Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια


pariah7

Recommended Posts

Παντως παιδια εγω πιστευω οτι τσαμπα αγωνιζομαστε για τα επ. δικαιωματα των ΤΕΙ και τσαμπα τσακωνομαστε μεταξυ μας οι μ/κοι απο ΠΕΙ και ΤΕΙ. Σε λιγα χρονια το πολυ 5 θα εχουν λυθει ολα! Θα εχουμε ιδιωτικα Π/μια και οποτε και τα ΤΕΙ και τα ΠΕΙ θα ειναι για γελια, τουλαχιστον τα περισσοτερα. Καλος ή κακος συντομα θα σπουδαζουν μονο οσοι εχουν φραγκα, ενω οι υπολοιποι θα πλακωνομαστε να μπουμε σε καμια 10 ΤΕΙ και ΠΕΙ που θα εχοθν απομεινει! Οσον αφορα τα επ. δικαιωματα θα το δειτε οτι θα αλλαξουν για ολους στο μελλον, θα τα βγαζουν κατευθειαν οι εργοδοτες , τα οποια θα ειναι και τεμαχισμενα αναλογα με τις κατευθθνσεις του καθε πτυχειου. Εχουμε μεγαλο δρομο μπροστα μας

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 101
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Παρη το θεμα με τα ιδιωτικα ειναι μεγαλο και σηκωνει πολυ κουβεντα.

 

Εγω σαν θεμα αρχης δεν ειμαι εναντιον λειτουργιας ιδιωτικων ιδρυματων αφου σχεδον παντα η ιδιωτικη πρωτοβουλια υπερτερει σε επιπεδο της κρατικης δες π.χ ιδιωτικα νοσοκομεια με δημοσια.

 

Τωρα για το οτι στα ιδιωτικα θα σπουδαζουν μονο οσοι εχουν λεφτα αυτο ειναι μεγα λαθος και δεν ισχυει επ'ουδενι.

 

Σκεψου τι κοστιζει πιο πολυ σε μια ελληνικη οικογενεια: διδακτρα 2.000 ευρω το εξαμηνο για σπουδες στην πολη οπου βρισκεται η κατοικια των γονιων η σπουδες σε μια επαρχιακη πολη με ολα τα εξοδα????Καλα βεβαια για εξωτερικο δεν το συζηταμε καν....Και μην ξεχνας πως στα ιδιωτικα δεν θα υπαρχουν οι ανεκδιηγητες καταληψεις που στελνουν τον μεσο χρονο σπουδων στα 7 χρονια.Αρα μιλαμε και για λιγοτερα χρονια σπουδων=κερδος σε χρονια ζωης για τον νεο.

Link to comment
Share on other sites

Άμα έχεις λεφτά πας στο ιδιωτικό νοσοκομείο.

Με την ασφάλεια του ΤΣΜΕΔΕ 20 ευρώ η πρώτη επίσκεψη σε γιατρό και 10 ευρώ η δεύτερη επίσκεψη στον ίδιο μήνα δεν σε παίρνει. Υπ’ όψιν την τρίτη φορά είναι δωρεάν γιατί ο γιατρός σε λυπάται, από το ΤΣΜΕΔΕ παίρνεις μηδέν ευρώ.

 

Σε ενημερώνω ότι:

1) δίδακτρα θα υπάρχουν και στα δημόσια Πανεπιστήμια. Θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενα.

 

2) για να μπεις στο Πανεπιστήμιο δεν θα χρειάζεται μόνο να πληρώσεις ή να έχεις τα προσόντα αλλά να έχεις ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ και ΜΕΣΟΝ

 

3) στα προκαταρκτικά έτη (1-2χρόνια) θα μπαίνουν πχ 500 άτομα ανά έτος που θα πληρώνουν τα δίδακτρα και θα χρηματοδοτούν το Πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια σε 1-2 χρόνια θα μένουν 50 άτομα που θα συνεχίζουν τις σπουδές και δεν νομίζω ότι τα κριτήρια επιλογής θα είναι μόνο αξιοκρατικά. Οι υπόλοιποι χρηματοδότες τι θα κάνουν;;;;;;;

 

