Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μικρότερη απόσταση Δ από την επιτρεπόμενη σε προσθήκη


Recommended Posts

Brasco έχεις δίκιο, έχω την αίσθηση ότι διαβάζω με πολύ αχνά γράμματα κάπου στο διάγραμμα κάλυψης ότι η εξάντληση θα γίνει στα 10μ και μέσα στην παρένθεση έχει (Δ=4μ). Πώς όμως κάποιος ελεγχτής πολεοδομίας, ή ακομα και κάποιος μηχανικός παίρνει ένα τέτοιο ρίσκο, από τη στιγμή που ο νόμος είναι σαφής ή κολλάς στον δίπλα ή αφήνεις Δ.

ο νόμος το επιτρέπει

από ότι βλεπω τότε ο πελάτης ειχε άλλη γνώμη τοτε ήθελε εξάντληση του συντελεστή στα 10μ

 

http://www.tee.gr/online/afieromata/2000/2122/index.shtml

Αρθρο 9 Τρόπος Δόμησης - Θέση Κτιρίου

1. Το κτίριο τοποθετείται ελεύθερα μέσα στο οικόπεδο. Όπου το κτίριο δεν εφάπτεται με τα πίσω και πλάγια όρια του οικοπέδου, αφήνεται απόσταση Δ = 3 + 0,10 Η (όπου Η το πραγματοποιούμενο ύψος του κτιρίου σε περίπτωση που εξαντλείται ο συντελεστής δόμησης, ή το μέγιστο επιτρεπόμενο σε περίπτωση που δεν εξαντλείται ο συντελεστής αυτός, ή αυτό στο οποίο προβλέπεται να εξαντληθεί μελλοντικά ο συντελεστής δόμησης, όπως απεικονίζεται στο διάγραμμα κάλυψης της οικοδομικής άδειας, ή το προβλεπόμενο σε περίπτωση μελλοντικής μεταφοράς συντελεστή δόμησης σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις για τη μεταφορά συντελεστή δόμησης).

το θέμα της προβλεψης 2 επιπλέον ορόφων δεν αποδικνυει τίποτα

μπορεί να ερμηνευθεί καθαρά ως "κατοχικο σύνδρομο" (βάλε να 'χει και το εγγόνι μου άμα αλλάξουν οι όσοι δόμησης)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όπως τα λέει η myri.

Μου έχει τύχει στο παρελθόν επειδή ο ιδιοκτήτης ήθελε συγκεκριμμένη επιφάνεια ανά όροφο, να μην βγαίνει το Δ, οπότε κάναμε χρήση της σχετικής διάταξης για μικρότερο Δ με μικρότερο τελικό ύψος. Αυτό γινόταν με σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη ο οποίος υπέγραφε και σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Όσο για την πρόβλεψη, σχεδόν πάντα (επειδή η οικονομική επιβάρυνση ήταν μικρή) προβλέπουμε έναν όροφο επιπλέον καλύπτοντας έτσι τυχόν κατασκευστικές αστοχίες.

Link to comment
Share on other sites

Με τον ιδιοκτήτη που μίλησα μου αρνείται ότι έχει υπογράψει οτιδήποτε. Θα μου πεις που να θυμαται απο το 1987 ως σήμερα αλλα όπως και αν έχει θα το δω στη πολεοδομία. Ακόμα όμως και να έχει υπογραψει σκέφτομαι το έξης να κάνω.

 

Αφού δεν μπορώ να έχω το Δ το απαιτούμενο που χρειάζομαι δηλ. 4.30μ θα πάω και θα κολλήσω στο όριο. Πως?

Θα φτιάξω ένα τοίχο στην πλευρά που υπάρχει το πρόβλημα ο οποίος θα ξεκινάει από κάτω και θα φτάνει έως εκεί που θέλω δηλ. την οροφή α΄οροφου. Επειδή όμως ξέρω ότι ο μαντρότοιχος θα πρέπει να έχει συγκεκριμμένο ύψός αλλά έγω θέλω να τον φτάσω μέχρι πάνω στο επίπεδο του α ορόφου θα βγάλω μέσα από τον τοίχο ένα προβολάκι 30 έως 40 εκ ίσα ισα για να θεωρηθεί πρόβολος άντε να μου φάει λίγα τετραγωνικά από τους εξώστες.

Δηλ. ενα ντουβάρι με ένα μπαλκονάκι να κοιτάζει προς το εσωτερικό του οικπέδου μου. Θα μου πεις έκτρωμα ε?

Δε νομίζω πως έχω αλλη επιλογή αν και σκέφτομαι να πω στον ιδιοκτήτη οτι αυτό όλο το έκτρωμα μπορεί κάλλιστα να μη το κατασκευάσει ποτέ. Ποιος θα του ζητήσει το λόγο?

Πως όταν βγαίνει τεραόροφη άδεια και κάποιος φτιάχνει μόνο τον ένα όροφο. Ετσί κι εδώ, στην τελική δεν μιλάμε για υπέρβαση εδώ αλλά το αντίθετο. Στην κάτω κάτω μπορεί να πει ότι δεν ειχε τα λεφτά για να το φτιάξει αυτό.....

