Μετάβαση στο περιεχόμενο

Mηχανικός ορυκτών πόρων - Χανιά


Recommended Posts

Καλησπερα παιδια..Πριν απο λιγες μερες εμαθα οτι περασα μηχανικος ορυκτων πορων στα χανια 13τος(η βαθμολογια που συγγεντρωσα στις πανελληνιες ηταν 15.152)ο αρχικος μου στοχος ηταν να περασω μηχανολογος μηχανικος λογω αγχους ομως τα εκανα μανταρα και ετσι καταφερα να συγκεντρωσω την παραπανω βαθμολογια.Ημουν καλος μαθητης απλα μου εκατσε στραβα το ολο ζητημα(κριμα τοσο διαβασμα).Το ερωτημα μου ειναι εαν η σχολη αυτη αξιζει(ως προς την επαγγελματικη αποκατασταση) η θα ηταν προτιμοτερο να ξαναδωσω.Παντος με πληροφορησαν πως με ενα μεταπτυχιακο στις συγκολλησεις θα μπορω να κανω πολλα πραγματα στο μελλον.

 

 

Συγχαρητήρια για την επιτυχία σας !

 

Καλώς ήρθατε στο forum. Όμως , χωρίς να περιηγηθείτε και να το γνωρίσετε , ανεβάσατε το 1ο σας post στις ειδήσεις. Όπως αντιλαμβάνεσθε, η ερώτησή σας δεν μπορεί να αποτελέσει είδηση. Μεταφέρθηκε στην κατάλληλη θεματική ενότητα.

 

 

Παρατήρηση: Χρησιμοποιείστε την αναζήτηση.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, gvarth.

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς συγχαρητήρια... Και ας μην ήταν αυτό που ήθελες, και μόνο που προσπάθησες μπράβο σου...

Όσο για τη σχολή που πέρασες, είναι μια σχολή με περιορισμένα ως και μηδαμινά επαγγελματικά δικαιώματα... Ειδικα στην Ελλάδα είναι μόνο τομείς που μπορείς να δουλέψεις είναι η Πετρελαιοβιομηχανία και ότι έχει σχέσει με ορυκτούς πόρους κτλ...

Προσωπικά θα σου πρότεινα να πάς στα Χανιά, να δεις στο α' εξάμηνο τι παίζει, να συζητήσεις με καθηγητές κτλ για τι γίνεται όσο αφορά τις ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης και αν αυτά που θα ακούσεις δε σε ικανοποιήσουν, δώσει του χρόνο για το 10% για να πετύχεις τους Μηχανολόγους Μηχανικούς...

Link to comment
Share on other sites

Οποιοσδήποτε διπλωματούχος μηχανικός μπορεί να κάνει μεταπτυχιακό σε οτιδήποτε έχει σχέση με θετικές - τεχνολογικές επιστήμες και σε κάποιες περιπτώσεις με ιατρικές - οικονομικές.

 

Εγώ το μόνο που έχω να σου πω είναι να κοιτάξεις αν η σχολή μηχανικών ορυκτών πόρων σου αρέσει γιατί είναι σχολή μηχανικών (5 χρόνια, 60 μαθήματα) συνεπώς δεν είναι αστεία και άμα δεν σου αρέσει θα ταλαιπωρηθείς υπερβολικά. Άσε την επαγγελματική αποκατάσταση. Σε ορίζοντα πενταετίας (και βάλε) κανείς δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη.

 

Φιλικά

hmmypm.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Το τμήμα ΜηχΟΠ στα Χανιά παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με τους μεταλλουργούς του ΕΜΠ.Βασικά δεν ξέρω αν το μόνο που διαφέρουν είναι το όνομα.Εαν σκοπεύεις τα ξαναδώσεις με το 10% λάβε υπ'οψη σου και το τμήμα ΜΠΔ του ίδιου πολυτεχνείου.Μιας και είμαι φοιτητής εκεί μπορώ να σου δώσω ορισμένες πληροφορίες.Εαν ενδιαφέρεσαι στείλε μου πμ, για να τα πούμε και απο κοντά.

Link to comment
Share on other sites

Ας πω και γω τη γνώμη μου...

 

Από αυτά που είδα και άκουσα στους ΜΗΧΩΠ στο Πολυτεχνείο Κρήτης, δε νομίζω ότι αξίζει να μείνεις και ειδικά αφού λες πως είσαι καλός μαθητής. Προς το παρόν και για αρκετό καιρό ακόμα ΔΕΝ έχουν επαγγελματικά δικαιώματα και άρα κατ ουσίαν είσαι μηχανικός χωρίς να είσαι μηχανικός. Σαν ιδέα το τμήμα ήταν πολύ καλή και είχε προοπτικές. Και μάλιστα είναι αρκετά δύσκολο από όσο έλεγαν γνωστοί μου εκεί. Όμως έτσι όπως εφαρμόστηκε δεν έχει καμία ελπίδα να πετύχει στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά λεγόταν τότε που φοιτούσα στα Χανιά ότι ήταν γεωλόγοι από Πολυτεχνείο...