4) Και το πιο σημαντικό οι σχολές ΔΕΝ θα έχουν ΙΣΟΤΙΜΑ πτυχία όπως ακριβώς ισχύει στις χώρες που εφαρμόζεται στο εξωτερικό.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα διαφωνήσω με την θέση του αγαπητού thodori1982. Αντιθέτως για λόγους αρχής δεν μπορών να δεχθώ ή καλύτερα να πιστέψω στην "ειλικρίνια" της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η κινητήρια αρχή της ελεύθερης οικονομίας βασίζεται πρωτίστως στη βελτίωση του εισερχόμενου κέρδους. Μπορεί λοιπόν η ιδιωτική πρωτοβουλία να είναι πιο συμφέρουσα ή πιο επικερδής στη περίπτωση διαχείρισης μιας ιδιωτικής επιχείρησης σε σχέση με τα αποτελεσματα μιας κρατικής αλλά τούτο δεν συμβαίνει και στην παιδεία. Ο λόγος είναι απλός. Στόχος εδώ δεν είναι το κέρδος.

 

Ενας εκ των μεγαλυτέρων εκφραστών και υποστηρικτών της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και σύμβουλο της κυβέρνησης ΗΠΑ επί Reagan, ο "κος" M. Frιedman ξεκαθάρισε με σαφήνεια πως "η μόνη ηθική υποχρέωση απέναντι στη κοινωνία που έχει ένα στέλεχος σε μια ιδιωτική εταιρεία αλλά και η ίδια η εταιρεία απέναντι στον εαυτό της είναι η αύξηση των κερδων της ". Υπό αυτή την ευρέως αποδεκτή θέση, είναι προφανές ότι τίποτε δεν έχουν να προσφέρουν στη κοινωνία τα ιδιωτικά πανεπιστήμια παρά μόνο περαιτέρω καλλιέργηση απόψεων όμοιων με αυτών του κυρίου Friedman.

 

Κατά τη γνώμη μου, κάθε λόγος περι ιδιωτικών πανεπιστημίων πρέπει να συναντήσει τη σφοδρή αντίσταση όλου του τεχνικού κόσμου τουλάχιστον στη παρούσα φάση. Δυστυχώς όμως τα προβλήματα στη Ανώτατη εκπαίδευση είναι τόσα πολλά που τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα παρουσιαστούν ως λύση σωτηρίας. Για ακόμα μια φορά θα επιμείνω στις βαρύτατες ευθύνες του ΤΕΕ που φρόντισε ωστε να διατηρηθεί ομιχλώδες το τοπίο των επαγγελματικών δικαιωμάτων, ασαφής η εικόνα των επαγγελματικών προοπτικών και των ιδρυμάτων ως επίσης φρόντισε να διατηρήσει και την "κοντρα" μεταξύ μηχανικών ΤΕΙ-πανεπιστημίων. Απέδειξε δε, μετά τόσα χρόνια, ότι αποτελεί ένα παντελώς άχρηστο θεσμοθετημένο κατασκεύασμα, εμφανιζόμενο με την ιδιότητα του τεχνικού συμβούλου της πολιτείας, που τελικά μόνο κακό προσέφερε στη κοινωνία και την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν είμαι κατά του ιδιωτικού πανεπιστημίου αλλά υπέρ της χρηματοδότησης-καλυτέρευσης του δημοσίου.

Η νοοτροπία του να ψοφήσει η αγελάδα του γείτονα με βρίσκει αντίθετο και πιστεύω πως θα έπρεπε να είναι κατακριτέα από όλους.Αν δλδ ανοίξει μια τεχνική εταιρία που μαζεύει όλο το χρήμα της πίατσας,επειδή το αξίζει, τι θα πείτε να κλείσει?

Γίνε και εσύ άξιος και χτύπα τις δουλειές που χτυπάει ο δίπλα.

Στην τελική σε όλους τους τομείς έχει μπει ο ιδιώτης.

Γιατί να μην μπει και στα πανεπιστήμια?

Και αν το θέλετε και διαφορετικά ο ιδιώτης έχει μπεί στην ανώτατη εκπαίδευση εδώ και χρόνια με τα διάφορα κολέγια.

Οπότε προς τι όλος αυτός ο αναβρασμός?