 

Αυτό όμως που με προβληματίζει και διστάζω είναι ότι άκουσα ότι μελλόντικά θα ζητάνε βίντεο με το τι ακριβώς έχει κατασκευάστεί για να πάρει ρεύμα το σπίτι. Μήπως εκεί μπλέξω και βρεθώ εγώ στο τέλος εκτεθειμένος γιατί περιπιπτόντως πρόκειται για οικόπεδο με κάθετη συνιδιοκτησία μήπως δηλ ο γείτονας από την άλλη πλευρά το ψάξει.....

ξέρει κάποιος αν σε μια τέτοια περιπτωση είναι κανείς υποχρεωμένος να τα κατασκευάσει όλα ότι έχει η άδεια ή φτάχνω επιλεκτικά ότι μου αρέσει...

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή σε απόσταση 4μ από το κτήριο θα σηκώσεις τοίχο και έναν εξώστη 40εκ? Και θα είναι κτήριο αυτό?

Ο ενδιάμεσος χώρος (κτήριο-τοίχος) τι θα είναι?

Και στους επάνω ορόφους θα κάνεις υποχώρηση 30εκ?

Link to comment
Share on other sites

ξέρει κάποιος αν σε μια τέτοια περιπτωση είναι κανείς υποχρεωμένος να τα κατασκευάσει όλα ότι έχει η άδεια ή φτάχνω επιλεκτικά ότι μου αρέσει...

 

Ασφαλως και ολα!

Link to comment
Share on other sites

Αυτό τον τοίχο με το πρόβολο θα τον ενώσω με το κτιριό μου με ένα ημιυπαίθριο χώρο που υπάρχει εκεί.

 

Όσο για τους πάνω ορόφους δεν υπάρχει προβλήμα γιατί θα κάνω εσοχές.

 

Αλλά επαναλαμβάνω μόνο στα χαρτιά αυτά καθώς δεν θα κατασκευαστεί.

 

Υπάρχει κάποια άλλη ιδέα?

 

Υπάρχει κάποια εγκυκλιος που λέει ότι είμαι υποχρεωμένος να τα κατασκευάσω όλα?

 

Τοτε πως βγαίνουν άδειες για πενταόροφα και φτιάχνουν μόνο τον α όροφο ή δεν ξέρω τι άλλο.....

 

Έχεις κάτι στο μυαλό σου pk10gr?

Link to comment
Share on other sites

Άκης, για βάλε ένα σχεδιάκι.

Στο ισόγειο έχει pilotis. Τι θα είναι αυτός ο χώρος στο ισόγειο? Pilotis δεν θα είναι. H/X μπορεί να είναι? Πως? έχει πρόσωπο σε Κ/Χ?

Και άντε στο ισόγειο ας πούμε ότι έχει. Στον Α' όροφο??

Link to comment
Share on other sites

Μα αν δεν το κατασκευασεις αυτο σημαινει οτι δεν θα ικανοποιεις το Δ.. Αρα η οικοδομηση σου θα εχει πολεοδομικη παραβαση.. Μην ανοιγουμε και συγκρινουμε διαφορετικα θεματα (χωρις να σημαινει οτι το παραδειγμα που εθεσες ειναι νομιμο)..

Link to comment
Share on other sites

το σχεδιο που ανέβασα είναι το περιγραμμα της κάτοψης α ορόφου. Από κάτω είναι πυλωτή.

 

Το όλο πρόβλημα είναι στη πελευρά ΒΓ καθώς εκεί δεν έχω Δ 4,30μ που θα ήθελα.

 

Άρα προεκτείνω κατ εμέ το τοίχο ΓΕ μέχρι το Β. το τοίχο αυτόν το ξεκινάω από κάτω προς τα πάνω απλά στον α όροφο βγάζω προβολο 30 προς τα μέσα.

 

Κι αν δεν μου το δεχτεί αυτό στη πολεοδομία τοτε πολύ απλα φτιάχνω από κάτω μια νέα κατασκευή και γεμίζω όλο το χώρο ΑΒΓΔ επί της ουσίας δηλ. επεκτείνω τον ήδη υπάρχων Η/Χ που δεν τον έχει κλείσει ο ιδιοκτήτης.(πράγμα που μακάρι να αποφύγω γιατί χάνω τετραγωνικά ημιυπαιθριων)

 

Λοιπόν earling και pk10gr που το παράνομο?

 

Τι κι αν έχουν γράψει οι της πολεοδομίας ότι η εξάντληση του ύψους θα γίνει στα 10μ? Εγώ έτσι πηγαινω στα 13μ.

-----------------

Συνάδελφοι, ξέρει κάποιος κάποια εγκύκλιο ή κατι σχετικό με την υποχρέωση που έχει ο ιδιοκτήτης να εφαρμόζει στο ακεραιο την άδεια οικοδομής που βγάζει εντός 4 χρόνων?

Link to comment
Share on other sites

μεσα στην περιοδο που ισχυει η αδεια δλδ 4 ετια ο ιδιοκτητης βαση νομου ειναι υποχρεωμενος να τελειωσει τον φεροντα οργανισμο και ολοκληρωσει τις οψεις....

 

φυσικα με μια βολτα βλεπεις οτι παντου δεν εκτελει κανεις το γραμμα του νομου

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.