Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιπτώσεις χώρων προς τακτοποίηση


eirini_hmmy

Recommended Posts

Αγαπητοι συναδελφοι,

ξερετε τι γινεται στην περιπτωση που γινεται αγορα ακινητου σημερα με μη-τακτοποιημενο Η/Υ χώρο ?μπορει να τακτοποιηθεί αφου γίνει το συμβολαιο ? μεχρι δηλαδη τη νεα προθεσμια τακτοποιησης ?

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

εχεις ενα θεμα αν ψαξουν λεμε τωρα το συμβολαιο....αν φαινεται οτι το αγορασε με ΑΝΟΙΧΤΟ η/χ δεν πιανεις το κριτηριο οτι ο η/χ πρεπει ναναι κλειστος μεχρι την ημερομηνια ψηφισης του νομου

 

και βασικα θα πρεπει ο νεος αγοραστης να κανει δηλωση οτι ο η/χ ειναι κλειστος απο 1/1/2009 πχ

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους. Έχω ψάξει αρκετά στο forum αλλά σαφή απάντηση δεν έχω βρεί για την περίπτωσή μου.

Περίπτωση παταριού σε υπόγειο πολυκατοικίας το οποίο δεν απεικονίζεται στα σχέδια τη αδείας. Το πατάρι έχει ύψος 2,20 m και ο ιδιοκτήτης το έχει μετατρέψει σε κατάστημα. Μπορεί να τακτοποιηθεί με τον Ν.3843/2010 ή θα υπάρξει πρόβλημα λόγω ύψους?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Προς κάθε ενδιαφερόμενο, παράταση μέχρι τέλος Ιουνίου.

Το άρθρο από το SKAI.GR εδώ.

=837&language=el-GR"]και το δελτίο τύπου του ΥΠΕΚΑ

 

Προς lakis7:

Ποιό δεν απεικονίζεται; Το πατάρι, ή ούτε καν το υπόγειο; Και, αν το πατάρι στο υπόγειο έχει ύψος 2,20, το συνολικό ύψος του υπογείου πόσο είναι; Και, το πατάρι του υπογείου είναι σε χρήση μαζί με τι άλλο; Με το ίδιο το υπόγειο; Με άλλη ιδιοκτησία του ισογείου;

Εντελώς γενικά, αν το υπόγειο είναι στην άδεια, τότε τακτοποιείται και το πατάρι.

Link to comment
Share on other sites

Το πατάρι είναι αυτό που δεν φαίνεται στην οικοδομική άδεια. Το συνολικό ύψος του υπογείου είναι 4,80 (το πατάρι δεν πιάνει όλη την έκταση του υπογείου αλλά μέρος αυτής) και είναι σε χρήση με το υπόγειο (το ισόγειο δεν επικοινωνεί με το πατάρι).

Link to comment
Share on other sites

Αντιλαμβάνομαι ότι δεδομένου ότι θα τακτοποιηθεί σαν χώρος κύριας χρήσης, πως είναι δυνατόν αν έχει ύψος 2,20; Αλλά, εφ όσον είναι στο υπόγειο, είναι στον εγκεκριμένο όγκο κτιρίου, εντάσσεται στους εν δυνάμει τακτοποιήσιμους χώρους. Και θα τακτοποιηθεί ως επιπλεόν τετραγωνικά υπογείου χώρου (εκεί βρίσκεται άλλωστε). Μία κάτοψη υπογείου που να φαίνεται με διακεκομένη το εμβαδόν του παταριού και είσαι οκ. Άσε δε, που πρακτικά μιλώντας, το ύψος θα φαινόταν σε μία τομή, αλλά δεν ζητείται τέτοια. Νομίζω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα. Επίσης νομίζω ότι ο σκοπός του νόμου είναι η είσπραξη χρημάτων, και δη από περίεργες καταστάσεις, η δική σου μου φαίνεται απλή, ξεκαθαρη. Γιατί να μην πάρουν τα λεφτά;

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη για την άμεση απάντηση σου. Πιο πολύ με προβλημάτισε το ύψος και εμένα γιατί όπου έχω ρωτήσει κανένας δεν μου απαντάει με σιγουριά, ακόμα και στην πολεοδομία που ρώτησα σαφή απάντηση δεν πήρα. Σε ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Την έχω διαβάσει την εγκύκλιο αλλά με μπέρδεψε το γεγονός ότι σε χώρους κύριας χρήσης πρέπει να έχουμε ύψος > 2,40 μ.(όσο πιό πολύ το ψάχνουμε τελικά τόσο μπερδευόμαστε!!)

Παναγιώτη όταν λές "θα τακτοποιηθεί ως επιπλεόν τετραγωνικά υπογείου" τί ακριβώς εννοείς?

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώντας ότι βρίσκομαι στο κατάλληλο θέμα ήθελα να ρωτήσω αν σε μια οικοδομή όπου υπάρχουν δύο Η/Χ σε κάθε όροφο και ενας στη θέση του παρκινγκ, η αμοιβή για τον μηχανικό των 500 ευρω ανα Η/Χ (1500ευρω συνολικα) ειναι στα όρια της κερδοσκοπίας και εξαπάτησης προς τον 73χρονο ιδιοκτήτη της οικοδομής. Καταλήγοντας, η αμοιβή των 232 ευρω + ΦΠΑ είνα για κάθε ημιυπαιθριο χώρο ξεχωριστα σε μια οικοδομή;

Link to comment
Share on other sites

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι τακτοποιείται για 40 χρόνια και οτι για αυτό το χρονικό διάστημα συνεχίζει και λειτουργεί ως κατάστημα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.