Link to comment
Share on other sites

Σκεψου τι κοστιζει πιο πολυ σε μια ελληνικη οικογενεια: διδακτρα 2.000 ευρω το εξαμηνο για σπουδες στην πολη οπου βρισκεται η κατοικια των γονιων η σπουδες σε μια επαρχιακη πολη με ολα τα εξοδα????

Ναι δε λέω, η πλειοψηφία των ελλήνων ζουν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Αλλά πιο είναι το κόστος για εκείνους τους λίγους - καημένους που ζουν στην επαρχία? Δε βαριέσαι ... ποιος τους θυμάται στην τελική εκτός της περιόδου των εκλογών? Αλήθεια μόνο 4000 ευρώ το χρόνο είναι τα δίδακτρα στα "καλά" πανεπιστήμια του εξωτερικού?

 

Δυστυχώς όμως τα προβλήματα στη Ανώτατη εκπαίδευση είναι τόσα πολλά που τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα παρουσιαστούν ως λύση σωτηρίας

+1

Για την ακρίβεια ήδη τα παρουσίαζουν έτσι. Αυτό που δε χωράει όμως στον δημόσιο (?) διάλογο είναι ποιος είναι ο λόγος που φτάσαμε σήμερα σε αυτό το επίπεδο. Τι έχει μεσολαβήσει για να παρουσιάζονται τα ιδιωτικά ως πανάκεια. Λες και η ποιότητα της εκπαίδευσης εξαρτάται από τον δημόσιο ή τον ιδιωτικό χαρακτήρα της.

Link to comment
Share on other sites

Εμενα φιλοι μου μου προκαλει εντυπωση ολη αυτη η πολεμικη που γινεται στην δημιουργια ιδιωτικων πανεπιστημιων.Σαν συμπληρωμα σε αυτο που ειπε ο φιλος qwert υπαρχουν ιδιωτες σε καθε τομεα της ελληνικης οικονομιας και σε ολα τα υπολοιπα, πλην της τριτοβαθμιας, σταδια της εκπαιδευσης.Εκει δεν μας πειραζει και μας πειραζει μονο για τα πανεπιστημια??

 

Στην τελικη εγω σας το ξαναπα πως τα ιδιωτικα,με την υπαρχουσα κατασταση της ελληνικης εκπαιδευσης,ευνοουν κυριως τα κατωτερα οικονομικα στρωματα.

Καποιος που δεν εχει λεφτα να στειλει το παιδι του μεταναστη σε αλλη πολη απο αυτην του τοπου μονιμης κατοικιας τι θα κανει????? Σκεφτειτε πως το κοστος ζωης πλεον σε μια επαρχιακη πολη ετησιως ξεπερναει τις 12.000 ευρω για εναν φοιτητη που κανει ιδιαιτερα "απλἡ"ζωη.Αρα ετησια διδακτρα 4.000 και 5.000 ευρω τον χρονο σε ενα ιδιωτικο πανεπιστημιο θα αποτελεσουν μια εξαιρετικη επιλογη για τις μη προνομιουχες οικογενειες.

 

Επισης δεν ειναι τυχαιο πως με το υπαρχον συστημα ενα μη προνομιουχο παιδι εχει πολυ λιγοτερες πιθανοτητες να μπει σε καποιο υψηλοβαθμο ΑΕΙ απο ενα ευπορης οικογενειας.Αυτο δειχνουν και τα στατιστικα στοιχεια του υπουργειου παιδειας.Αλλο να κανεις ιδιαιτερα με 50 ευρω την ωρα με καθηγητες μεγαλης εμπειριας και αλλο να εισαι σε ενα συνοικιακο φροντιστηριο με αλλα 10 παιδια στην ιδια αιθουσα.

 

Τελος να αναφερω και κατι για τα κολλεγια.Αυτα τα ιδρυματα ως γνωστον αναγκαστικα θα τα αναγνωρισει η Ελλαδα λογω προσφυγων στα ευρωπαικα δικαστηρια.Ηδη οι αποφοιτοι τους μπορουν να κανουν τα χαρτια τους για τον ΑΣΕΠ,και τωρα ζητουν και δικαιωμα εγγραφης στα επιμελητηρια.

