Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιπτώσεις χώρων προς τακτοποίηση


eirini_hmmy

Recommended Posts

Η αποψή μου είναι ότι μπορεί να γίνει διατήρηση χρήσης:

α) μετατροπή των ημιυπαιθρίων σε κατάστημα

β) της αποθήκης σε κατάστημα (κυρια χρήση)

Με την αμφιβολία ότι αν θα μπορούσες να βγάλεις οικ. άδεια γιατί να σου δώσουν διατήρηση χρήσης

Για την δικία μου υπόθεση που σχετίζεται με τη δική σου μίλησα σήμερα με το υπουργείο και μου είπαν οτι γίνεται όταν υπαρχουν οι προυποθέσεις που θετει ο νόμος:

Να υπάρχει υπερβαση δόμησης, μετατροπή σε κατοικία κλπ.,να επιτρέπεται η νεα χρήση, να μην μπορεί να βγει αδεια (υπάρχει νομίζω και εγκ. για το αντίθετο).

Βέβαια η πολεοδομία περιμένει έγγραφο.

Στο forum υπάρχει κατι για εμπορική αποθήκη κοίταξέ το.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι , ο νόμος επιτρέπει την αλλαγή χώρου βοηθητικής χρήσης σε κύρια.

 

Το γεγονός ότι η αγροτική αποθήκη οικοδομήθηκε με χρήση κατά παρέκκλιση πλαγίων αποστάσεων και δεν μπορεί να αλλάξει χρήση με άδεια ακριβώς για αυτές , δεν σημαίνει ότι μπορεί να πάει και με τον Ν.3843.

 

(Είναι σαν να εχω κατάστημα 600m2 σε 4 στρέμματα εκτός σχεδίου , να μην μπορώ να το κάνω κατοικία γιατί επιτρεποντια μέχρι 200 m2 και γι αυτό το λόγο να θέλω να αλλάξω χρήση με τον Ν.3843 --> Δεν γίνεται).

 

Αρα λοιπόν το θέμα είναι τι είναι βοηθητική χρήση.

 

Η υπόγεια αποθήκη σε ισόγειο κατάστημα πχ είναι βοηθητικός χώρος .

 

Η αγροτική αποθήκη , ως άδεια , ή η εμπορική αποθήκη , είναι κατά την γνώμη μου χώροι κύριας χρήσης . Δεν μπορείς να πας από χώρο κύριας χρήσης σε άλλο χώρο κύριας χρήσης.

 

Επίσης θα πρέπει να θυμάστε ότι ο Ν.3843 δεν εφαρμόζεται στις περιπτώσεις στις οποίες η αιτούμενη προς διατήρηση αυθαίρετη χρήση αντίκειται στις επιτρεπόμενες χρήσεις της περιοχής - πιο πολύ για σένα spagkratis το λέω , γιατί κάτι τέτοιο μου φαίνεται η περίπτωσή σου.

 

Παρ'όλα αυτά επ[ειδή ως γνωστόν οι ερμηνείες ....ποικίλουν , εξαντλείστε το ερώτημα στην Πολεοδομία. Το ΥΠΕΚΑ στο μιλητό μπορεί να λέει ότι θέλει. Σημασία έχει τι λέει η αρμόδια Πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

Σωστό η διαφορά για την αγροτική αποθήκη είναι ότι δεν υπάρχει πουθενά ορισμός για το τι έιναι κυρια χρήση ή βοηθητική. Σύμφωνα με κτιριοδομικό οι αγρ. αποθήκες κλπ. έιναι βοηθ. χρήσεις, όμως οι ορισμοί είναι για "χρήση του παρόντος". Τώρα το ότι δεν μετρησε στη δόμηση σημαίνει ότι έιναι κυρια χρήση επίσης είναι αυθαίρετο συμπερασμα. Π.Χ. ο το τμήμα του ημιυπάιθριου που μέτρησε στο συντελεστή για οποιοδήποτε λόγο είναι κυρια χρήση?

 

Το κατάστημα είναι κυρια χρήση όπως και να το πάρεις, δεν υπάρχει συγκριση.

 

Οι διαδοχικές δημοσιεύσεις απαγορεύονται, ομοίως και οι διαδοχικές δημοσιεύσεις.

Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής.

AlexisPap

Link to comment
Share on other sites

Απ'ότι καταλαβαίνω, η αποθήκη, εφόσον η οικοδομική άδεια ήταν "διώροφη κατοικία με αποθήκη", δεν τακτοποιείται αφού μέτρησε στην δόμηση και είναι κύρια χρήση. Σωστά; Οι Η/Υ όμως που χρησιμοποιούνται ως επέκταση της αποθήκης αυτής πώς τακτοποιούνται; Με τί συντελεστή; Ως Ά κατοικία ή ως άλλη χρήση πλην κατοικίας; Σημειώνεται ότι όλη η ιδιοκτησία είναι δηλωμένη ώς Ά κατοικία στην εφορία.

Καμιά γνώμη, κανείς;

Link to comment
Share on other sites

Μια και πιάσαμε τα αγροτικά, η άδεια είναι για ισόγεια αγροτική κατοικία με υπόγεια αποθήκη. Το αγροτική κατοικία θα πρέπει να με προβληματίζει όσο αφορά τη τακτοποίηση της υπόγειας αποθήκης ; Απο τα σχέδια που έχω στα χέρια μου δεν είναι σαφές αν έχει μετρήσει στη δόμηση η αποθήκη.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

είμαι νέος στα των ημιυπαιθριων και αν και έψαξα δεν βρήκα απάντηση στο φόρουμ.Μου εχει προκύψει μονοκατοικία (ένας όροφος) με 2 χώρους προς τακτοποίηση στην πιλοτή.Ο ιδιοκτήτης ενδιαφέρεται για προσθήκη ορόφου.Υπάρχει περίπτωση να "χάσει"τετραγωνικά από το πανωσήκωμα αν ρυθμίσει τους χώρους στην πιλοτή?

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά για οποιαδήποτε απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Πρεπει πρωτα να τσεκαρεις αν η πολεοδομια δεχεται φακελλο για τακτοποιηση εαν υπαρχει υπολοιπος συντελεστης.

Link to comment
Share on other sites

Λίγο ηττοπαθής η διατύπωση... Δηλαδή γιατί να μη τη δέχεται;;;

(Αν γνωρίζεις σε παρακαλώ ανέφερε άρθρο νόμου, εγκύκλιο κλπ)

Αν αναφέρεσαι στη γνωστή απόφαση της ΔΟΚΚ νομίζω ότι δεν έχει ισχύ νόμου, σωστά;

Επίσης, τί σημαίνει αν δέχεται η πολεοδομία... Δηλαδή άλλος νόμος στα Χανιά και άλλος στο Ηράκλειο είναι σ' εσάς;

Συμφωνώ ότι η αμοιβή είναι πολύ, μα πολύ μικρή για να μπλέξεις σε διαδικασίες έγγραφων αιτήσεων και διαμάχη με πολεοδομία κλπ... αλλά το να υιοθετούμε κάθε φιρμάνι ενός τυχαίου Δντή πολεοδομίας ή κάποιο χαρτί χωρίς να εξετάζουμε την ισχύ του... μάλλον μας κάνει άξιους της τύχης μας...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.