Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αίτηση για νυχτερινό ρεύμα


Dawnbringer

Recommended Posts

Σε υπάρχουσα νεόδμητη κατοικία(άδεια 2002-2003, ηλεκτροδότηση 2009) ο ηλεκτρολόγος δεν είχε περάσει καθόλου παροχή για νυχτερινό ρολόι (το γιατί άγνωστο , μάλλον λόγω πλήρους άγνοιας ) . Τώρα που το πήραν χαμπάρι οι ιδιοκτήτες θέλουν να αποκτήσουν και ένα ακόμα ρολόι για νυχτερινό . Ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν , τόσο κατασκευαστικά όσο και διαδικαστικά (ΔΕΗ κτλ) ?

Λόγω ειδικότητας δυστυχώς δεν έχω ιδέα και δεν μου έχει ξανατύχει άλλη τέτοια παρόμοια περίπτωση .

Link to comment
Share on other sites

Κατασκευαστικά:

Για να δώσει η ΔΕΗ νυχτερινό τιμολόγιο θα πρέπει από τον μετρητή μέχρι τον πίνακα να υπάρχει επιπλέον ένας αγωγός 1,5mm2 ο οποίος λέγεται "αγωγός πρόσθετης εξυπηρέτησης" (συνηθίζεται να τον λένε και "πιλότο") και ο οποίος θα πρέπει να απεικονίζεται (να έχει σημειωθεί) στην καινούργια Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) που θα κατατεθεί στη ΔΕΗ.

 

Για ποιο λόγο χρειάζεται ο αγωγός αυτός; Ουσιαστικά για τίποτα.

Θα μπεις στη διαδικασία να περάσεις τον αγωγό αυτό απλά γιατί το ζητάει η ΔΕΗ και το μόνο που θα σου προσφέρει είναι ότι θα έχεις ένα λαμπάκι που θα δείχνει πότε ενεργοποιήθηκε το νυχτερινό τιμολόγιο. Λες και άμα δεν έχεις το λαμπάκι κάτι θα γίνει.

 

Παλιά εξυπηρετούσε ο αγωγός αυτός την ενεργοποίηση των ηλεκτρονόμων των θερμοσυσσωρευτών με την ενεργοποίηση του νυχτερινού. Τώρα που οι περισσότεροι δεν χρησιμοποιούν θερμοσυσσωρευτές (άλλωστε φαίνεται και από την ΥΔΕ αυτό) η ΔΕΗ εξακολουθεί και ζητάει την ύπαρξη του αγωγού αυτού.

Ελλάς το μεγαλείο σου...

ΔΕΗ το μεγαλείο σου...

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την απάντηση ! Είναι δυνατόν να περαστεί τέτοιος αγωγός χωρίς να προκαλέσει ζημιές ? Για παράδειγμα μεγάλο τμήμα της αυλής έχει σταμπωτό .

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την απάντηση ! Είναι δυνατόν να περαστεί τέτοιος αγωγός χωρίς να προκαλέσει ζημιές ? Για παράδειγμα μεγάλο τμήμα της αυλής έχει σταμπωτό .

 

Ο ποιο ευκολος τροπος για να μην προκαλεσεις ζημιες ειναι να ανοιξεις τα κουτια διακλαδωσης απο οπου περναει η παροχη για να μπορεσεις να περασεις το 1.5 mm2 καλωδιο.Τωρα εαν η παροχη περναει ενδοδαπεδια τοτε δυσκολευουν τα πραγμματα.Παντως για να παρεις νυχτερινο ρευμα θα πρεπει να περασεις με καποιο τροπο ενα 1,5 mm2 καλωδιο απο το γενικο πινακα εως το ρολοι τησ ΔΕΗ.

Link to comment
Share on other sites

Εχω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τον τερματισμό του 1,5 mm2 στον πίνακα του καταναλωτή.Δηλαδή, που τερματίζει αυτό το καλώδιο... σε ρελαί που δίνει εντολή στην ενδεικτική λυχνία...;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

1.Eαν λείπει το 1,5 καλώδιο το περνάς από το γενικό πίνακα στο ρολόι της ΔΕΗ.

2.Κατασκευάζεις γείωση εάν δεν έχει

3.Εάν η παροχή είναι 2χ10 η 4Χ10 την αλλάζεις σε 3Χ10 η 5Χ10 η, εάν μπορέσεις περνάς το καλώδιο της γείωσης από το πίνακα στο ρολόι.

4.Καταθέτεις την ΥΔΕ στη ΔΕΗ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

εννοείται ότι πλέον με την καινούρια ΥΔΕ χρειάζεται απόδειξη και μάλιστα επάνω στο έντυπο της ΥΔΕ αναγράφουμε και τον αριθμό της απόδειξης ή του τιμολογίου.

 

και για να μπορείς να κόβεις απόδειξη πρέπει να έχεις κάνει έναρξη στην εφορία. μην παίζετε με τη ΔΟΥ ιδίως σε τέτοιους καιρούς. εμεάς τους μικρούς μισθωτούς ή ελεύθερους επαγγελματίες έχει βαλθεί να ξεκάνει

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.