Τι συμβαινει ομως....Επειδη η Ελλαδα δεν εχει αναγνωρισει ,λογω συνταγματος,τα μη κρατικα πανεπιστημια,αυτα θα δουλευουν ες αει χωρις κανεναν κρατικο ελεγχο.Δηλαδη το ελληνικο δημοσιο θα πρεπει να αναγνωρισει πτυχια χωρις να μπορει να ελεγξει την αξια τους.

Η αναθεωρηση του αρθρου 16 και η ιδρυση μη κρατικων ΑΕΙ θα δωσει την δυνατοτητα στο Ελληνικο κρατος να μπει επιτελους ενα κανονιστικο-ελεγκτικο καθεστως στην λειτουργια αυτων των ιδρυματων,πολλα απο τα οποια ειναι της πλακας.

 

Αρα η ιδρυση μη κρατικων ιδρυματων ειναι μια μεταρρυθμιση προς την σωστη κατευθυνση.

Link to comment
Share on other sites

Εμενα φιλοι μου μου προκαλει εντυπωση ολη αυτη η πολεμικη που γινεται στην δημιουργια ιδιωτικων πανεπιστημιων.Σαν συμπληρωμα σε αυτο που ειπε ο φιλος qwert υπαρχουν ιδιωτες σε καθε τομεα της ελληνικης οικονομιας και σε ολα τα υπολοιπα, πλην της τριτοβαθμιας, σταδια της εκπαιδευσης.Εκει δεν μας πειραζει και μας πειραζει μονο για τα πανεπιστημια??

 

Ναι μας πειράζει, γιατί διαφορετικά δεν θα ήμασταν πτυχιούχοι

 

Το παιδί του αγρότη, του υπάλληλου, του επιχειρηματία και του πολιτικού μπορούν να είναι στην ίδια σχολή με βάσει το ποιός είναι ο υποψήφιος, όχι ποιός είναι ο πατέρας του.

Ίσες ευκαιρίες για όλους

 

 

Και στο ξαναλέω τα Πανεπιστήμια δεν θα είναι ισότιμα και ακόμη και αν έχεις τα χρήματα για τα δίδακτρα δεν θα μπορείς να περάσεις τα προκαταρκτικά έτη χωρίς «μέσον» θα χάνεις 2 έτη από τη ζωή σου και πολλά χρήματα.

Link to comment
Share on other sites

Να κάνω μερικές παρατηρήσεις

 

1. Ειναι βέβαιο ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αν δημιουργηθούν, θα εγκατασταθούν στις μεγάλες πόλεις, Αθήνα και Θεσσαλονική. Οι λόγοι είναι προφανείς. Συνέπεια αυτού θα είναι όλα τα Ανώτατα επαρχιακά ιδρύματα σταδιακά να συρρικνωθούν και τελικά να κλείσουν. Διότι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα πάνε όχι μόνο τα παιδιά του αγρότη αλλά και τα παιδιά των προνομιούχων που δεν θα έχουν περάσει σε κάποιο κοντινό προς την κατοικία τους ίδρυμα. Ως εκ τούτου, ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης θα οδηγήσει σταδιακά σε υψηλά δίδακτρα και τελικά, πρόσβαση σε αυτά θα έχουν μόνο οι έχοντες και κατέχοντες. Μην ξεχνάτε ακόμα, ότι στη κουλτούρα της ιδιωτικής οικονομίας το κύρος ενός ιδρύματος (ή ενος προιόντος αν θέλετε) καθορίζεται εν πολλοίς από το πόσο ακριβό είναι. Όσο πιο ακριβό το πανεπιστήμιο τόσο καλύτερο λοιπόν.

 

2. Ακριβώς επειδή πρόκειται για ιδιωτικά πανεπιστήμια, άρα θεωρούμε ότι πρόκειται ως ένα βαθμό για επιχειρήσεις όμοιες με αυτές που είναι σήμερα τα ιδιωτικά ΙΕΚ, ο τρόπος απόκτησης του πτυχίου είναι αμφίβολλο πόσο αξιοκρατικός θα είναι, όπως αμφίβολος είναι και σήμερα για τα ιδιωτικά ΙΕΚ. Ουδείς καθηγητής, ή πρόεδρος θα μπορέσει να αντιδράσει στις χρηματοδοτικές αλλά με ανταλλάγματα προτάσεις που θα θέσουν οι γονείς ή άλλα άτομα της υψηλής κοινωνίας. Το ίδιο γίνεται και στα Ιδιωτικα ΙΕΚ σήμερα και το λέω διότι ειμουν καθηγητής εκεί για 3 χρόνια.

