Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επαγγελματικά δικαιώματα Ηλεκτρονικών Μηχανικών


Recommended Posts

Χαιρεται καλη αρχη..

 

Υπαρχει καποιος ιστοτοπος (χεχε αυτοι οι εξελληνισμενοι εχουν τρελα γελια) που να περιεχει τα εργασιακα μας δικαιωματα;; Εχω ακουσει οτι θεωρουμαστε μηχανικοι μικρων ρευματων αλλα αυτο δεν λεει και πολλα απο μονο του..

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 32
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κάποια πράγματα λέει εδώ : http://www.computer-engineers.gr/

και κάποια άλλα στο site του ΤΕΕ :

http://portal.tee.gr/portal/page?_pageid=42,38054,42_38096&_dad=portal&_schema=PORTAL92

 

Γενικά απ'οτι ξέρω επικρατεί "αναρχία" δλδ δεν υπάρχει επαρκής κατοχύρωση - μόνοι κερδισμένοι είναι όσοι είναι και Ηλεκτρολόγοι οπότε έχουν & τα δικαιώματα των ηλεκτρολόγων ...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Kαλησπέρα σε όλους!

 

Πέρασα φέτος στο τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πατρών και έχω κάποιες απορίες σχετικά με τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, όποτε και αν βγούμε στην αγορά εργασίας.

 

1) Ξέρω ότι στο ΤΕΕ γραφόμαστε σαν ηλεκτρονικοί μηχανικοί και είδα και κάτι κατηγορίες όπου σε μία έλεγε ότι έχουμε απεριόριστα δικαιώματα σε ηλεκτρονικές, ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές μελέτες. Παίζει κάτι τέτοιο ή είμαι ο μόνος που του φαίνεται παράξενο?

 

2) Επίσης μου είπανε ότι οι ηλεκτρολόγοι έχουν όσα δικαιώματα έχουμε και εμείς συν κάτι παραπάνω. Είδα όμως κάπου στο ΤΕΕ ότι έχουμε αποκλειστικότητα σε κάτι ηλεκτρονικές κατασκευές. Δηλαδή οι ηλεκτρολόγοι δεν έχουν όλα μας τα δικαιώματα?

 

Αυτά για αρχή.

Link to comment
Share on other sites

απεριόριστα δικαιώματα σε ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές μελέτες, έχουν οι Ηλεκτρολόγοι και οι Μηχανολόγοι. Για τα άλλα δε γνωρίζω ας απαντήσει κάποιος άλλος

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν οι ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ + ΝΑΥΠΗΓΟΙ ΜΗΧ [ το τελευταίο με επιφύλαξη] ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ Ηλετρομηχανολογικλες Μελέτες κατασκευές + Αεροναυπηγικές μελέτες.

 

Εσύ έπρεπε να διαλέξεις το Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ που εντάσεσαι στους πιο πάνω.

Σαν Μηχανικός Η/Υ νομίζω πως είσαι στον "αέρα" και το στηρίζω στο γεγονός πως δεν μπορείς σε ένα Μαθηματικό , Λογιστή ,Φυσικό ,Αγρότη που ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ να το πουλήσει....

Εκεί κολάει το πράγμα.....

 

Και πάλι καλές σπουδές

Link to comment
Share on other sites

Αλλά πάντως εκείνο που δίνει "αξία" στο Μηχανικό είναι η Υπογραφή του.

Εσείς να παλέψετε για να κατοχυρώσετε τί ; Να μη πουλά ένα μαγαζί Η/Υ αν δεν έχει υπεύθυνο απόφυτο πληροφορικής ; ....

 

Πάντως η ΓΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ είναι πως ένας καλός στον κλάδο του ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ.

Link to comment
Share on other sites

Nα παλέψουμε να είμαστε οι μοναδικοί που υπογράφουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό όπως π.χ. έναν τηλεπικοινωνιακό κόμβο (καλά αυτό θέλει άπειρη συζήτηση με τους ηλεκτρολόγους) και το κυριότερο να παλέψουμε να είμαστε οι μοναδικοί μαζί με τους απόφοιτους πληροφορικής ΑΕΙ που να έχουν δικαίωμα στην πληροφορική, ίσως?

