Μετάβαση στο περιεχόμενο

Zαρντινιέρες σε συνέχεια του εξώστη


Recommended Posts

Kι εγώ το έχω περάσει σε 4 διαφορετικές μελέτες αλλά στην τρέχουσα μελέτη μου ο ελεγκτής το αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν επιτρέπεται...Θα ήθελα να ξέρω αν αναφέρεται κάπου αυτό...σε νόμο, διάταγμα...

 

'Η μάλλον να την θέσω αλλιώς την ερώτηση: Ξέρω ότι οι ζαρντινιέρες σε συνέχεια του εξώστη επιτρέπονται αλλά αναφέρεται κάπου ότι μετράνε στη δόμηση?

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει οντως μια εγκύκλιος που αναφέρει πως δεν επιτρέπεται αρχιτεκτονική προεξοχή σε συνέχεια εξώστη. Θα ψάξω να τη φρω αν και νομίζω πως το έχουμε συζητήσει πάλι στο φόρουμ

Link to comment
Share on other sites

Μία ζαρντινιέρα στην άκρη ενός εξώστη μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ως ειδικά διαμορφωμένο στηθαίο και να τελειώσει η ιστορία - προφανώς και θα συνυπολογισθεί στο εμβαδό των εξωστών.

 

Και είπαμε, σε περίπτωση που υπάλληλος επικαλείται νομοθεσία για να "απαγορέψει" κάτι του ζητάμε να μας υποδείξει "αριθμούς" (ΦΕΚ, Π.Δ. ό,τι θέλει τέλος πάντων).

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, δεν ξέρω πως μπορεί να θεωρηθεί, πάντως περιγράφεται ρητώς (θα το ψάξω) ότι δεν λαμβάνονται ως αρχιτεκτονικές προεξοχές!!! Είναι ΣΙΓΟΥΡΟ!!!

Link to comment
Share on other sites

Παίδες

Ο Αλέξανδρος έχει δίκιο.

Ο πάτος της ζαρντινιέρας δεν επιτρέπεται να είναι προέκταση του δαπέδου του εξώστη αλλιώς υπολογίζεται στο εμβαδόν του εξώστη.

Και κανονικά όταν έχω μέγιστο πλ. εξώστη 2,00μ. από ΟΓ που επιτρέπεται δεν μπορώ να προσθέσω ζαρντινιέρα 40εκ. έστω και αν αυτή βρίσκεται πιο ψηλά από το δάπεδο του εξώστη. (Έτσι μου είπανε έτσι σας λέω!)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.