Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια


pariah7

Recommended Posts

Δηλαδή κατά τη γνώμη σας το Πανεπιστήμιο Ξυνή ή Κορέλκο θα παρέχει ισότιμο πτυχίο. ).

 

Προφανως , αλλιως τι πανεπιστημια θα ειναι ? Τωρα αν θα ειναι στην ουσια, στις γνωσεις , ισοτιμο αυτο ειναι αλλο θεμα.

 

Στην Αγγλία τι γίνεται; Στην Ιταλία τι γίνεται; Στην Αμερική;

Μπορείς να πας σε όποιο πανεπιστήμιο θες; ).

 

Για την Αμερικη απο οσο γνωριζω(διορθωστε με αν κανω λαθος) , γενικα επιλεγεις τα πανεπιστημια που σε ενδιαφερουν , υποβαλλεις σε αυτα τα "χαρτια" σου, βαθμολογιες κλπ και αυτα σε δεχονται η οχι.

 

Να εξηγησω και γιατι φοβαμαι οτι τα ιδιωτικα θα απαξιωσουν τα κρατικα.

 

Αν ενας καθηγητης παιρνει α ΕΥΡΩ στο κρατικο και το ιδιωτικο του δωσει 3*α ΕΥΡΩ θα παει στο ιδιωτικο. Οποτε με αυτο το μηχανισμο νομιζω οτι ολη η καθηγητικη αφροκρεμα θα παει προς τα ιδιωτικα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 101
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλες οι αποψεις του 7% του Ελληνικου πληθυσμου περι ισων ευκαιριων για ολους και δωρεαν παιδεια, 1200€ βασικο μισθο και οτι αλλο λενε.

Ολα αυτα στη θεωρια τελεια μου ακουγονται..!

 

avgoust για αυτα που λεει ο Νικ.Α.Σταυρου περι Αμερικανικων Πανεπιστημιων οτι έχουν υιοθετήσει εμπορικά χαρακτηριστικά κέρδους για κοιτα λιγο αυτο

 

http://ed.sjtu.edu.cn/rank/2005/ARWU2005FullList2.pdf

 

Μπορεις να μου πεις σε παρακαλω που ειναι τα Αμερικανικα Πανεπιστημια η καλυτερα που ειναι τα Ελληνικα??

Για να σε βοηθησω το Πανεπιστημιο Αθηνων βρισκεται στην 10 σελιδα..! και της Θεσσαλονικης στην 16.! σελιδα οχι θεση μη μπερδευομαστε..

 

Επισης συμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) δύο στις τρεις ελληνικές επιχειρήσεις -συνολικά το 67,3%- θεωρούν ότι οι απόφοιτοι των ελληνικών πανεπιστημίων δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένοι για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Χωρίς να διαγράφεται ο μορφωτικός ρόλος του πανεπιστημίου, η ... δυσφορία των ελληνικών επιχειρήσεων καταδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια, στραβά αρμενίζουν. Και οι λόγοι είναι πολλοί: κακοδιαχείριση, κομματικές παρεμβάσεις, καταχρήσεις του αυτοδιοίκητου, ψηφιακό έλλειμμα, απουσία ουσιαστικής έρευνας κ.λπ.

 

Οσο και αν ακουγεται καπως θα πρεπει λοιπον και εμεις να υιοθετήσουμε εμπορικά χαρακτηριστικά κέρδους μεσω των δημοσιων η των ιδιωτικων αν δε θελουμε να βλεπουμε με τα κυαλια τα Αμερικανικα Πανεπιστημια..!

Link to comment
Share on other sites

αυτες οι καταταξεις εχουν περιεργα'υπογεια'κριτηρια συνηθως...

 

φυσικα και πρεπει να γινουν αλλαγες στο προγραμμα σπουδων αλλα να μη βγαινεις ρομποτ,εξιδικευμενο απολυτα σε κατι.αυτο θελουν οι επιχειρησεις για να σε κρατανε ομηρο μιας και θα ξερεις μονο αυτα που αυτοι χρειαζονται.

Link to comment
Share on other sites

Mη φτασουμε σε σημειο να αμφισβητουμε ερευνες και ας δεχτουμε τη πραγματικοτητα οσο πικρη κ αν ειναι αυτη..

 

Για να ειμαι ομως δικαιος ας δουμε τη τελευταια και συκγεκριμμενα του 2007:

 

http://ed.sjtu.edu.cn/rank/2007/ARWU2007FullListByRank.pdf

 

Oπου το Πανεπιστημιο της Αθηνας ειναι βελτιωμενο κατα μια σελιδα στην 9! και της Θεσσαλονικης κατα 2 στην 14 παρακαλω..! (σελιδα παντα ε..)

 

Oλα αυτα απο το Πανεπιστημιο της Σαγκαης το Jiao Tong.

Link to comment
Share on other sites

προσπαθω να κρουσω τον κωδωνα της υποψιας σου,φιλε μου,ας μην ενστερνιζομαστε ετσι χωρις δευτερη σκεψη καποια πραγματα...

 

παντα προσωπικη μου αποψη.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι ξέρω πως υπάρχουν μεταπτυχιακοί φοιτητές απόφοιτοι Ελληνικών Πανεπιστημίων σε όλα τα κορυφαία ιδρύματα του εξωτερικού.

 

Μήπως και αυτό είναι εξαίρεση;

Link to comment
Share on other sites

Καταλαβαινω απολυτα την απογοητευση σας για την τραγικη θεση που βρισκονται τα Ελληνικα Πανεπιστημια αλλα δε μπορω να κανω κατι γι αυτο..

 

Αυτη ειναι η πραγματικοτητα φιλοι μου,δε το βγαλα απο το μυαλο μου..Μιλαω βαση ερευνων και ισως αυτο να ενοχλησε το πως ξετρυπωθηκε μια ερευνα που εγινε απο ενα Πανεπιστημιο της Σαγκαης.

 

Μεχρι και οι πρυτανεις το ειπαν σε σημερινη εκπομπη για την τραγικη θεση που βρισκονται τα Ελληνικα Πανεπιστημια(αν την ειδατε βεβαια..)

 

Οταν στα Ελληνικα Πανεπιστημια συμφωνα παντα με ερευνα της ΕΛΙΑΜΕΠ υπαρχει κακοδιαχείριση, κομματικές παρεμβάσεις, καταχρήσεις του αυτοδιοίκητου, ψηφιακό έλλειμμα, απουσία ουσιαστικής έρευνας τι να κανουμε δηλαδη?

 

Να βαλουμε τα Ελληνικα Πανεπιστημια μεσα στη δεκαδα για να αισθανθουμε καλυτερα??

 

myri καμμια εξαιρεση ισα ισα..! Αν δεις τη λιστα του 2007 για τα 500 καλυτερα Πανεπιστημια θα δεις οτι κατω απο τα Ελληνικα ακολουθουν δεκαδες αλλα απο ολο τον κοσμο.Οποτε ειμαι σιγουρος οτι σ ενα απο αυτα σιγουρα οι απόφοιτοι Ελληνικών Πανεπιστημίων θα εγιναν δεκτοι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.