Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Άρνηση ανοίγματος δρόμου απο ιδιοκτήτη


kiriakoss

Recommended Posts

Θα ήθελα παρακαλώ τη βοήθεια σας. Γείτονας μας , ενώ για να πάρει άδεια οικοδομής , υπέγραψε συμβολαιογραφική πράξη ότι παραχωρεί το ρυμοτομούμενο τμήμα για διάνοιξη δρόμου , τώρα που έκτισε αρνείται να το δώσει , το έχει περιφράξει και γενικά το χρησιμοποιεί σαν κήπο… Ο δήμος πήγε να το ανοίξει πριν 2 χρόνια, έκανε ο ιδιώτης ασφαλιστικά – και τα έχασε – αλλά ο δήμος από τότε τίποτε.. Όλη η γειτονιά θέλει να άνοιξη αυτός ο δρόμος αλλά ο τύπος είναι περιπτωσάρα (μας απειλεί ,εκβιάζει και τέτοια) Τι μπορούμε να κάνουμε ; Που μπορούμε να πιέσουμε; Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Τι μπορούμε να κάνουμε ; Που μπορούμε να πιέσουμε; Ευχαριστώ.

 

Θα μπορούσα να σου απαντήσω γιατί το ξέρω,αλλά αν είναι να αρχίσουμε να λέμε ΚΑΙ τα επαγγελματικά μας μυστικά online,τότε προφανώς θα πεινάσουμε όλοι μας.:D

 

Συμβουλέψου δικηγόρο λοιπόν.Το δίκιο είναι με το μέρος σου.

Link to comment
Share on other sites

Μια απλή "λύση" (και δωρεάν) είναι να κάνετε μια μαζική αίτηση (όλοι οι γείτονες που θέλουν να ανοίξει ο δρόμος) προς τον Δήμο και να πιέσετε...

Μια κοινοποίηση στις τοπικές εφημερίδες ίσως βοηθήσει περισσότερο...

Προεκλογικά κάτι μπορεί να γίνει... :wink:

Link to comment
Share on other sites

Αν μπορούσατε να μου δίνατε μερικές γενικές πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνει ένας δικηγόρος , θα το εκτιμούσα. Ρωτώ γιατί κατά το παρελθόν είχε ασχοληθεί δικηγόρος , και δεν βλέπω να κατάφερε τίποτα, χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες για τις ενέργειες του καθώς είμαι σχετικά νέος εγώ στη γειτονιά..

Link to comment
Share on other sites

Κάθε επιστήμονας ειδικεύεται, συνήθως, σε ένα περιορισμένο τομέα από το τεράστιο αντικείμενο που περιλαμβάνει η επιστήμη του. Αυτό συμβαίνει στους γιατρούς, στους δικηγόρους, στους μηχανικούς κλπ.

 

Έτσι ένας δικηγόρος που δεν έχει ασχοληθεί με πολεοδομικά θέματα δεν είναι δυνατόν μα γνωρίζει, ούτε κατ' επίφαση, την πολεοδομική νομοθεσία, ώστε να αντιμετωπίσει συγκεκριμένα και εξειδικευμένα θέματα, όπως το θέμα της εφαρμογής του ρυμοτομικού σχεδίου.

 

Για τους λόγους αυτούς, πρέπει οι περίοικοι να απευθυνθούν, αυτή τη φορά, σε ένα δικηγόρο, γνώστη της πολεοδομικής νομοθεσίας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.