Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σκυροδέτηση θεμελίωσης και δάπεδο υπογείου


 
fegarenia

Recommended Posts

Θα κατασκευάσω μια διπλοκατοικία, η κάθε κατοικία θα είναι σε τέσσερα επίπεδα(υπόγειο, ισόγειο, όροφος και απόληξη κλιμακοστασίου). Η θεμελίωση θα είναι σε ένα επίπεδο, αλλά η κατοικίες σε κάθε όροφο θα έχουν μια υψομετρική διαφορά 0,60μ αναμεταξύ τους. Στην μεσοτοιχία θα κατασκευαστή δοκάρι z. Στο υπόγειο πως θα κατασκευαστή αυτή η ανισοσταθμία;

 

 

 

Συμπληρώστε παρακαλώ την ειδικότητά σας στο προφίλ σας από τον Πίνακα Ελέγχου.

Ευχαριστώ . gvarth.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου, είσαι μηχανικός, κατασκευαστής, ιδιοκτήτης; Συμπλήρωσε το προφίλ σου για να ξέρουμε τι λέμε... Γενικά, μολονότι δεν είναι κάτι φοβερό, η μελέτη θα πρέπει να λέει τι να κάνεις, ίσως έχει και κάποια λεπτομέρεια.

Link to comment
Share on other sites

Είμαι νέος μηχανικός (τοπογράφος). Σε προηγούμενα έργα όπου συμμετείχα στην Αθήνα, όπου ήμουν στο εργοτάξιο, το δάπεδο του υπογείου το ρίχναμε πλωτό μετά από επιχωμάτωση. Δηλαδή ρίχναμε τα θεμέλια, σηκώναμε τα τοιχία υπογείου, επιχωματώναμε και στην συνέχεια ρίχναμε το δάπεδο του υπογείου πλωτό πάνω σε ένα πλέγμα . Τώρα εργάζομαι στην επαρχεία και έχω αναλάβει και την επίβλεψη του έργου. Θα ήθελα να ακούσω και την γνώμη των φίλων στο forum εδώ, πριν μιλήσω με τον μηχανικό που μου έκανε την μελέτη.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν κατάλαβα, η ανισοσταθμία θα υπάρχει και στο επίπεδο του δαπέδου του ισογείου? Πάντως καλό είναι οι πλάκες δαπέδου να οπλίζονται κανονικά και όχι με ένα πλεγματάκι γιατί πολύ συχνά τα επιχώματα υποχωρούν και τελικά αναπτύσσονται εντάσεις στην πλάκα. Χώρια που υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι την κάνουν σουρωτήρι.

 

Αν οι στάθμες των δαπέδων των ισογείων είναι διαφορετικές τότε θα έχεις δοκάρι Ζ ή τοιχίο με διαφορετικές απολήξεις στο υπόγειο. Οπλισμός φουρκέτα. Αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί πρέπει να κατασκευάσεις ανισόσταθμη θεμελίωση για 0,60μ; Γνώμη μου είναι να κάνεις ενιαία στάθμη θεμελίωσης με ραντιέ και με το ένα υπόγειο να έχει μεγαλύτερο ύψος από το άλλο αντίστοιχα...

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται ότι πρέπει να κάνει ενιαία στάθμη θεμελίωσης !

 

[...Είμαι νέος μηχανικός (τοπογράφος). Σε προηγούμενα έργα όπου συμμετείχα στην Αθήνα, όπου ήμουν στο εργοτάξιο, το δάπεδο του υπογείου το ρίχναμε πλωτό μετά από επιχωμάτωση. Δηλαδή ρίχναμε τα θεμέλια, σηκώναμε τα τοιχία υπογείου, επιχωματώναμε και στην συνέχεια ρίχναμε το δάπεδο του υπογείου πλωτό πάνω σε ένα πλέγμα . Τώρα εργάζομαι στην επαρχεία και έχω αναλάβει και την επίβλεψη του έργου. Θα ήθελα να ακούσω και την γνώμη των φίλων στο forum εδώ, πριν μιλήσω με τον μηχανικό που μου έκανε την μελέτη...]

 

Συνάδελφε τοπογράφος δεν είπες ότι είσαι;

Link to comment
Share on other sites

fegarenia, μίλα με τον μελετητή και ζήτα του διευκρινήσεις για ο,τι δεν αναφέρεται στα σχέδια. Λες ότι ανέλαβες την επίβλεψη... Καλά έκανες, αλλά η επίβλεψη σκοπό έχει την ακριβή εφαρμογή της μελέτης. Όπερ σημαίνει καλή συνεργασία με τον μελετητή. Από κει και πέρα, αν τα σχέδια δείχνουν ανισόσταθμη θεμελίωση, έτσι θα την κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Η θεμελίωση θα είναι σε ένα επίπεδο... η κατοικίες σε κάθε όροφο θα έχουν μια υψομετρική διαφορά 0,60μ αναμεταξύ τους.

Θεωρείτε σωστό τον τρόπο που περιγράφω στο προηγούμενο post μου ή πρην από τα τοιχία του υπογείου να ρίξω το δάπεδο υπογείου;

Link to comment
Share on other sites

Όλοι οι τρόποι είναι καλοί. Αν δεν προβλέπει κάτι σχετικό η μελέτη, εφάρμοσε εκείνον που εξυπηρετεί καλύτερα στην κατασκευή, που τον γνωρίζουν καλύτερα τα συνεργεία που θα δουλέψουν, που θα δώσει καλύτερη ποιότητα κατασκευής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.