Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Το EliteCAD είναι ένα λογισμικό 4ης γενιάς για τον τομέα της κατασκευής (σχεδίαση, μοντελοποίηση, αναπαράσταση).

 

Τι σημαίνει 4ης γενιάς; Στην αρχή όλοι σχεδιάζαμε με γραμμές σαν απλά να κάναμε γραμμικά σχέδια, αλλά ψηφιακά στον υπολογιστή μας (AutoCAD κ.α.). Σε επόμενη φάση μπορούσαμε να σχεδιάσουμε με επιφάνειες για την δημιουργία όγκων, μια διαδικασία αρκετά επίπονη σε σχέση με τις σημερινές δυνατότητες. Ύστερα ήρθαν τα προγράμματα με τα συμπαγή παραμετρικά αρχιτεκτονικά στοιχεία (ArchiCAD, Allplan κτλ.) για την διευκόλυνση της παραγωγής ενός 3D μοντέλου, απαιτώντας όμως ένα βαθμό επεξεργασίας στην κάτοψη προκειμένου τελικά να έχουμε ένα φωτορεαλιστικό αποτέλεσμα στο 3D. Το EliteCAD έρχεται πλέον να δώσει την αμεσότητα που έλλειπε στην παραγωγή ενός 3D μοντέλου και των φωτορεαλιστικών απεικονίσεών του, αφήνοντας την λεπτομερή παραγωγή των 2D σχεδίων σε επόμενο στάδιο, αφού έχουμε καταλήξει δηλαδή και με μεγάλο βαθμό αυτοματισμού. Αυτό το προτέρημα είναι ακόμα πιο καθοριστικό σε μια περίοδο κρίσης όπως η τωρινή γιατί μας απαλλάσσει από έναν όγκο δουλειάς, που πιθανά να πάει χαμένος, κατά την φάση που προσπαθούμε να κερδίσουμε έναν πελάτη ή εργοδότη κλπ.

 

Το EliteCAD πιστεύουμε πως μπορεί να καλύψει κάποιες ανάγκες (και) της ελληνικής & κυπριακής αγοράς, τις οποίες δεν μπορεί το Allplan, το ArchiCad η το Revit και όπου το EliteCAD υπερτερεί. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι μέσα σε περίοδο κρίσης όπου δεν υπάρχει ρευστό, μπορεί να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο σχεδίασης και φωτορεαλισμού σε πολύ χαμηλή τιμή για την ποιότητα που προσφέρει. Με τα άλλα πακέτα προγραμμάτων για να πάρει κάποιος σχεδίαση και φωτορεαλισμό χρειάζεται ένα ποσό χρημάτων άνω των 4.000€ που οι πιο πολλοί δύσκολα μπορούν να διαθέσουν μέσα στην κρίση.

 

Το EliteCAD είναι ένα σχεδιαστικό πρόγραμμα με το οποίο μπορείτε γρήγορα και εύκολα να φτιάξετε ένα 3D μοντέλο για να δείτε την αρχιτεκτονική σας ιδέα όπως πχ. στο Google SketchUp, 3D Max Studio ή Rhino αλλά όπου όμως ταυτόχρονα:

 

παράγονται αυτομάτως σωστά αρχιτεκτονικά σχέδια (κατόψεις, όψεις, τομές, προοπτικά, αξονομετρικά) άμεσα ενημερωμένα καθ’ όλη την πορεία της μελέτης ενός κτιρίου

μπορείς να εισάγεις έτοιμα αρχιτεκτονικά στοιχεία (τοίχοι, πλάκες, υποστυλώματα, κουφώματα, σκάλες, κιγκλιδώματα κλπ.) τα οποία προσαρμόζονται τόσο γραφικά όσο και παραμετρικά

παράγεις εύκολα και γρήγορα σχέδια λεπτομερειών

δημιουργείς υψηλής ποιότητας φωτορεαλιστικές απεικονίσεις (renderings) έχοντας στην διάθεσή σου μια πλούσια βιβλιοθήκη ρεαλιστικών υφών

έχεις στην διάθεσή σου τις πληροφορίες της τεχνολογίας BIM και τις δυνατότητες του πρωτόκολλου διασύνδεσης IFC.

