Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιπτώσεις χώρων προς τακτοποίηση


eirini_hmmy

Recommended Posts

Συνάδελφοι όποιος γνωρίζει μια μικρη βοήθεια!Ισόγειος κοινόχρηστος ημιυπαίθριος έχει γίνει ένα μέρος κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο και ένα μέρος κατοικία του ενός ιδιοκτήτη.Χρειάζομαι ένα φάκελο που θα αναλύω στο τέλος πόσα τετραγωνικά έχει γίνει τι (και υπογραφές από όλους), ή θέλω δύο φακέλους έναν για το μέρος του ημιυπαίθριου που έχει γίνει κατοικία (θέλει υπογραφές από όλους τους ιδιοκτήτες;) και έναν για το μέρος που έγινε κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο (υπογραφές από όλους τους ιδιοκτήτες);

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που θέλω να ρωτήσω πιθανόν να έχει απαντηθεί, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να ψάξω όλες τις δημοσιεύσεις.

Σε πολυκατοικία το πατάρι του ισογείου μετατράπηκε σε κανονικό όροφο, διαμερίσματα. Στο κτίριο υπάρχει και άλλη αυθαιρεσία, υπέρβαση ύψους κατα 1.50μ. Και οι δύο αυθαιρεσίες είναι καταγεγραμμένες και ο ιδιοκτήτης πληρώνει πρόστιμο διατήρησης.

Μπορεί το πατάρι να τακτοποιηθεί και να συνεχίσει να πληρώνει πρόστιμο μόνο για το ύψος? Ή θεωρείται οτι ο όγκος του κτιρίου δεν είναι ο εγκεκριμένος βάσει της ο.α. και δεν υπάγεται στις ρυθμίσεις του νόμου.

Στην εγκύκλιο 17 παρ.6 βρήκα και το εξής:"Η ρύθμιση του ν. 3843/2010 αναφέρεται στην αλλαγή χρήσης των χώρων που βρίσκονται εντός του εγκεκριμένου κτιριακού όγκου βάσει της οικοδομικής άδειας ανεξάρτητα από τη θέση του κτιρίου σε σχέση με την οριστική ή φυσική στάθμη του εδάφους."

Γνωρίζει κάτι κάποιος?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι. Χρειάζομαι τα φώτα σας! Ένας φίλος, κάτοχος ισογείου χώρου δηλωμένου ως γραφείο στην οικοδομική άδεια,έχει κατασκευασμένο μεταλικό πατάρι, καθαρού ύψους περίπου 2μ, το οποίο χρησιμοποιεί ως κρεβατοκάμαρα. Σε περίπτωση που προχωρήσει σε τακτοποίηση του παταριού, ως τι θα δηλώνεται αυτό; Αναγκαστικά ως γραφείο ;

Link to comment
Share on other sites

Ως κατοικια.ειχα κι εγω παρομοια περιπτωση και πηρα τηλ. στο υπεκα.

 

Είσαι σίγουρη ; Κανείς άλλος ; Δηλαδή, σε χώρο με οικ. άδεια ως "γραφείο", μπορεί να διατηρεί κάποιος ένα ξεχωριστό δωμάτιο (ή π.χ. χώρο, όπως το πατάρι) ως "υπνοδωμάτιο" ;

Link to comment
Share on other sites

Ναι μπορει, ως κατοικια θα το δηλώσει, αρκει να ειναι οντως υπνοδωματιο και να μην το κανει για να γλυτωσει λεφτα απ το προστιμο...γιατι αλλιως θα πηγαινε με συντελεστες αλλης χρησης...

Link to comment
Share on other sites

Είσαι σίγουρη ; Κανείς άλλος ; Δηλαδή, σε χώρο με οικ. άδεια ως "γραφείο", μπορεί να διατηρεί κάποιος ένα ξεχωριστό δωμάτιο (ή π.χ. χώρο, όπως το πατάρι) ως "υπνοδωμάτιο" ;

 

ναι γινεται.μιλησα και με υπεκα.βαζεις οτι χρηση εχει πραγματικα ο χωρος.

Link to comment
Share on other sites

συναδελφοι εχω ενα πολυπλοκο θεμα και δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω.χρειαζομαι επειγοντως τις αποψεις σας και τις συμβουλες σας.

μου εφεραν για τακτοποιηση την εξης οικοδομη.ισογειο καταστημα με νομιμο παταρι υψους 2.20 καθαρο, Α οροφο γραφεια με κλεισμενο η/χ και Β οροφο γραφειο με κλεισμενο η/χ.

ο ιδιοκτητης θελει να τακτοποιησει

1/ το παταρι σε γραφειο

2/τον η/χ του Α οροφου

3/τον η/χ του Β οροφου σε κατοικια(ο ιδιοκτητης ειναι γιατρος και μενει και στο γραφειο).αυτο το ξεκαθαρισα οκ.γιατι θελει να μετατρεψει με αδεια αλλαγης χρησης τον Β οροφο σε κατοικια.

εχω την εξης ερωτηση.αν μετα τις τακτοποιησεις ,υποβαλλει αιτηση για αδεια αλλαγης χρησης στον β οροφο,συμφωνα με την εγκυκλιο 19 θα πρεπει να δειξει και τους τακτοποιημενους χωρους,οπου το παταρι θα φαινεται ως γραφειο.το υψος του ομως θα ειναι 2.20 (νομιμο στην αδεια).

λετε να υπαρξει προβλημα στην αδεια αλλαγης χρησης και να μας πουν οτι δεν χορηγηται η αδεια γιατι το παταρι(γραφειο) εχει υψος 2.20 κι οχι 2.40?εσις πως θα το αντιμετωπιζατε το θεμα?να μην ρυθμισει το παταρι?να μην ρυθμισει τον η/χ σε κατοικια?sos.

 

καμμια αποψη βρε παιδια?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.