Μετάβαση στο περιεχόμενο

Για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού


myri

Recommended Posts

Εγώ πάντως δεν ειδα... :(

 

Α, ξέρω! Να προβλευτεί στον νέο προυπολογισμο ενα ποσό για να φέρουμε μερικούς, να είναι και η Μπιρμπίλη ευχαριστημένη...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Τη δημιουργία Κυβερνητικού Πάρκου στο οποίο θα συγκεντρωθούν όλες οι κρατικές υπηρεσίες ώστε να απελευθερωθεί το κέντρο της Αθήνας, επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό δήλωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης σε σύσκεψη που είχε με τους γενικούς γραμματείς ολων των υπουργείων.

 

Αποκάλυψε μάλιστα ότι μελετάται και η περιοχή του Ελληνικού για τη δημιουργία του Πάρκου. Εκεί θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν διάσπαρτες κρατικές υπηρεσίες και υπουργεία. Ωστόσο, τόνισε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να υπάρξει καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, πόσα κτήρια μισθώνει το κράτος και ποια είναι τα ενοίκια που καταβάλλονται.

 

Η πρόταση για Κυβερνητικό Πάρκο στο Ελληνικό αποτελεί μέρος της μελέτης που έχει καταθέσει από το 2008 ο καθηγητής του Χάρβαρντ Σπύρος Πολλάλης. Ο κ. Πολλάλης είχε μιλήσει τότε για το χωρισμό της έκτασης σε ζώνες, με τη μπλέ ζώνη να είναι το κυβερνητικό κέντρο. Μάλιστα, ο καθηγητής πρότεινε την κατεδάφιση κτηρίων που σήμερα στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες με σκοπό την ανάπτυξη μικρών χώρων πρασίνου μέσα στην πόλη.

 

Το σχέδιο αυτό φυσικά θα πρέπει να συμπίπτει με τους επενδυτικούς σχεδιασμούς και των εμίρηδων του Κατάρ οι οποίοι φαίνεται να βρίσκονται κοντά στην υπογραφή της συμφωνίας για την αξιοποίηση του Ελληνικού.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=16522

Link to comment
Share on other sites

To Ελληνικό είναι τόσο μεγάλο που χωράνε πολλά .

Αλλά θέλει ανθρώπους με όραμα και ταλέντο και συνήθως τέτοιοι άνθρωποι είναι εκτός των κυκλωμάτων της εξουσίας .

 

Αν είχαμε σοβαρές σχολές θα ήταν κύριο θέμα οι αρχιτεκτονικές προτάσεις από αυτές γιά το Ελληνικό και γιά την ΔΕΘ και το Γ' ΣΣ .

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=330109

 

τελικά για άλλη μια φορά... ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

 

η ιστορία μοιάζει τραγικά με την υπόθεση Καλατράβα (φίλος του Βενιζέλου εκείνος) που έκανε "δώρο" την προμελέτη για το ΟΑΚΑ... βέβαια μετά πήρε οριστική+εφαρμογής με απευθείας ανάθεση... αλλά λεπτομέρειες... εδώ δεν του έκατσε το αντίστοιχο κολπάκι του Αθεμπίγιο οπότε ας ξηλωθούμε οι κοροϊδάρες... πόσο ήρθε το χαράc είπαμε;;;;

Link to comment
Share on other sites

Kαλά δεν παιζόμαστε με τίποτε .Αλλά λέμε άλλα πιστεύουμε και άλλα κάνουμε .Μας έχουν καταλάβει όλοι στην Ευρώπη . Όλοι θα γίνουν φιλέλληνες τώρα …..

Link to comment
Share on other sites

τι έκπτωση έκανε το παλικάρι για να πάρει τη δουλειά? Κάτσε να δω το συμφωνητικό του

Link to comment
Share on other sites

Περιμένουμε τόσα χρόνια να προχωρήσει η δημιουργία ενός πάρκου έτσι ώστε να αναβαθμίσει όλη την Αθήνα αλλά ακόμη στην μακέτα είμαστε …(που την πληρώνουμε και χρυσή )!!!

 

Να μου πεις , εδώ περιμένουμε τόσα χρόνια να λειτουργήσει η περιβόητη επέκταση του μετρό προς το Ελληνικό !!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.