 

 

Το EliteCAD είναι ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τα παραπάνω και πολλά ακόμα με την ευκολία εκμάθησης και εργασίας ενός Google SketchUp, δυνατότητα που δεν ανήκει πια στο χώρο της φαντασίας. Με το EliteCAD μπορείς πλέον να καλύψεις όλες τις απαιτήσεις για όλες τις φάσεις μιας αρχιτεκτονικής μελέτης σε μια εφαρμογή και με εκπληκτική ευκολία, αμεσότητα και εξοικονόμηση χρόνου.

 

 

 

Εάν θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα τις δυνατότητες του EliteCAD, δείτε το συνημμένο αρχείο “Καινοτομίες του EliteCAD V11” ή δείτε τα βίντεο στην ιστοσελίδα μας:

 

 

 

- http://www.elitecad.gr/products/eliteCAD-AR/presentation/design_Planning.php?m2=1

- http://www.elitecad.gr/products/eliteCAD-AR/presentation/work_Planning.php?m2=2

- http://www.elitecad.gr/products/eliteCAD-AR/presentation/visualisation.php?m2=3

- http://www.elitecad.gr/products/eliteCAD-AR/presentation/building_Component_Parametric.php?m2=4

 

 

Και εάν τελικά δεν έχετε πειστεί για τις δυνατότητες του …… τότε ρίξετε μια μάτια σε αυτά τα βίντεο που αφορούν την επόμενη έκδοση 12 σε αυτό το link http://www.elitecad.ch/V12 (το οποίο website δεν έχει δημοσιευτεί και είναι ακόμα στα Γερμανικά) και παρατηρήσατε πόσο μεγάλη εξέλιξη υπάρχει από την παρούσα έκδοση στην επόμενη (π.χ. στο περιβάλλον εργασίας ή σε νέες εντολές).

 

Με εκτίμηση

EliteSoft Greece

28 Agnoston Martyron Str.

171 22 Athens

Greece

 

Tel: +30 211 8000909

Mob: +30 6951 929981

http://www.elitesoft.eu

Link to comment
Share on other sites

Γιάννης-ιος,

 

ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

 

Κάνω μια έρευνα αγοράς για να δώ τι υπάρχει από προγράμματα νέας γενιάς όπου μπορείς να σχεδιάζεις εύκολα ένα καλό 3D μοντέλο και να έχεις επίσης τα αρχιτεκτονικά 2D σχέδια. Να δουλεύεις δηλαδή ενοποιημένα σε μια εφαρμογή και να παίρνεις επαγγελματικό αποτέλεσμα.

 

Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον τα βίντεο στα λινκ που μας έδωσες. Φαίνεται πώς έχει κάτι το ιδιαίτερο. Θα επικοινωνήσω με την EliteSoft Greece για να ζητήσω ένα DEMO ώστε να το επιβεβαιώσω.

 

Πάντως σε ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση.

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο Γιαννης-ιος για τις πληροφορίες που ανέβασες!

Μπήκα στα links και φαίνεται φανταστικό το πρόγραμμα. Πρώτη φορά βλέπω πρόγραμμα που να μπορώ να δουλέψω σε 3D η σε όψη και τομή.

Ο φωτορεαλισμός που έχει είναι σούπερ.

arsv δεν χρειάζεται να ζητήσεις demo μπορείς να το κατεβάσεις. Εγώ το κατέβασα απο το site. Θα το δοκιμάσω και όταν θα έχω πλήρη άποψη, θα σας ενημερώσω.