 

Όσο να ναι εμείς 5 χρόνια ξεσκιζόμαστε (στην σχολή μου τουλάχιστον) σε hardware και software (ανάλογα και με την επιλογή μαθημάτων βέβαια) και οι πληροφορικοί των 4ετών τμημάτων κάνουν σχεδόν 4 χρόνια αμιγώς πληροφορικά μαθήματα και σου έρχεται ο ηλεκτρολόγος που πάνω από τα μισά μαθήματα του στην σχολή έχουν να κάνουν με ηλεκτρολογικά και ενεργειακά θέματα και σου λέει έχω και εγώ δικαιώματα πληροφορικού.

 

Υ.Γ. Συμφωνώ και επαυξάνω στο τελευταίο.

Link to comment
Share on other sites

Το Electrical and Computer Engineering (ECE) δεν ειναι ελληνικη πατεντα, υπαρχει σε ολα τα πανεπιστημια του κοσμου.

Εσεις ειστε μια εξειδικευμενη σχολη. Αυτο σε καμια περιπτωση δε σημαινει οτι θα χασουν ολοι οι αλλοι τα δικαιωματα τους επειδη εχουν πιο ευρυ αντικειμενο σπουδων, για να εχετε εσεις αποκλειστικοτητα σε ορισμενα θεματα. Με την ιδια λογικη και εσεις μεθαυριο θα πρεπει να χασετε τα επαγγελματικα δικαιωματα σας στα ηλεκτρονικα, υπολογιστες, δικτυα, γιατι υπαρχουν ανα τον κοσμο μηχανικοι software, ή μηχανικοι hardware, ή μηχανικοι δικτυων κτλ που ειναι πιο εξειδικευμενοι απο εσας σε συγκεκριμενα θεματα.

Αν ηθελες σχολη με ευρυ αντικειμενο και Ε.Δ. θα πρεπε να επιλεξεις τους ηλεκτρολογους μηχανικους & Μηχανικους Υπολογιστων. Ειναι υπαρκτη σχολη και συγνωμη που θα το πω, η λαθος επιλογη ειναι ευθυνη δικη σου.

Link to comment
Share on other sites

Μα ούτε το computer engineering είναι ελληνική πατέντα. Ελληνική πατέντα είναι η ονομασία αντίστοιχων σχολών με διαφορετικά ονόματα (π.χ. Μηχ Η/Υ στην πάτρα, ηλεκτρονικοί μηχ στην κρήτη, μηχ η/υ και δικτύων στον βόλο) που όλοι όμως γραφόμαστε σαν Ηλεκτρονικοί μηχανικοί στο ΤΕΕ που στην θεωρία έχουμε όσα ηλεκτρομηχανολογικά δικαιώματα έχετε και εσεις, ή έτσι λέει ότι τουλάχιστον ο οδηγός του ΤΕΕ, αλλά στην πράξη άλλοι τα δέχοντε άλλοι όχι και κατά την γνώμη μου κανείς δεν θα έπρεπε να δέχεται υπογραφή ηλεκτρονικού σε ηλεκτρολογική μελέτη άσχετα τι λέει το ΤΕΕ.

 

Άλλα σου λέω εγώ δικά σας όλα τα δικαιώματα σχετικά με hardware. Αγγίζει όμως τα όρια της τρέλας να έχετε όσα δικαιώματα πληροφορικού έχει και ένας απόφοιτος πληροφορικής. Τουλάχιστον από όσο έχω κοιτάξει στο προγραμμα σπουδών σας έχετε ελάχιστα μαθήματα πληροφορικής (και όταν λέω πληροφορικής εννοώ καθαρά πληροφορικής, όχι "εισαγωγή στους υπολογιστές" και κάτι τέτοια).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.