Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενεργειακό τζάκι και απλό τζάκι


Charlie

Recommended Posts

Φίλε cna, συμφωνω σε ολα. Μονο που εδω, δυσκολα με τους μαστορες. Ο έλεγχος της θερμοκρασιας γινεται σε 2-3 στάδια. Δεν υπαρχει περιπτωση να περασει στο κυκλωμα πανω απο 40°C. Η ερωτηση ειναι αν εχω καλυτερη αποδοση με ντεποζιτο νερου εφαπτομενο στην εστια ή με σωληνα ή καποιο αλλο τροπο.

Link to comment
Share on other sites

Μα δεν σου είπα να πας σε μάστορα. Σε μηχανολόγο μηχανικό σου είπα να πας ο οποίος και θα μπορέσει να προτείνει τη βέλτιστη λύση.

Link to comment
Share on other sites

Θα το επιδιωξω αν και δεν περιμενω και πολλα. Περισοτερη εμπιστοσυνη εχω εδω στο φορουμ παρα στους ¨ειδικους¨. Και συ δικιο εχεις γιατι αν δεν ταχεις ζησει... 7 ηλεκτρολογοι, 4 υδραυλικοι, 3 φορες πλημμυρες...και ολοι με κατι πεντοχιλιαρα στα χερια ε... Ευρω εννοω... Και ο ******* που πληρωνει να τα φτιαχνει μονος του...οπως ξερει και ο,τι ξερει...

 

Και οταν εφερα μηχανολογο για τη διαταξη στο λεβητοστασιο, ηθελε να μου βγαλει απο το συλλεκτη της ενδοδαπεδιας εναν μεικτη που ειχε και να τον βαλει στο λεβητοστασιο σαν κυκλοφορητη....

Link to comment
Share on other sites

M_litsa ειναι πολυ σχετικο τι εννοει ο καθ ενας ενοχλητικο ρευμα, αν θεωρησουμε οτι ειναι οντος ενα αφυσικο ρευμα αερα, τοτε αυτοις ο αερας απο που μπαινει στο σπιτι? Και γιατι το αισθανεσαι τοσο εντονα δεν υπαρχει αλλη θερμανση και ειναι κρυο? Η υπαρχει θερμανση αλλα ειναι πραγματικα μεγαλο?

Εφ οσον ειναι πραγματικα μεγαλο, απο απεναντι πχ εχεις εισροη στ κουφωματα και η καμιναδα σου τραβαει υπερβολικα. Θελει μειωση η διατομη της η πιο χαμηλα το υψος της. Κλαπε (ταμπερ) δεν εχει? Βρες μια θεση καπου στην μεση ισα ισα να μην καπνιζει. Ναι πισω απ το μετωπο του και αναμεσα στο επανω μερος της εστιας αν δωσεις αερα θα βοηθησει, θελει καλο ανοιγμα ομως.. 2-3 εκατοστα σ ολο το πλατος και φυσικα αντιστοιχη (σε εμβαδον) τρυπα εξω.

Link to comment
Share on other sites

Στελιος1 το ρευμα είναι ανυποφορο τοσο που σκεφτομαι να σταματήσω να το καιω και να κλεισω το κλαπέ για να μειωθεί το ρευμα.

 

Σκεφτομαι να το αντικατασταστησω με καποιο κλειστού τύπου με πόρτα. Αυτα κατα ποσο αεροστεγής ειναι ως προς τον εσωτερικό χωρο, τραβάνε αερα απο τον εσωτερικό χωρο?

 

Επίσης τα λεγομενα "ενεργεικά τζακια" με αεροθερμο μπορούν να λειτουργήσουν σαν συμπληρωματική πηγή θερνανσσης μειωνοντας το κοστος θερμανσης με πετρελαιο

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Ενεργειακα τα λενε για λογους εντυπωσης. Οπωσδηποτε εχουν πορτα και ειναι αεροθερμα η και υδραυλικα (με νερο, σ αυτην την περιπτωση συνδεεται στην κεντρικη εγκατασταση και ειναι κυριως θεμα σωστης συνεργασιας). Στα πολυ ακριβα σφραγιζει η πορτα τελειως κ εχουν χιλια δυο.. απο κομπιουτερ να ανεβαινει η πορτα να ρυθμιζει η ενταση εως υγραντηρες κτλ. Το σφραγισμα δεν ειναι κρισιμο, 1-2 χιλ αραμαδα εχει η πορτα για να μην <ξυνει> στην κινηση. Στα 2-3 εκατοστα το τσιγαρο πχ το τραβαει η αραμαδα στα 5-10 ο καπνος του ανεβαινει φυσιολογικα επανω. Δεν υπαρχει τετοιο θεμα ρευματος δηλαδη οταν κλεινει η πορτα με τιποτα. Αν σ αρεσει και καις το τζακι τοτε ναι, αξιζει και θα εχεις οικονομια. Μην βαλεις μονο με ανοιγομενη πορτα! Ειναι δυσχρηστη, να ανεβαινει επανω πρεπει και να ανοιγει μονο για καθαρισμα. Δοκιμασε να κλεισεις λιγο το κλαπε ωστε να τραβαει λιγοτερο.

Link to comment
Share on other sites

Energy fireplace TZAKOTHERM use your fireplace as central heating, Ενεργειακά Τζάκια με Σερπατίνα κάντε το Τζάκι σας και Καλοριφέρ

 

http://www.fireplace.softblogs.com/

 

 

energy-fireplace-serpatina.jpg

 

Τα ενεργειακό τζάκι με σερπατίνα ΤΖΑΚΟΤΗΕΡΜ μετατρέπει το Τζάκι σας σε λέβητα καλοριφέρ, δίχως να αλλάξετε τίποτα στο τζάκι σας, εξοικονομώντας την ενέργεια που χάνετε.

 

 

 

  • Τοποθετήστε το ενεργειακό τζάκι με σερπατίνα
     
    ΤΖΑΚΟΤΗΕΡΜ αντί για το λέβητα η παράλληλα με το λέβητα του καλοριφέρ σας.
  • Το ΣΕΤ ΤΖΑΚΟΘΕΡΜ αποτέλειτε από την ειδικής κατασκεύης Σερπατίνα που τοποθετείτε στο τζάκι σας, την ειδική Βαλβίδα εξισορρόπησης πιέσεων, και το Δοχείο πλήρωσης.
  • Αποκτήστε το ΣΕΤ ΤΖΑΚΟΤΗΕΡΜ (Σερπατίνα, Βαλβίδα, Δοχείο) μόνο με 290 ευρώ, και εξοικονομείστε χρήματα για μια ζωή.

Βρηκα αυτό ,καλο μου φαίνετε.::confused:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Γεια σας θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τζάκια σερπαντίνας, όποιος έχει εμπειρία και μπορεί να βοηθήσει ευπρόσδεκτος..... Το τζάκι μου είναι ενεργειακό με σερπαντίνα, έχω ρυθμίσει τον υδροστάτη στους 30 βαθμούς να ξεκινά η κυκλοφορία του νερού για να ζεσταίνει τα σώματα. Για να έχω υψηλότερη απόδοση στα σώματα μήπως θα έπρέπε να ρυθμίσω τον υδροστάτη σε άλλη θερμοκρασία?

Link to comment
Share on other sites

Ποιο ψηλά θα πρέπει να ρυθμίσεις τον θερμοστάτη όχι για να έχουν καλύτερη απόδοση τα σώματα αλλά για να αποφύγεις την πίσσα.

Ελπίζω να έχεις την σωστή ασφαλιστική διάταξη γιατί με αυτά δεν παίζουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.