Link to comment
Share on other sites

Δε θα εκφέρω γνώμη για το πρόγραμμα αλλά μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, με μυαλό: ας προσέχουμε πώς εκφράζουμε τον ενθουσιασμό μας κυρίως όταν ποστάρουμε για πρώτη φορά και μάλιστα αμέσως μετά την εγγραφή μας στο φόρουμ!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μετά από ένα μήνα χρήσης του δωρεάν DEMO, επιστρέφω για να εκφέρω άποψη για το πρόγραμμα.

 

Γενικά πιστεύω πως αξίζει να αφιερώσει κάποιος χρόνο για να μάθει αυτό το πρόγραμμα ώστε να μπορεί να εκτιμήσει τις δυνατότητές του και να σχηματίσει την προσωπική του άποψη. Η εντύπωσή μου είναι πως μπορεί να λύσει τα χέρια του μηχανικού και πως είναι ένα πρόγραμμα που μπορεί να εξυπηρετήσει την ελληνική πραγματικότητα. Εξηγώ:

 

Ο τρόπος δουλειάς είναι πολύ απλός και μπορεί κανείς πραγματικά πολύ εύκολα να στήσει ένα 3D μοντέλο. Το μοντέλο αυτό έχει άμεση σύνδεση με κατόψεις, όψεις, τομές, layouts, φωτορεαλιστικές απεικονίσεις κλπ. Δουλεύοντας 3D μοντέλο, έτοιμα αρχιτεκτονικά στοιχεία, βιβλιοθήκες κλπ. τα έχεις όλα έτοιμα με λεπτομέρεια και σε 2D. Επίσης μπορείς και αντίστροφα, να σχεδιάζεις σε κάτοψη ή όψη και παράλληλα να σχηματίζεται το 3D μοντέλο και έτσι να το έχεις έτοιμο για να βγάλεις φωτορεαλιστικά.

Υπάρχει μεγάλος βαθμός αυτοματισμών, (πενάκια, αρχιτεκτονικά στοιχεία, υλικά, τρόποι απεικόνισης κα.) ορισμένους από τους οποίους καλό είναι στην αρχή να τους προσαρμόσει ο χρήστης για να φτιάξει τα δικά του πρότυπα με τα οποία θα μπορεί να δουλεύει πολύ γρήγορα. Συμπερασματικά είδα ότι μπορεί να βγει ένα καλό αποτέλεσμα σε πολύ σύντομο χρόνο καθώς δεν δουλεύεις 2D σχέδια το καθένα ξεχωριστά όπως κάναμε μέχρι τώρα. Αυτό όπως καταλαβαίνεται έχει ιδιαίτερη σημασία στις διορθώσεις, τροποποιήσεις κτλ.

Θέλω επίσης να αναφέρω 3 ακόμα πολύ θετικά στοιχεία:

- το ένα είναι το εργαλείο εδάφους. Έχοντας ένα τοπογραφικό μπορείς εύκολα να φτιάξεις το 3D μοντέλο του οικοπέδου και να ορίσεις πολύ εύκολα εκσκαφές, δρόμους, πρασιές, κ.α.

- το δεύτερο έχει να κάνει με την εφαρμογή Energy Building 2010. Επιβεβαίωσα ότι μπορώ να εισάγω IFC αρχεία μέσα στην εφαρμογή, φέρνοντάς τα από το EliteCAD. Αυτο σημαίνει ότι μπορώ να χρησιμοποιώ αυτούσιο το 3D μοντέλο που φτιάχνω στο EliteCAD για να κάνω την Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης την εφαρμογ

- το τρίτο είναι μια πιο γενική παρατήρηση. Είναι το γεγονός ότι με ΕΝΑ λογισμικό καλύπτεις όλες τις ανάγκες για σχέδια ΚΑΙ παρουσίαση (δηλ. δεν χρειάζεσαι άλλη εφαρμογή για φωτορεαλισμό ή για επεξεργασία εικόνων στο φόντο κτλ.)

