Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δείτε τους χάρτες της Κτηματολόγιο Α.Ε. μέσα από το Google Earth


Recommended Posts

Σίγουρα αυτό που βλέπουμε είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας.

Εξάλλου η δορυφορική φωτογραφία, δεν έχει ακριβώς χρώματα στην Raw μορφή της.

Λογικά εφαρμόζεται και εκ των υστέρων ένα levels correction φίλτρο για να υπάρχει ομοιομορφία στο δέσιμο με τη διπλανή φωτογραφία.

 

tpanag οι spot δορυφόροι έχουν μέγιστη ακρίβεια περίπου 1px ανα 60cm και εξαρτάται από τα περάσματα και την επεξεργασία. Στις κατοικημένες και παράκτιες περιοχές το google δίνει εφάμιλλη ακρίβεια με το κτηματολόγιο, οπότε υποθέτω πως χρησιμοποιεί και αεροφωτογραφίες.

Link to comment
Share on other sites

Σε καμία περίπτωση δε δίνει την ίδια ακρίβεια το google. Δεν είναι καν ortho οι απεικονίσεις του google. Θα μου επιτρέψεις να το γνωρίζω λίγο καλύτερα ενδεχομένως από σένα αυτό, καθώς έχω δουλέψει από το πρωτογενές υπόβαθρο, περνώντας ενδιάμεσα στο υπόβαθρο της εφαρμογής των ενεργών τίτλων και καταλήγοντας σε αυτό που αναρτήθηκε τελικά στο site. Στα προηγούμενα στάδια, είχαμε μόνο κάποια προβλήματα με το ορθομωσαϊκό, τα οποία δεν φαίνονται καν πλέον.

Link to comment
Share on other sites

Σε κάποια στιγμή κοιτώντας τα σχετικά με αυτό το θέμα, μπορούσα να δω σε χάρτη την γραμμή αιγιαλών, δρόμους, κλπ, επιλέγοντας σε tick box τι πληροφορία ήθελα. Αλλά δεν θυμάμαι καθόλου εαν ήταν στους χάρτες του κτηματολογίου, ή του google earth, ή απο την συνένωσή τους. Έχω σπάσει το κεφάλι μου τις τελεταίες ημέρες αλλά δεν έχω καταφέρει να θυμηθώ πως το είχα κάνει. Συγκεκριμένα με ενδιαφέρει να δω που υπάρχει καθορισμένη γραμμή αιγιαλού.

 

Μπορεί μήπως κάποιος συνάδελφος να βοηθήσει;

Link to comment
Share on other sites

οι spot δορυφόροι έχουν μέγιστη ακρίβεια περίπου 1px ανα 60cm

 

Καλό θα είναι να μην μπερδεύουμε τη διαχωριστική ικανότητα που δίδεται για κάθε δορυφορικό προιόν με την τοπογρική ακρίβεια που αναφέρει ο tpanag.

Η διαχωριστική ικανότητα έχει να κάνει με το μέγεθος pixel στο έδαφος, δηλαδή εξηγώντας το χονδρικά μέχρι πόσο μικρά αντικείμενα μπορούμε να διακρίνουμε στις εικόνες. ΔΕΝ έχει να κάνει ούτε με ακρίβειες προσδιορισμού θέσης, ούτε με ακρίβειες μετρήσεων, ούτε με το αν είναι πράγματι ορθοανοιγμένο (και αν ναι πόσο σωστά) το αποτέλεσμα που βλέπουμε στο google. Όποιος έχει απορίες για την ακρίβεια (στη θέση) του google ας κάνει μια εικονική βόλτα πάνω από το ενετικό λιμάνι των Χανίων και θα καταλάβει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.