 

Παρακαλώ ας με διαψεύσουν απόφοιτοί του γιατί πολύ θα ήθελα να ήταν διαφορετικά, αφού α) θα ανέβαζε και το κύρος του Πολυτεχνείου Κρήτης γενικότερα, β) θα ήξερα ότι πολλοί καλοί γνωστοί μου έχουν καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ evans, είχα περάσει και εγώ ΜηχΟΠ το 2000 με τις εξετάσεις του τότε νέου συστήματος (14 μαθήματα κτλ κτλ κτλ) και εγώ υπήρξα καλός μαθητής αλλά μου συνέβησαν διάφορα και σε μια εποχή που το 25% των μαθητών αρίστευσε στις πανελλήνιες (λόγω εύκολων θεμάτων) εγώ έβγαλα 17,9. Ημουνε πεποισμένος ότι θα πέρναγα σε πολυτεχνική σχολή οπότε είχα δηλώσει μόνο 11 σχολές. Σαν τελευταία δήλωσα την ΜηχΟΠ περισσότερο για πλάκα αφού ούτε γνώριζα τι ήταν η σχολή αυτή και επαναλαμβάνω ήμουν σίγουρος ότι πέρναγα στους ΗΜΜΥ. Δυστοιχώς όμως τα πραγματα δεν έγιναν όπως τα περίμενα. Πέρασα τελικά ΜηχΟΠ. Είχα και εγώ τις ίδιες απορρίες με εσένα δεν ήξερα τι να κάνω. Τελικά αποφάσισα να πάω για ένα εξάμηνο, να δώ τι παίζει και μετά βλέπουμε.

 

Εγώ προσωπικά απογοητεύτηκα. Οι κομματικές παρατάξεις οργιάζαν προωθώντας τις παράγκες τους, με αποτέλεσμα τις συνεχεία καταλήψης για ψύλου πήδημα. Και όταν δεν είχαμε κατάληψη οι καθηγητές σπάγαν πλάκα με εμάς αντί να μας κάνουν μάθημα γιατι δεν μας είχαν διδάξει στο σχολείο ολοκληρώματα. Μας αποκαλούσαν στόκους, ξύλα απελέκητα κτλ λες και εμείς αποφασίσαμε να μη μάθουμε ολοκληρώματα. Ακόμα και στο μάθημα σχεδίου που είχαμε μας ανάγκασαν να πάμε να αγοράσουμε υλικά αξίας 50,000δρχ που δε θα χρησιμοποιούσαμε ποτέ με αποτέλεσμα όποιοι απο εμάς απλά βρισκόμασταν εκεί για να πάρουμε μια γεύση μας πετάγαν έξω από τη τάξη. (Μετά από τόσα χρόνια βέβαια το τελευταίο δε το θεωρώ παράλογο. Είτε ακολουθείς τους κανόνες ή πας σπίτι σου... αλλά εδώ είναι Ελλάδα). Επί 3 μήνες κάθε Τρίτη πρωί είχαμε μάθημα με τίτλο "Εισαγωγή στο Αντικειμενο του ΜηχΟΠ". Μάταια πηγαιναμε αφού ο καθηγητής προτιμούσε να μας μιλάει για τους κομματικούς του και ιδεολογικούς του αγώνες στα νιάτα του. Τελικά κάποια στιγμή κάποιος καθηγητής μας είπε οτι θα κάνουμε γεωτρήσεις.

 

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.

 

Τη χρονιά που πέρασα στο πολυτεχνείο, βγήκε η πρώτη φουρνια των ΜηχΟΠ στην Ελλάδα. Οπότε δεν είχαμε να ρωτήσουμε καποιον επαγγελματία να μας πεί τι θα κάνουμε.Οι προοπτικές του τμήματος τελικά φάνταζαν απίστευτες. Ο ΜηχΟΠ ασχολείται με το υπέδαφος, μελετά τη δομή του και αποφασίζει για το αν είναι ικανό να στηρίξει μια κατασκευή, από περίπτερο μέχρι γέφυρα. Τουλάχιστον στο εξωτερικό απαιτείται η υπογραφή και ενός αντίστοιχου μηχανικού. Εδώ όμως δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν από τους 90 περίπου φοιτητές που περάσαμε τότε ή ήμασταν εν πάσει περιπτώσει στο τμήμα, τα χριστούγεννα παρατήσαμε τη σχολή οι 30 και το Πάσχα άλλοι 10. Από εκεί και πέρα δε ξέρω ουτε ποιοι έμειναν ούτε αν τελείωσαν.

 

Έχοντας στο μυαλό μου το μπάχαλο που βιωσα επί 5 μήνες και δεδομένου ότι για να ξαναδώσω πανελλήνιες έπρεπε να ξαναεξεταστώ σε 14 μαθήματα τον επόμενο Σεπτέμβριο τα μάζεψα ήρεμα ήρεμα και πήγα στην Αγγλία. Δεν θα μπω στη συζήτηση σύγκρισης Ελλάδας και εξωτερικού, τη θεωρώ γελοία στη βάση της.

 

Η δικιά μου εμπειρία πάντως μου επιβάλει να σε συμβουλέψω να μην ακολουθήσεις αυτη τη σχολή. Δεδομένου και αυτών που είπαν οι φίλοι πιο πάνω για τα εργασιακά δικαιώματα, καλύτερα να ξαναδώσεις πανελλήνιες και να προσπαθήσεις για κάτι καλύτερο. Και το εξωτερικό δεν το προτείνω εκτός αν αυτό που σε ενδιαφέρει προτίστως είναι το να περνάς καλά. Οι καλές σπουδές όπου και αν τις κάνεις, δύσκολες είναι.

Link to comment
Share on other sites

Εαν σε ενδιαφέρει η επαγγελματική αποκατάσταση και μόνο ξαναδώσε του χρόνου για

παιδαγωγική ακαδημία (δασκαλος).Ακου τι σου λέω...

 

Πιστεύω πως αυτό ίσχυε τη περασμένη 5ετία. Τώρα είναι αργά πια και για αυτούς. Εκτός αν γνωρίζεις κάτι που μου διαφεύγει ;)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.