 

Θα πρέπει βέβαια να διευκρινίσω ότι ο φωτορεαλισμός του δεν είναι ο άψογος που θα έπαιρνες με μια εφαρμογή ειδικά φτιαγμένη για αυτό τον σκοπό. Όμως μπορείς να πιάσεις με τις μηχανές render που διαθέτει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα που καλύπτει απλές παρουσιάσεις σε πελάτες κλπ. και έτσι να αποφύγεις την αγορά μιας επιπλέον εφαρμογής για φωτορεαλισμό. Προσοχή: αυτό το λέω για τους τελειομανείς του φωτορεαλισμού. Φυσικά αν κάποιος θέλει να εξάγει το 3D μοντέλο σε μια άλλη εφαρμογή φωτορεαλισμού, τότε πολύ εύκολα μπορεί να το κάνει σε όλους τους συνήθεις τύπους αρχείων.

 

Έχω ακόμα να καταθέσω ότι στην αρχή μου έλειψαν κάποιες λειτουργίες στον 2D σχεδιασμό, αλλά το συζήτησα με την εταιρία (από την οποία αξίζει να πω πως είχα όση βοήθεια χρειάστηκα για τις απορίες που είχα κατά την εκμάθησή του EliteCAD liteCADετά γρήγορα όποιες απορρμιας και το πρόγραμμα αυτό έχει λίγο διαφορετική αλλά ενδιαφέρουσα φιλοσοφία από αυτή που είχα συνηθίσει) και μου έδωσαν την Beta version από την επόμενη έκδοση την 12 (η οποία δεν έχει βγει ακόμα επίσημα). Σε αυτήν με μεγάλη μου ανακούφιση βρήκα τα εργαλεία που ήθελα για την 2D σχεδίαση και γενικά μου φάνηκε αρκετά βελτιωμένη σχετικά με την version 11.

 

Ως τελικό σχόλιο, μπορώ να πώ πως έμεινα πολύ ικανοποιημενος, πρόκειται να υιοθετήσω το πρόγραμμα ως εργαλείο στη δουλειά μου και παροτρύνω τους συναδέλφους να μοιραστούν την εμπειρία.

Link to comment
Share on other sites

Να υποθέσω ότι έχετε ασχοληθεί με Revit Architecture, ArchiCAD, AllPlan3D κλπ... γιατί το να βρεί κανείς ένα πρόγραμμα καλό ή όχι θα πρέπει να το συγκρίνει με κάτι...

Δεν έχω δοκιμάσει το πρόγραμμα αλλά επειδή μας διαβάζουν εδώ αρκετοί θα πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί...

Ηδη δουλεύω με 3d σχεδίαση αρχιτεκτονικών και φωτορεαλισμό από τότε που δεν ξέραν να το γράφουν οι περισσότεροι (1996) και σας λέω ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα καλό για όλους... Κάθε ένας βρίσκει αυτό που θέλει ή όχι και πάντα σε ένα ποσοστό...

Για παράδειγμα αν θέλεις να κάνεις φωτορεαλισμό για να βλέπουν οι πελάτες σου είναι πράγματι καλό... αλλά αν θέλεις να κάνεις φωτορεαλισμό για άλλους, τα built-in εργαλεία είναι ανεπαρκή αν τα συγκρίνεις με αντίστοιχα της αγοράς όπως Maxwell, Vray, Thea Render, Octane κλπ...

 

Πρέπει να πώ ότι βρίσκω πράγματι πολύ καλό το πρόγραμμα και σκοπός μου δεν είναι να μειώσω το αποτέλεσμα... απλώς να τηρήσουμε ένα κλίμα αξιόπιστης ενημέρωσης...

