Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτοβολταϊκά 100kW


george.123

Recommended Posts

Η τιμή εξαρτάται από την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης με το ΔΕΣΜΗΕ. Ήταν 0,45 και κάθε 1η Αυγούστου πέφτει 2,5% κάθε 1η Φεβρουαρίου 5%.

 

Αν και Πολ. Μηχ. νομίζω θα χρεωθεί τον Μ/Σ της ΔΕΗ.

 

Συμφωνα με ενα νεο νομο , (2010) πρωτα πλεον υπογραφεις συμφωνια με ΔΕΣΜΗΕ και μετα με την ΔΕΗ οποτε μπορεις να κανεις την αιτηση , να υπογραψεις με ΔΕΣΜΗΕ σε μια τιμη 0,40-0,45 ας πουμε και μετα οποτε εχεις λεφτα και χρονο κανεις και το εργο....Τωρα γιατι το εκαναν αυτό και ποια ειναι η παγιδα κανεις δεν ξερει.:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Γιατί πίσω από αυτό θα πρέπει να κρύβεται μία παγίδα και όχι μία εξυπηρέτηση του επενδυτή?

 

Δεν σε ενοχλούσε που πλήρωνες το κόστος σύνδεσης με τη ΔΕΗ χωρίς να γνωρίζεις την τιμή της kWh?

 

Δηλαδή όλες οι αποφάσεις σε αυτή τη χώρα είναι παγίδες?

Link to comment
Share on other sites

Όλες οι απορίες θα σας λυθούν από την νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύτικε σήμερα: http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=drHIi6EP8iM%3d&tabid=608&language=el-GR

 

Σε αυτή την εγκύκλιο αναφέρεται ότι για τις βάσεις των φωτοβολταϊκών απαιτείται οικοδομική άδεια από την Πολεοδομία. Κατά την γνώμη σας ισχύει για όλες τις περιπτώσεις, γιατί και στις διατάξεις για τις άδειες μικρής κλίμακας εργασιών δεν αναφέρονται πουθενά οι βάσεις στηριξης?? Αν όμως ισχύει για όλες τις περιπτώσεις πως συμβαδίζει με την περίπτωση της μη απαίτησης για άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο για <100KWp??

Link to comment
Share on other sites

Δεν αναφέρει για τις βάσεις αλλά για την τυχόν θεμελίωση των βάσεων εφόσον αυτή είναι απαραίτητη πχ σε μεγάλα trackers

 

......δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση έκδοσης οικοδομικής άδειας πάσης φύσεως δομικές κατασκευές, π.χ. η θεμελίωση των πύργων ανεμογεννητριών, καθώς και των βάσεων στήριξης των φωτοβολταϊκών στοιχείων, όπου αυτή απαιτείται.
Link to comment
Share on other sites

Θα βγει σύντομα Υπουργική Απόφαση η οποία θα αναφέρει και θα ξεκαθαρίζει τι επιτρέπεται και τι όχι.

Ειδικότερα θα αναφέρεται ρητά ότι δεν απαιτείται οικοδομική άδεια αλλά άδεια εργασιών μικρής κλίμακας για τα φωτοβολταϊκά που έχουν βάσεις στήριξης με «βαρυδικές βάσεις», με πασαλόμπηξη και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο που δεν απαιτεί σκάψιμο, μπετά κ.λπ.

Link to comment
Share on other sites

μια διευκρίνηση

για τις βιοτεχνικές στέγες ισχύει το ίδιο με τις βιομηχανικές στέγες και ο περιορισμός των 100kw μέγιστη ισχύ εγκατάστασης ή ισχύει κάτι άλλο?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επιτρέπεται η εγκατάσταση Φ/Β επί γηπέδου, εντός Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου

(Ζ.Ο.Ε.);

 

Υπάρχει κάποιο σχετικό ΦΕΚ;

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.