο ότι δεν μπορεί να περιφραχτεί τμήμα, παρά μόνο ολόκληρο το οικόπεδο, ή καλύτερα "γήπεδο" για την συγκεκριμένη περίπτωση των φωτοβολταϊκών.

 

Αυτό προκύπτει από το Έγγρ. 5678/2005 (από Δ.Ο.Κ.Κ., αν θυμάμαι καλά) που αναφέρεται γενικά στις περιφράξεις οικοπέδων (όχι συγκεκριμένα για περιπτώσεις φωτοβολταϊκών) και νομίζω ότι έχει επεκταθεί η εφαρμογή του και στα εκτός σχεδίου μετά από σχετική ερμηνεία.

 

Το αναφέρω ειδικά στο topic για τα ΦΒ πάρκα από αγρότες, γιατί είναι πιο πιθανό να υπάρχουν μεγάλα αγροτεμάχια των 20, 30 και πλέον στρεμμάτων, όπου η ίδια η εγκατάσταση δεν θα ξεπερνάει το 1 στρέμμα...

 

Έχετε συναντήσει αυτό το πρόβλημα στην πράξη; πώς αντιμετωπίζεται από τις κατά τόπους Πολοεδομίες; σε εμάς πάντως δεν επιτρέπεται περίφραξη σε τμήμα.

Link to comment
Share on other sites

Παιδες μεχρι ποσα κιλοβαττ επιτρεπεται συμφωνα με το νομο εγκατασταση σε χωραφι εαν δεν εισαι αγροτης,μεχρι 20ΚW δεν ειναι?Ποιο ειναι το οριο,τα 20KW που ειναι για εγκατασταση ιδιωτων επιτρεπονται μονο σε στεγες η κ σε χωραφια?ΓΙα να κανεις εγκατασταση σε οικοπεδα 10-20kw πρεπει να εισαι αναγκαστικα αγροτης?THanks

Link to comment
Share on other sites

Albireo αυτά που γράφεις είναι σωστά, αλλά χρησιμοποιώντας το κείμενο και το πνεύμα του άρθρου 1 της ΥΑ για τα εκτός σχεδίου, μεταξύ άλλων ... επιτρέπεται η περίφραξη για την προστασία της εγκατάστασης με συρματόπλεγμα μέχρι 2,5μ, με συμπαγές τοιχίο μέχρι 30 εκατ., ...

Αν λοιπόν πάρουμε τη νομοθεσία περί κατάτμησης λόγω περίφραξης αυτό δε συνάδει με την ανάγκη της περίφραξης για προστασία της εγκατάστασης.

 

Το έχω αντιμετωπίσει και εγώ το πρόβλημα. Ορισμένες πολεοδομίες απλά δεν έδιναν έγκριση για περίφραξη, το άφηναν στον αέρα και ότι νόμιζε κανείς έκανε (:roll:

Άλλες πάλι, από τη στιγμή που υπήρχε μεταγραμμένο συμβολαιογραφικό μισθωτήριο, δεν τις ενδιέφερε γιατί ο τίτλος δεν είναι πια ενιαίος.

Link to comment
Share on other sites

Παρεπιπτοντως η ΔΕΗ αρχισε τις αυτοψιες στα χωραφια των αγροτων.Σημερα μου ετυχε ελεγχος σε χωραφι πελατη μου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.