Αλλωστε και σε όλα τα υπόλοιπα προγράμματα τα video είναι άκρως εντυπωσιακά...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

JTB,

 

Προτού σου απαντήσω συγκεκριμένα, θέλω να κάνω κάποιες γενικές παρατηρήσεις σχετικά με τους όρους που εξελίσσεται η συζήτηση, με αφορμή τόσο τις υποδείξεις που έγιναν από τον ss_sk σχετικά με το πως πρέπει να εκφραζόμαστε όσο και τις δικές σου περί «αντικειμενικότητας» της γνώμης μου.

 

Ακριβώς επειδή είμαστε …μεγάλοι άνθρωποι με μυαλό… ο καθένας μας έχει τα (επιστημονικά ή άλλα) κριτήριά του για να κρίνει. Δεν χρειάζεται λοιπόν να κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν για το πώς εκφράζει την γνώμη του, αρκεί να τηρούνται οι Κανόνες του Michanikos.gr. Έτσι δεν είναι; Δεν οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε την ΕΛΕΥΘΕΡΗ έκφραση και συζήτηση ανάμεσα σε ΕΛΕΥΘΕΡΑ σκεπτόμενους ανθρώπους με την ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ επαναλαμβάνω ότι τηρούνται οι Κανόνες του Φόρουμ; Με το να κάνουμε τους «χωροφύλακες» μπορεί να πετύχουμε το αντίθετο από την παραπάνω επιδίωξη και εμμέσως να μειώσουμε κάποια άποψη η οποία ενδεχομένως να εκφράζει κάτι καινούριο από αυτά που ξέρουμε. Ας μην προδικάζουμε λοιπόν.

 

Αυτά τα λέω γιατί δεν αντικρούστηκε κάτι συγκεκριμένο σε όσα κατέθεσα ώστε να γίνει διάλογος, απλά έμειναν υπόνοιες γενικά και αόριστα ότι αυτά που εκφράζω δεν είναι αντικειμενικά, αντίδραση η οποία μειώνει, χωρίς τεκμηρίωση, την άποψη μου…

 

Εχω να ρωτήσω τα εξής:

 

1) Παραβίασα κάποιον Κανόνα του Φόρουμ; Αν ναι, ποιον;

 

2) JTB λες: «…θα πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί…»

Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις σε τι ακριβώς δεν είμαι αντικειμενικός και για ποιο λόγο;

 

3) Όμως, ούτως ή άλλως παρακάτω λες: «…δεν υπάρχει πρόγραμμα καλό για όλους...». Αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθένας έχει την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ του άποψη για ένα πρόγραμμα; Ότι δηλαδή εκφράζει γιατί του άρεσε κάποιο πρόγραμμα ή γιατί δεν του άρεσε; Είπα εγώ πουθενά ότι είναι ένα πρόγραμμα …καλό για όλους; Αυτό που έκανα είναι να πω ότι θα έλεγα σε κάθε συνάδελφο/ισσα.

 

4) Επίσης λες: …να τηρήσουμε ένα κλίμα αξιόπιστης ενημέρωσης...

Πάλι θα σε ρωτήσω: υπονοείς ότι ενημέρωσα για κάτι αναξιόπιστα; Σε τι και γιατί;

 

Τα ρωτάω αυτά γιατί πιστεύω είναι προτιμότερο να συζητάμε για κάτι συγκεκριμένα από το να αφήνουμε γενικά και αόριστα υπόνοιες για την γνώμη που εκφράζει κάποιος άλλος, χωρίς καν να έχουμε σχηματίσει γνώμη για ένα θέμα. Έτσι δεν είναι;

 

Όμως υπάρχουν και 2 σημεία που μου κάνουν ακόμα μεγαλύτερη αρνητική εντύπωση και χρειάζομαι κάποιες εξηγήσεις.

Το πρώτο αφορά το 1ο ποστ του Γιάννη-ιος. Πρόκειται προφανώς για ένα Newsletter της εταιρίας χωρίς μάλιστα να υπάρχει κάποιο σχόλιο ή επεξήγηση.