 

3. Η καθιέρωση και λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων θα προκαλέσει βαθύτατα πλήγματα στον οικονομικό ιστό των επαρχιακών πόλεων. Συμφωνώ ότι μερικά επαρχιακά τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ δεν έχουν λόγο ύπαρξης, αλλά αυτό που θα γίνει θα είναι ένα θανάσιμο χτύπημα σε όλα τα επαρχιακά ιδρύματα και κυριως στα ΤΕΙ αλλά και στις πόλεις που λειτουργούν.

 

4. Μια δική μου πρόταση είναι. Κατάργηση διαχωρισμού πανεπιστημίων και ΤΕΙ με την μετεξέλιξη των τελευταίων σε τεχνολογικά πανεπιστήμια. Συγχωνεύσεις τμημάτων ΤΕΙ ή και κατάργηση κάποιων και τελικά ένα σύστημα ενιαίας ανώτατης εκπαίδευσης. Επίσης, εφόσον ζούμε στην Ε.Ε. η πρόσθετη χρηματοδότηση των δημόσιων πανεπιστημίων και ΤΕΙ από ιδιωτικούς φορείς για την ανάπτυξη συγκεκριμένων ερευνητικών project ή μελετών δεν με βρίσκει αντίθετο σε πρώτη φάση. Εφόσον τα ανώτατα δημοσια ιδρύματα μπορούν να δημιουργήσουν πρόσθετη γνώση διαμέσω είτε της ακαδημαϊκής έρευνας είτε της εφηρμοσμένης τεχνολογικής έρευνας, οι εταιρείες ή οι ιδιώτες ας απευθυνθούν εκεί. Σε κάθε άλλη περίπτωση, ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο θα λειτουργεί ώς επιχείρηση.

 

αυτά τα ολίγα..

Link to comment
Share on other sites

η ιδιωτικη πρωτοβουλια υπερτερει σε επιπεδο της κρατικης δες π.χ ιδιωτικα νοσοκομεια με δημοσια..

 

Κατα βαση στο service. Βαλε στο Ιατρικο Κεντρο καθημερινα τους ασθενεις που μαζευει ο Ευαγγελισμος η το Γεν.κρατικο της Νικαιας να δεις που θα παει το επιπεδο του. Αμα εισαι τρεις και ο (πανακριβος) κουκος ,ναι εισαι πρωτος.

 

Για να παιρναν τα ΑΕΙ-ΤΕΙ τους μισους απο οσους βαζουν καθε χρονο να δειτε επιπεδο που θα ειχαν. Σημειωτεον οτι απο τοτε που εδινα εγω Πανελληνιες(τελη δεκαετιας '80 ), καθε χρονο τα πανεπιστημια ζητουσαν λιγοτερους εισακτεους. Ομως το κρατος τιποτα (ψηφοι γαρ).

 

Επισης , το εχω ξαναπει, αντι να ενισχυσει οικονομικα αυτα που υπηρχαν ιδρυσε ανεξελεγκτα/τυχαια/απρογραμματιστα και αλλα τμηματα σε ολη τη χωρα για δηθεν αναπτυξιακη αλλα κατα βαση ψηφοθηρικη πολιτικη , με αποτελεσμα καθοτι η "πιτα" δεν μεγαλωσε να μικρυνουν τα κομματια της.

 

Ειλικρινα θεωρω μεγαλη ντροπη και ξετσιπωσια να ερχεται αυτο το κρατος του καθε λογης Μαυρογυαλουρου και Γκρουεζα ,ενω εχει κανει τοσα χρονια ολα αυτα, να μου λεει σημερα οτι φταινε τα πανεπιστημια που ειναι κρατικα και θα κανουμε ιδιωτικα για να τα αναβαθμισουμε !!.

Πως ? Οταν οι παχυλοι μισθοι των ιδιωτικων θα τραβηξουν ολη την καθηγητικη αφροκρεμα απο τα κρατικα ?

