Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαστασιολόγηση γεννήτριας


vartz10

Recommended Posts

Θέλω ν' αγοράσω μια γεννήτρια για να κάνω δουλειές με συμβατικά ερασιτεχνικά εργαλεία ( δράπανο, μικρό κόφτη, πλάνη χεριού κλπ.) Επειδή έχω χαθεί από την πληθώρα των γεννητριών μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποια ή κάποιο μέγεθος εργαλείου, χωρίς βέβαια να ξεπουληθώ. Θα ήθελα επίσης να μου εξηγήσει κάποιος την σχέση των ίππων και των ΚVa που έχει μια γεννήτρια και που αποσκοπούν αυτά τα στοιχεία?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 29
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Με ενάμισι kVA είσαι ΟΚ. 736W = 1Hp. Για ερασιτεχνική χρήση μια χαρά θα σε καλύψουν οι κινέζικες με 200€ ~ 300€. 1W = 1VA για ωμικά φορτία. Αλλά επειδή στην ζωή τίποτα δεν είναι ωμικό θα χρειαστεί ένας ηλεκτρολόγος να μας πει...

:)

Link to comment
Share on other sites

Για ωμικά φορτία (πχ. λαμπες) μπορείς να πάρεις γεννήτρια όση και η κατανάλωση, προσθέτοντας ένα επιπλέον 20%. πχ για λαμπες 1000w να παρεις μια γεννητρια 1200w=1.5KV.

Για κινητήρες όπως στην περίπτωσή σου, επειδή απορροφούν κατα την εκκίνηση μεγαλύτερο ρεύμα, οι εταιρίες συστήνουν γεννήτριες 2 φορές τυολάχιστον μεγαλύτερες από τα φορτία, δηλ. για δράπανο 600w η γεννήτρια θα είναι 1200w=1.5kv.

Οι ίπποι του βενζινοκινητήρα έχουν και αυτοί σημασία για να δουλεύει η γεννήρια πιο ξεκούραστα και όχι οριακά, δηλαδή γεννήτρια 4.2KV χρειάζεται 5.5ΗΡ βενζινοκινητήρα οριακά, με 6.5ΗΡ θα δουλεύει πιο "ξεκούραστα"

Link to comment
Share on other sites

Αν σκοπευεις να την χρησιμοποιεις συχνα, θα προτεινα να παρεις κατι καλουτσικο και επωνυμο, καμια honda πχ. Οχι πως τα επωνυμα δεν χαλανε, και τα κινεζικα ειναι για πεταμα, αλλα σε εργαλεια ισχυει απολυτως (εκτος ελαχιστων περιπτωσεων) το "οτι πληρωνεις παιρνεις"

 

Και μιας και εχω απειρα εργαλεια (λογω επαγγελματος του πατερα μου), τις πιο πολλες φορες η παραπανω ρηση επιβεβαιωνεται πανηγυρικα.

 

Οσο αφορα την ισχυ της γεννητριας οι παραπανω τα λενε πολυ καλα. Αν δεν εχεις χομπυ να γκρεμιζεις διαφορα με μεγαλα κομπρεσερ:), ή να ηλεκτροκολλας για ωρες με χοντρα ηλεκτροδια και παλιας τεχνολογιας ηλεκτροκολληση, με 1.5 kVA εισαι μια χαρα.

 

 

##edit

 

Δεν αντεξα και εβγαλα απο την αποθηκη την φορητη μου γεννητρια. Αγορασμενη πριν 3-4 χρονια αν θυμαμαι καλα, απο το πρακτικερ, δεν θυμαμαι τιμη. Γερμανικη made in china, αν και εχω και κατι αλλα εργαλειακια ιδιας μαρκας και ειναι ΟΚ. Βλεπετε τα στοιχεια της στο ταμπελακι, να αναφερω οτι σηκωνει τροχακι και κρουστικο δραπανο, αν και ζοριζεται λιγο στην εκκινηση. Για φορτια στα ορια της και λιγο χρονο δεν υπαρχει θεμα.

 

Αγοραστηκε για φωτισμο του καταστηματος της μητερας μου οταν κοβεται το ρευμα το καλοκαιρι (συχνα πυκνα), αλλα δεν μπορει να την βαλει μπροστα οποτε... κατασχεθηκε:mrgreen:!

Το καταστημα το γεμισα με φωτιστικα ασφαλειας παρεπιπτοντως!

post-549-131887244775_thumb.jpg

post-549-131887244803_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Οι "κλασσικου τυπου", οπως αυτη που εβαλα φωτο, κανουν αρκετη φασαρια.

 

Υπαρχουν και σχετικα αθορυβες, εκεινες που ειναι σαν βαλιτσακι αν εχεις δει. Ειναι τυπου inverter, και ειναι πιο αθορυβες και συγχρονες. Εχω δει σε λειτουργια μερικες μικρες, ειναι πολυ ησυχες. Το κοστος ομως ανεβαινει αρκετα.

Για κατι επωνυμο στο 1 kVA θες κοντα ενα χιλιαρικο, σε κατι πιο "αγνωστο" θες περιπου 400-500 ευρω. Κοστος περιπου 3πλασιο σε σχεση με συμβατικες.

 

Αν εχεις δυνατοτητα πριν αγορασεις, δες σε λειτουργια και κανε δοκιμη μερικες γεννητριες.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

 Φιλος κ πελατης μου αγγειοπλάστης έκλισε συμφωνία με έμπορο για κατασκευή πήλινων τσουκαλιών. Τα πήλινα τσουκάλια κατασκευάζονται από ειδικό πηλό ο οποίος αποτελείτε από ένα μείγμα 3 διαφορετικών χωμάτων κ ψήνονται στους 1200 κελσιου για 7-8 ώρες.

Το πρόβλημα είναι ότι όταν ο φούρνους ξεκινήσει να ψήνει απαγορεύεται δια ροπάλου  να πέσει κάτω από τους 1000 κελσιου έστω κ για λίγα λεπτά (το τσουκάλι ρηγμακτώνει ).  Με τις διακοπές που γίνονται όμως από την ΔΕΗ αυτό είναι το μόνο σίγουρο ότι θα συμβαίνει αρκετά συχνά , έτσι σκεφτήκαμε τη λύση γεννήτρια , ο φούρνος είναι 29kw μετρημένος από εμένα με αναλυτή ενέργειας, η γεννήτρια που βρήκε (γνωστής εταιρίας)  είναι 30kva, μπορεί λοιπόν η γεννήτρια να σηκώσει με βήματα το φορτίο των 29kw εάν υπάρξει διακοπή δικτύου ΔΕΗ?

Link to comment
Share on other sites

Δεν δινεις καμια εξτρα πληροφορια για τον φουρνο και το η/ζ ? Βασικα δεν εχω δει τετοιο φουρνο απο κοντα, απο τι αποτελειται και πως δουλευουν οι αντιστασεις του? Εννοω εχει ενα κουμπι ΟΝ-ΟΦ και ρυθμιση θερμοκρασιας ή μπορεις να αναβοσβηνεις αντιστασεις κατα το δοκουν?

Link to comment
Share on other sites

οριακη ειναι δεν θα το διακυνδινευα λιγα kva παραπανω θεs σιγουρα .αν την βαλειs οριακη θα καψει την πλακετα διεγερσηs

Link to comment
Share on other sites

ο φούρνος εχει αντιστασεις που κουμπώνουν με 7 ρελε, είναι ον οφ με θερμοστάτη στους1200, το H/Z είναι 1500rpm prime 30kva με pf 85

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.