Επιτρέπονται τέτοιες αναρτήσεις;;;;; Γιατί δεν υπάρχει σχόλιο για αυτό. Επικοινωνήσατε με τον Γιάννη-ιος; Δεν ξέρω...ενημερώστε.

 

Το δεύτερο αφορά το Link που έχεις στα στοιχεία σου JTB. Είναι το link του Γραφείου σου;Υπενθυμίζω και για τα 2 αυτά σημεία τον Κανόνα του φόρουμ:

 

6α. Οι διαφημίσεις απαγορεύονται. Αν αναρωτιόμαστε για το αν κάτι αποτελεί διαφήμιση ή όχι, ρωτούμε τους αρμόδιους συντονιστές μέσω π.μ. Η απαγόρευση ισχύει τόσο για το κείμενο μιας δημοσίευσής μας όσο και για την "υπογραφή" μας. Απαγορεύονται στην υπογραφή μας οι παραπομπές(σύνδεσμοι) σε προσωπικές ιστοσελίδες που σχετίζονται με την επαγγελματική δραστηριοποίηση των μελών.

 

Απάντησε μου σε παρακαλώ, υπάρχει κάποια άλλη συνθήκη που σου επιτρέπει να έχεις αυτό το link; Πως ακριβώς εξηγείται; Μου διαφεύγει κάτι ως νέος στο φόρουμ;

 

Περιμένω κάποιες απαντήσεις για τα παραπάνω γιατί προέχει να υπερασπιστούμε τους Κανόνες λειτουργίας του Φόρουμ και για όλα τα άλλα πιστεύω πως με καλή θέληση θα βρούμε την άκρη.

 

Προχωράω τώρα σε αυτά που μου έθεσες.

 

Δουλεύω 6 χρόνια το AutoCAD και 3 το Allplan από τα ΒΙΜ προγράμματα που ανέφερες. Η σύγκριση λοιπόν (για όσους ξέρουν) που μπορώ μόνο να κάνω, είναι με το Allplan. O λόγος που δεν την έκανα ήταν για να μην παρερμηνευτεί ως δυσφήμιση για το Allplan και προτίμησα να αναφερθώ μόνο στο EliteCAD. Αν θέλετε όμως οπωσδήποτε να το συγκρίνω με άλλο πρόγραμμα μπορώ επιγραμματικά να πω ότι το EliteCAD με κέρδισε σε σχέση με το Allplan για 2 βασικούς λόγους:

- την ταχύτητα στησίματος ενός 3D μοντέλου και την απλότητά του στην οργάνωση των εργαλείων του σε σχέση με το Allplan.

- την τιμή του η οποία για να είμαι ειλικρινής μου τράβηξε την προσοχή σε συνδυασμό με αυτά που προσφέρει. (Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί πάλι. Ο καθένας μπορεί να το επιβεβαιώσει αυτό για να μην μείνει καμία υπόνοια αντικειμενικότητας…)

 

Δεν θα ήθελα να μειώσω το Allplan και για να το ξεκαθαρίσω αυτό θεωρώ πως είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, με φοβερές δυνατότητες, απλά είναι τεράστιο και κάπως πολύπλοκο και πρέπει να το μάθει κανείς καλά. Επίσης είναι αρκετά ακριβό για την Ελλάδα με αποτέλεσμα να αποτρέπει πολλούς να το επιλέξουν. Γι’ αυτό πιστεύω δεν έχει διαδοθεί πολύ. Για οικονομικούς λόγους και όχι για λόγους ποιότητας.

 

Με τα υπόλοιπα προγράμματα που ανέφερες δεν μπορώ να τα συγκρίνω γιατί δεν τα έχω δουλέψει. Θα ήταν ενδιαφέρον κάποιος που τα γνωρίζει να μας έκανε μια τέτοια σύγκριση.

 

Αν θέλετε να μπούμε σε κάποια θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες πολύ ευχαρίστως να το συζητήσουμε.