 

Σε αλλο thread συζητησαμε(η τουλαχιστον προσπαθησαμε) για τη βαση του 10 η οποια μπηκε για να εξασφαλιστει ενα μινιμουμ επιπεδου . Γι σκεφτειτε και αλλες 30000 θεσεις σε ιδιωτικα να δειτε με τι θα μπαινουν πλεον στα κρατικα.Διοτι το ιδιωτικο δεν υποχρεωνεται να παρει με εξετασεις. Μπαινει ο εχων το πορτοφολι οχι τη γνωση.

Εδω πια να δειτε επιπεδο.

 

υποχρέωση απέναντι στη κοινωνία που έχει ένα στέλεχος σε μια ιδιωτική εταιρεία αλλά και η ίδια η εταιρεία απέναντι στον εαυτό της είναι η αύξηση των κερδων της "

Που σημαινει οτι ο στοχος ειναι το κερδος. Οχι η παιδεια.Αν η καλη παιδεια ειναι το μεσον που μας οδηγει στο κερδος τοτε ναι το βλεπουμε.Αν οχι , δεν μας ειναι αναγκαια.

Μην ξεχνατε , η παιδεια ειναι πρωτιστως κοινωνικο αγαθο και υποχρεωση της πολιτειας.

 

....διδακτρα 2.000 ευρω το εξαμηνο για σπουδες στην πολη..... ..

Οταν τα διδακτρα γυμνασιου/λυκειου παιζουν απο 8000 εως 12000 τη σεζον για το βασικο πακετο ειναι δυνατον ενα πανεπιστημιο να κοστιζει 4000 ?!. (Μην ξεχνατε οτι ειμαστε και η ακριβοτερη χωρα της ευρωπης)

 

.δεν θα υπαρχουν οι ανεκδιηγητες καταληψεις ..

Μου κανει τρομερη εντυπωση οταν το ακουω αυτο απο ανθρωπους που εχουν υπαρξει φοιτητες, παρολο που ειμαι κατα των καταληψεων. Ρε παιδια , η καταληψη δεν αυτοψηφιζεται. Εσεις (κι εγω) την ψηφιζετε κατα πλειοψηφια αρα ειστε υπευθυνοι , η εσεις (κι εγω) δεν παιρνετε μερος στις συνελευσεις και αφηνετε μικρες μειοψηφιες να αποφασιζουν για εσας , ή αγεστε και φερεστε απο τα κομματοσκυλα δηλ. παλι εσεις ειστε υπευθυνοι.Οχι το ερημο το πανεπιστημιο.

 

Και ειλικρινα λυπαμαι με αυτα που βλεπω αυτες τις μερες διοτι το μονο που κανουν ειναι να ριχνουν νερο στο μυλο των ιδιωτικων ιδρυματων.

 

Τελικα γιατι σας κουρασα πολυ , θεωρω οτι

α. Η αναβαθμιση των κρατικων ειναι ασχετη με το αν θα υπαρξουν ιδιωτικα.

β. Η αναβαθμιση των κρατικων περναει και απο την αναβαθμιση της

νοοτροπιας των φοιτητων.

γ. Η υποβαθμιση των κρατικων σχετιζεται με την υπαρξη ιδιωτικων.

δ. Τα κρατικα δινουν ισες ευκαιριες σε ολους.

ε. Οι θεσεις ειναι ηδη παρα πολλες για να ανοιξουν κι αλλες.

στ. Δεν βλεπω το οφελος προς την κοινωνια απο τα ιδιωτικα.Μονο προς

την τσεπη τους. Ειμαι κατα.

-----------------------------------------------------------------------------------

ΥΓ1. Αδικα τα ριχνετε στο ΤΕΕ. Το ΤΕΕ μπορει να λειτουργει συντεχνιακα

αλλα εφαρμοζει ισχυουσα νομοθεσια και συνταγμα.

ΥΓ2. Σιγα μην κατσει ο επιχειρηματιας να στηνει πολυτεχνικες σχολες και

εργαστηρια.Εκτιμω οτι για τα πρωτα 10 χρονια θα δουμε μονο

οικονομικες ή νομικες σχολες. Στραβα λεφτα χωρις κοστος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.