Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή στις αρτιότητες εκτός σχεδίου


Recommended Posts

Πρόκειται στο προσεχές διάστημα να ψηφιστεί νόμος για την αλλαγή στις αρτιότητες της εκτός σχεδίου δόμησης με σκοπό την αύξηση τους πιθανόν στα 10 στρέμματα. Επειδή το θέμα "καίει" πολλούς, παρακαλώ όποιος έχει κάποια ενημέρωση επί του θέματος να την καταθέσει. Συγκεκριμένα το πιο μεγάλο ερώτημα είναι αν υπάρχει κάποια πληροφόρηση σχετικά με το χρόνο εφαρμογής του νέου νόμου.

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Link to comment
Share on other sites

Χειροπιαστό, με την έννοια σχεδίου πδ, δεν υπάρχει. Απλά, την προηγούμενη βδομάδα, δημοσιεύτηκαν στον τύπο ειδήσεις σχετικά με πρωτοβουλίες του ΥΠΕΚΑ, στις οποίες περιλαμβάνονταν η κατάργηση της ΜΣΔ, η αύξηση των ορίων αρτιότητας σε εκτός σχεδίου περιοχές κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Για να γίνω πιο σαφής (όσο γίνεται) να αναφέρω ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση μου το πιθανότερο θα είναι να πλαισιοθεί αυτό το νομοσχέδιο (...αρτιότητες) με εκείνο που αφορά τα αυθαίρετα. Ακούγεται πως θα τεθεί προς δημόσια διαβούλευση μεχρι το τέλος το 10 με σκοπό τότε να ψηφιστεί και ο νόμος.

Βέβαια η αλήθεια είναι πως θα υπάρξουν σίγουρα τεράστιες αντιδράσεις, οπότε θα χρειαστεί σίγουρα να βρεθεί μια μέση λυση.

 

Υ.Γ.Επάγγελμα πολ.μηχανικός.Φαίνεται και αριστερά.Το άλλο είναι παρατσούκλι που μου κόλλησαν γιατί όταν κάνω καμάκι λέω ατάκες οδοντιατρικές.

Link to comment
Share on other sites

Μεταφορά Συντελεστή Δόμησης,.... ίσως???

 

Γιατί ... ίσως;

Έχουν περάσει, βέβαια, πολλά χρόνια από τότε που εφαρμόστηκε ο θεσμός και αρκετά από τότε που "πάγωσε" και είναι προφανές ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι τον έχουν ξεχάσει.

 

Το χειρότερο είναι ότι έχουν μείνει με τους τίτλους στο χέρι χιλιάδες άτομα που πίστεψαν την Πολιτεία και το θεσμό και δέχτηκαν τον χαρακτηρισμό του ακινήτου του ως διατηρητέου για να ανταλλάξουν τον επί πλέον ΣΔ με ένα τίτλο που εδώ και πολλά χρόνια είναι ανενεργός και τώρα ακούγεται ότι θα μετατραπεί σε "κατοχικό" χρήμα !!!.

 

Ζητώ συγγνώμη, από τους συντονιστές, για το off topic αλλά νομίζω ότι πρέπει να μαθαίνουν οι νέοι συνάδελφοι, όλο και περισσότερο, πως αντιμετωπίζει η Πολιτεία τους θεσμούς που επιβάλλει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.