 

Αυτά προς το παρόν.

Link to comment
Share on other sites

Συναδλεφε εινα απλα τα πραγματα...

 

Αν εισαι απλος συναδελφος και δεν εχεις σχεση με την εταιρεια και το λογισμικο και εκανες πρωτο ποστ για λογισμικο που λιγοι ξερουν και μαλιστα με τοσο ενθουσιασμο καλα εκανες..

 

Το θεμα τελειωνει εδω...

 

Αν τωρα κρυφοεκπροσωπεις την εταιρεια και το λογισμικο στο φορουμ υπαρχει ο χωρος showroom για οποιαδηποτε παρουσιαση, σχολια, εκτιμηση κτλ για το λογισμικο αυτο....

 

Σε παρακαλω ας μην το συνεχισουμε κια να φερθεις με ωριμοτητα και λογικη..

 

Οτ θες μεσω πμ....

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει κάποτε να το κοιτάξω αυτό... Ο γραπτός λόγος μου είναι πολύ παρεξηγήσιμος...

Αγαπητέ arsv αυτό ακριβώς που απάντησες, με κάλυψε... θα μπορούσες να αναφέρεις τις εμπειρίες σου από τα υπόλοιπα προγράμματα ως σύγκριση με το EliteCAD... Αυτό είπα απλά... Δηλαδή, εγώ δουλεύω Acad από το 1990 και Revit τουλάχιστον 5 χρόνια... Αυτό σημαίνει ότι αν δοκιμάσω κάτι τώρα θα πώ... "Στο Revit βρήκα καλύτερη δημιουργία sheets, στο ElitCAD βρήκα καλύτερα δομικά στοιχεία" κλπ...

Αυτό σχολίασα ούτε σου επιτέθηκα προσωπικά... 100 απαντήσεις να υπήρχαν στο δικό σου ύφος, το ίδιο θα έλεγα...

Αλλωστε νομίζω ότι ήδη είπα ότι φαίνεται ιδιαίτερα αξιόλογο πρόγραμμα και πίστεψέ με είμαι ο πρώτος που δεν θέλει να πληρώνει συνδρομές και αναβαθμίσεις ειδικά με τη πτώση της δουλειάς που έχω...Ειδικά στην Autodesk...

Ημουν σαφής και στο πρώτο μου post... Δεν θέλω να μειώσω το αποτέλεσμα αλλά να είμαστε αντικειμενικοί... κατά το δυνατόν... και χωρίς αερολογίες...

ΜΑΠΑ αποκλείεται να ήταν το πρόγραμμα και κάποιος που δεν έχει δοκιμάσει τίποτε άλλο, ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ θα το έβρισκε... Ομως δεν θα είχε ιδιαίτερο βάρος η γνώμη του...σωστά;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα συνάδελφοι

Σχετικά με το Elitecad επειδή πρόκειται να αλλάξω το ΤΕΚΤΟΝ και να περάσω σε ένα σύγχρονο πρόγραμμα ΒΙΜ

Είναι τόσο καλό όσο φαίνεται ;

Από ότι έχω καταλάβει από τα εκπαιδευτικά βιντεάκια βασική παράμετρος του προγράμματος είναι ο ορισμός των ορόφων του κτιρίου. Τι γίνεται σε σύνθετες περιπτώσεις που στον ίδιο όροφο έχουμε δύο στάθμες ή σε περιπτώσεις συγκροτήματος κατοικιών σε διάφορα επίπεδα, όταν δηλαδή δεν έχουμε σαφή προσδιορισμό ορόφων ;

Παρακαλώ όσοι ασχολούνται με το elitecad γράψτε τα σχόλια σας.

Η τιμή του προγράμματος είναι πολύ καλή και πιστεύω ότι είναι μία καλή περίπτωση που κάποιος θέλει να κάνει ένα βήμα παραπάνω ή μήπως όχι ;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.