Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Σοβάτισμα ταβανιού


jamalito

Recommended Posts

1) Αναφέρεις ότι είναι 3 πόντους σε ορισμένα σημεία. Άρα γενικά είσαι κοντά στους 2 πόντους κατά μέσο όρο οπότε δεν πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα εαν ο σοβάς είναι σωστός σαν σύνθεση υλικού.

 

2) Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πρόσμικτα για περισσότερη πρόσφυση. Όλες οι εταιρείες έχουν κάτι σχετικό και όλα κάνουν δουλειά. Βάλε τα σχετικά πρόσμικτα στο χαρμάνι του σοβά σου και μην σε ανησυχεί. Με αυτά παίζουν στρώσεις έως και 5 εκατοστά (θεωρητικά).

 

3) Εαν σε απασχολεί η ποιότητα του χαρμανιού που κάνει ο σοβατζής σου τότε μπορεις να χρησιμοποιήσεις έτοιμο σοβά για το υπόλοιπο κομμάτι.

 

4) Υπάρχουν και πιο εξειδικευμένα υλικά (και σαφώς πιο ακριβά) τα οποία έχουν πρόσφυση ακόμη και σε υγρασίες αλλά δεν νομίζω ότι τα χρειάζεσαι.

 

5) Προτείνω να αφήσεις το κομμάτι που έκανες ως έχει και να χρησιμοποιήσεις πρόσμικτα πρόσφυσης στο χαρμάνι του σοβά σου για το υπόλοιπο. Εναλλακτικά απλά ξύσε όπου νομίζεις ότι είναι υπερβολικό (ή και όλο) και ξανακάντο από την αρχή αλλά δεν το νομίζω αναγκαίο. Το ραμποτέ ποτέ δεν το συμπάθησα ούτως ή άλλως.

 

Προσωπικά έχω κάνει και 3,5 πόντους σπατουλάρισμα σε ταβάνι που θα έπρεπε να είναι εμφανές μπετόν (αλλα το έκανε να μην πως σαν τι) και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

 

Ενημερωτικά υπάρχουν και επαλειφόμενα για τα εμφανή μπετά τα οποία θέλετε να σοβατίσετε και κάνουν εξαιρετική δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ενημερωτικά υπάρχουν και επαλειφόμενα για τα εμφανή μπετά τα οποία θέλετε να σοβατίσετε και κάνουν εξαιρετική δουλειά.

 

SeNNinhA έχεις καμιά παραπομπή γι' αυτά; Μιλάς για ταβάνια;

Link to comment
Share on other sites

Έχω χρόνια που τα χρησιμοποίησα αλλά θα σου βρω το προϊόν. Είναι ένα μιγμα κολλας με κοκκους άμμου και κάνει την επιφάνεια σαν χοντρό γυαλοχαρτο. Έιναι χρωματιστά για να ξέρεις που το περασες. Το περνάς με απλό πινελο η ρολλο, το αφήνεις μερικές ώρες να στεγνώσει και σοβατιζεις σε όλες τις επιφάνειες όσο λειες κι αν είναι.

 

Σε οποίο μαγαζί με Μονωτικα υλικά κι αν πας θα σου δώσει κάτι ανάλογο μιας και όλες οι εταιρείες έχουν τέτοια στην γκάμα τους.

Link to comment
Share on other sites

αστο όπως είναι και κάνε μια ψευδοροφή με γυψοσανίδα, να φτιαξεις και τον φωτισμό (κρυφος φωτισμός και spots, πάντα με λάμπες οικονομίας) να ξενιάσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Καλησπέρα και καλή χρονιά.

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει συστημα έτοιμου σοβά (1 χέρι) για το σοβάτισμα ταβανιού , αφού προηγουμένως το περάσω ένα χέρι επαλειφόμενο με πινέλο για αύξηση πρόσφυσης.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

post-37340-0-68610100-1416476617_thumb.jpg

Στο μπάνιο έχει καθαιρεθεί το πατάρι. Δεν έβαλα γυψοσανίδα στην οροφή. Μάλλον έκανα μ@...ία. Στην πλάκα(ταβάνι) έχει γίνει το πεταχτό με τσιμέντο αλλά αναμείχθηκε και με ασβέστη . Μάλλον αυτό δεν ήταν καλό?  Μένει το δεύτερο χέρι. Να γίνει με intermix είναι καλύτερα? Η τρύπα πώς μπορεί να καλυφθεί? όλο να γεμίσει με σοβά να μπει και πλέγμα στην τρύπα? 

post-37340-0-68610100-1416476617_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πω ρε χαλια...

 

Καταρχας αυτο το ασπρο στα τουβλα τι ειναι?κολλα πλακιδιων? ετσι οπως το βλεπω θελει ολο ξυσιμο και κανονικο σοβαντισμα για να μην εχεις θεματα. ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση να στρωσει....

 

Τωρα για το ταβανι κανονικα το πεταχτο δεν θελει ασβεστη, αλλα πολυ τσιμεντο ....

 

Για την τρυπα, μια λυση που μπορω να σκεφτω ειναι γεμισμα με αφρο πολυουρεθανης και σοβαντισμα (καλυτερα με καμια ρητιχουχο κολλα πλακιδιων ή με κολλα και τσιμεντο). Φανταζομαι ειναι εξαερισμος αποχετευσης? ελπιζω να χει μονωθει κι απο πανω.... :)

 

ΥΓ : Τα συνεργεια κανουν τον μαγκα μηχανικο.....

Edited by salpigoal
Link to comment
Share on other sites

Μία άλλη λύση που μου πρόκειται ένας φίλος και συνάδελφος είναι να κολλούσα φελιζόλ στο ταβάνι και βάψιμο. Ούτε βάρος έχει ούτε κόστος και θα κάλυπτε και την τρύπα. Όσο για το υπόλοιπο χάλι, το τμήμα αριστερά έχει φύγει για να γίνει καινούριο πρέκι, τα υπόλοιπα δε είναι που είναι ψιλοσάπια τα τούβλα ξύστηκαν μόνο τα ήδη αποκεκολλημένα, αλλιώς όσο θα έξυνα θα έβγαιναν και τούβλα και θα έβαζα από την τσέπη μου για να γίνει καινούρια τοιχοποιία + ότι θα προκαλούσαμε ίσως ζημιά στη μια τοιχοποιία που συνορεύει με κουζίνα του όμμορου διαμερίσματος. Θα μου πεις το κόστος δεν είναι και μεγάλο 100€ περίπου υλικά και μεροκάματο γκρέμισμα και χτίσιμο, αλλά 100 εδώ 100 εκεί, τι θα βγάλουμε. Ό,τι συμφωνήσαμε στην προσφορά, αυτά θα κάνουμε αντε και λίγα παραπανίσια όπου χρειάζεται και μας παίρνει.

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

Αδερφε, με ολο το θαρρος και σεβασμο, το χεις παρει λαθος...

 

Το να βαλεις φελιζολ και να το βαψεις, 1ον δεν γινεται (πως θα στηριξεις το φελιζολ?) και 2ον εχεις σκεφτει πως θα φαινεται?

 

Σου δωσα ηδη δυο λυσεις :

 

α) Ετοιμη κολλα πλακιδιων αναμεμιγμενη με τσιμεντο το γεμιζεις σιγα σιγα και καθαριζεις

β) Αφρος πολυουρεθανης και την επομενη μερα σοβαντιζεις κανονικα

 

Το πρωτο το χω κανει, το δευτερο οχι αλλα πιστευω θα δουλεψει....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.