Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταπτυχιακό στο ΕΜΠ (τομέας Πολεοδομία - Χωροταξία) ή Urban Design στο TU Berlin;


Recommended Posts

Γειά σας Συνάδελφοι, τελείωσα τη σχολή Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ και έχω κάνει αιτήσεις για μεταπτυχιακά και έχω καταλήξει στις εξής 2 επιλογές: είτε να παρακολουθήσω το Μεταπτυχιακό στο Μετσόβιο στον τομέα Πολεοδομία-Χωροταξία ή να κάνω μεταπτυχιακό στον τομέα Urban Design (Αστικό Σχεδιασμό) στοTU Berlin, και δεν ξέρω τι θεωρείται καλύτερο από άποψη εφοδίων και προσόντων. :???:

 

Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας σύμφωνα με την κρίση και την εμπειρία σας ποιό μετράει πιο πολύ στον εργασιακό τομέα ή δεν παίζει κανένα ρόλο?

Link to comment
Share on other sites

marianna sb

 

Μαριάννα μου είναι ερώτηση αυτή πού κάνεις;

Όχι μόνο να πας αλλά να κοιτάξεις μήπως μείνεις και εκεί!!!

Από deutsch πώς πάμε;

 

ΥΓ Δεν ξέρεις τι χαρά μου έδωσες που θα πας!!!

Link to comment
Share on other sites

Ausgezeichnet!!!

 

Μόλις φθάσεις και εγκατασταθείς με το καλό να μας στείλεις μερικές φωτογραφίες...

 

Παίδες ο αέρας του Βερολίνου (Berlinerluft) είναι τόσο ξακουστός που πωλείται και σε κονσέρβες!!! (σε κουτάκια όπως τα αναψυκτικά)

 

Μαριάννα ...συγκινήθηκα και κοντεύω να ...λαλήσω!!!

Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα το εξωτερικο ειναι καλυτερη επιλογη και για λογους πιθανης εργασιας αργοτερα οπως ειπε ο συναδελφος georg coco, αλλα και εκτος αυτου ειναι σημαντικες επισης και η εμπειριες απο μια αλλη χωρα και τεχνικες ορολογιες και τροπος σκεψης και σε τεχνικα θεματα.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα τελείωσα κι εγώ στο ΑΠΘ. Δεν είχα σκεφτεί το εξωτερικό για μεταπτυχιακό λόγω οικονομικών. Αλλά έκανα αίτηση στο ΕΜΠ και προκοπή δεν είδα.. Δε με δέχτηκαν, και άτομα του ακαδημαϊκού χώρου απλά μου είπαν να μη στενοχωριέμαι γιατί δεν είχα μέσον.. Τραγικό..

Επειδή όμως του χρόνου θέλω οπωσδήποτε να κάνω μεταπτυχιακό και έψαξα τι παίζει και έξω, αυτά που έμαθα είναι ότι τα Πολυτεχνεία της Γερμανίας θεωρούνται τα καλύτερα, και μάλιστα του Μονάχου θεωρείται το τοπ. Και δε χρειάζεται να καταξοδευτείς κιόλας, δίνεις πολύ λίγα χρήματα της τάξης των 500€ περίπου το εξάμηνο, επειδή είναι δημόσια πανεπιστήμια και επίσης, τα περισσότερα μεταπτυχιακά διδάσκονται μόνο/ή και στα Αγγλικά. Αλλά έχουν το μειονέκτημα ότι είναι 2 χρόνια η διάρκεια σπουδών..Βέβαια, μετά από ένα ταξιδάκι 5 ημερών στο Βερολίνο, τι να σου πω, απλά το ερωτεύτηκα..!!!

Στην Αγγλία από την άλλη που έψαξα, έχει επίσης πολύ καλά μεταπτυχιακά, αλλά 4000-5000€/έτος τις θέλεις για τα δίδακτρα...

 

Η άποψή μου είναι, αν δε φοβάσαι το να ζήσεις έξω (γιατί για πολλούς είναι και αυτό ένα θέμα) και δεν σε περιορίζουν τα οικονομικά, φύγε έξω... Γίνεται άλλη δουλειά, αποκτάς άλλη εμπειρία σε πολλούς τομείς, και πιστεύω πιο πολλές γνώσεις.... Άσε που, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, μας βλέπω σε λίγο καιρό και πάλι όλοι να φεύγουμε για δουλειά έξω...

 

Καλή επιτυχία σε ό,τι αποφασίσεις!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Στο ΕΜΠ παίρνουν μόνο απόφοιτους του δικού τους Πολυτεχνείου και μάλιστα τους άριστους και κάτι έχει πάρει το αυτί μου και για μέσον...

 

Και όταν μιλάμε για μηχανιλίκι και Γερμανία τότε δεν τίθεται θέμα συζήτησης... Μην ξεχνάμε πως οι άνθρωποι ήταν οι πρώτοι στην Ευρώπη που ασχολήθηκαν με το θέμα και μάλιστα ήταν αυτοί που "έσπρωξαν" το Μετσόβιο στο να αναγνωριστεί...

 

Οπότε μην το σκέφτεσαι καν...

 

Καλή επιτυχία...

Link to comment
Share on other sites

Και επειδη στην ηλικία μου έμαθα να βλέπω και αλλα πραγματα. Ειναι η μοναδική χωρα στην ΕΕ με δεικτη αναπτυξης +3.8% και χαμηλη ανεργία. Για την Γερμάνια λέω...

Link to comment
Share on other sites

Ναι, αληθεύει, αυτήν την στιγμή της κρίσης υποτίθεται, η Γερμανία έχει αύξηση +3-4% και οι μισθοί έχουν ανέβει.

 

Εννοείται φυσικά αν μπορείς θα πας Γερμανία για μεταπτυχιακό.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Σας ευχαριστώ πολύ όλους!!!!! νομιζω και γω πως ίσως είναι καλυτερο να κάνει κανεις μεταπτυχιακό έξω και καλά Αγγλία δεν το συζητάω έχουν ξεφύγει με τις τιμές. Θεωρώ πως Γερμανία, Ολλανδία, Σουδία και Ισπανία είναι πολύ καλυτερες οι σχολές του κλάδου μας και με σαφώς μειωμένο κόστος. Όσο για το Μετσοβιο είναι καλό δεν λέω αλλά επειδή θέλω πιο πρακτικά μαθηματα με περισσότερο σχεδίο κατεληξα Γερμανια!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.