Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στατικό ερώτημα: Πρόβλημα με διαρροή


dlion

Recommended Posts

Καλημέρα,

έχω ενα διαμέρισμα το οποιο νοικιαζω και εχω διαρροή στο πατάρι του μπάνιου η οποία προέρχεται απο το μπάνιο του επάνω ορόφου. Το θέμα περιπλέκεται όμως γιατι ο ιδιοκτήτης του επάνω ορόφου δεν αποδέχεται την ευθύνη και υποστηρίζει οτι η διαρροή οφείλεται σε διαμέρισμα ανωτέρου ορόφου (σημ. το διαμερισμα μου ειναι στον 2ο και το δικό του στον 3ο). Το θέμα όμως ειναι οτι στο δικό του μπάνιο οπως και στα μπανια των πιο πανω ορόφων δεν παρατηρειται καμια υποψια υγρασίας η διαρροης. Κατα καιρους εχουν δει τα μπανια διαφοροι υδραυλικοι καθως και 2 μηχανικοι οι οποιοι επαληθευουν οτι οντως η διαρροη προερχεται απο το δικο του μπανιου χωρις ομως να μπορουν να προσδιορισουν το σημειο στο οποιο υπαρχει η βλαβη. Για να μην πολυλογω το θεμα πλεον εχει φτασει σε δικη και την ερχομενη εβδομαδα θα γινει το δικαστηριο.

Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι οτι καθως γνωριζω οτι αυτη η διαδικασια μπορει να αποβει μακροχρονια μεχρι να αποκατασταθει η βλαβη , αν θα μπορουσα να δωσω εγω καποια προσωρινη λυση για να σταματησω την διαροοη (ισως με καποια ειδικη κατασκευη που θα τοποθετηθει στο παταρι του μπανιου μου και θα μαζευει τα νερα και θα τα βγαζει σε καποιο λουκι).

Επίσης υπάρχει κάποιος τροπος να εντοπισθει ακριβως το σημείο της διαροης χωρις να χρειαζεται να σκαφτει το μπανιο του 3ου σε ασχετα σημεία;

Γνωρίζει μηπως κανεις καποια αξιοπιστη τεχνικη εταιρεια στην Θεσσαλονικη που αναλαμβανει τετοιες υποθεσεις;

Καθε απάντηση ευπρόσδεκτη!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματός σου (τον σπιτονοικοκύρη σου) μίλησες; Τι είπε;

 

 

Εκτός αν εννοείς ότι εσύ είσαι ο ιδιοκτήτης, οπότε μπορείς να συμβουλευτείς δικηγόρο...

 

Δεν μπορείς να το αφήσεις έτσι, κάποια στιγμή θα φτάσει στο απροχώρητο... Αν έχεις και έκθεση μηχανικού που βεβαίωνει την κατάσταση, μπορείς να κάνεις ένα εξώδικο..

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη, διόρθωνα το προηγούμενο post...

 

Αφού πάει δικαστικά θα χρειαστείς έκθεση μηχανικού με φωτογραφίες που να επιβεβαιώνουν το πρόβλημα και να θέτει θέμα ασφάλειας, οικονομικής απαξίωσης διαμερίσματος, κλπ

Link to comment
Share on other sites

οκ τα εχω παρει ηδη ολα αυτα. Απλα σκεφτόμουν μηπως μπορω να δωσω εγω καποια προσωρινη λυση κανοντας καποια εργασια στο δικο μου παταρι. Επίσης υπάρχει περιπτωση η διαροη να μην ειναι απο το δικο του μπανιο (σε ολα τα μπανια των ανωτερων οροφων δεν υπαρχουν σημαδια υγρασιας)

Link to comment
Share on other sites

Χρήσιμη θα ήταν η γνώμη του μηχανικού της επίβλεψης καθώς και του υδρυλικού εγκαταστάτη της οικοδομής, καθώς αυτοί ξέρουν ακριβώς από που περνάνε οι σωληνώσεις και τα δίκτυα της οικοδομής. Το να επέμβεις μόνο στο δικό σου (χωρίς να σκαφτεί κλπ το από πάνω) δεν θα σου λύσει το πρόβλημα (της διαρροής) απλά θα το μεταθέσει (πιθανά στο σαλόνι ή στα δωμάτια!!). Πρέπει να αποκατασταθεί η πηγή, η αιτία του προβλήματος διότι αλλιώς δεν θα υπάρξει σοβαρή λύση.

Link to comment
Share on other sites

η διαρροη ειναι τοσο μεγαλη που σταζει σε εσας νερο?

σε μια τετοια περιπτωση μπορειται να κατασκευασεται εναν προσωρινο αποδεκτη απο γαλβανισμενη λαμαρινα με σωληνακι σε ενα σημειο να στελνει τα νερα στο σιφωνι....αυτην την κατασκευη συνηθως την κανω σε παταρια κατω απο τους θερμοσιφωνες σε περιπτωση διαρροης να μην γινει μπαχαλο ολο το σπιτι....

Link to comment
Share on other sites

σταζει σε εμας νερο....να φανταστεις γεμιζουμε μια μεγαλη λεκανη 2 φορες την εβδομαδα....και εγω κατι σαν την κατασκευη που μου ειπες σκεφτομουνα για προσωρινη λυση

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να εντοπιστεί η πηγή της διαρροής. Εκ πρώτης όψης ακούγεται πολύ δύσκολο αλλά είναι εφικτό με τον κατάλληλο εξοπλισμό και εργαλεία. (υπάρχουν εργαλεία που βοηθάνε )

Η διαρροή προέρχεται από το δίκτυο υδρεύσεως η αποχέτευσης;

Και η γνώση της ηλικίας του κτιρίου βοηθάει.

Επίσης η γνώση του υλικού κατασκευής σωλήνων και σιφωνιων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.