gktpgeue Δημοσιεύτηκε February 27, 2026 at 01:00 μμ Δημοσιεύτηκε February 27, 2026 at 01:00 μμ Για "Σας ενημερώνουμε ότι για το αίτημά σας για επανεξέταση των στοιχείων κτηματογράφησης με ΑΡ.ΠΡΩΤ: .../.. στο ΚΑΕΚ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ: ... η οποία είχε προωθηθεί σε Επιτροπή εκδίκασης υποθέσεων, εκδόθηκε σχετική απόφαση η οποία πρωτοκολλήθηκε στο οικείο Κτηματολογικό Γραφείο της περιοχής του ακινήτου." μου είπαν να κάνει ο ιδιοκτήτης αίτηση στο https://www.ktimanet.gr/TameioCertificates Πώς ακριβώς;
Keyser Söze Δημοσιεύτηκε March 3, 2026 at 03:42 μμ Δημοσιεύτηκε March 3, 2026 at 03:42 μμ (edited) (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα Συνάδελφοι, στην περίπτωση που: α. Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα μία "οικογενειακή" πολυκατοικία παρουσιάζεται ως διαιρεμένη β. Στις Συμβολαιογραφικές Πράξεις των Κτηματολογικών Φύλλων αναφέρονται 1 Γονική Παροχή του 2004 και 1 Αποδοχή Κληρονομιάς του 2015 γ. Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα υπάρχει μόνο η Αποδοχή Κληρονομιάς του 2015 και μέσα σε αυτή αναφέρεται και μια πράξη του 1999 μόνο με τον αριθμό της. Δεν αναφέρεται το είδος της πράξης, η ακριβής ημερομηνία της, το εάν έχει μεταγραφεί, όνομα τόμου, αύξοντας αριθμός κλπ Η Σύσταση ή/και ο Κανονισμός ή/και ο Πίνακας Χιλιοστών ή/και Σχεδιαγράμματα Κατόψεων που προσαρτώνται σε Σύσταση/Κανονισμό εμπλέκονται στη διαδικασία της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας ή/και σε άλλες διαδικασίες όπως για παράδειγμα την εγκατάσταση δραστηριοτήτων σε αυτοτελείς διηρημένες ιδιοκτησίες πολυωρόφων κτιρίων κ.λπ. Στην 40112 ΕΞ 2025 μεταξύ των προσώπων που δικαιούνται πρόσβαση και έρευνα κτηματολογικών στοιχείων αναφέρονται: "1. Κάθε (φυσικό ή νομικό) πρόσωπο, που έχει καταχωριστεί στα κτηματολογικά βιβλία ως δικαιούχος εγγραπτέου δικαιώματος, έχει δικαίωμα πρόσβασης στις κτηματολογικές εγγραφές που το αφορούν και περιέχονται στην περιγραφική και χωρική βάση του Εθνικού Κτηματολογίου και τα αντίστοιχα αρχεία του άρθρου 1. ... 5. Οι μηχανικοί, για την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, όταν πρόκειται: α) για τη σύνταξη τοπογραφικών διαγραμμάτων και έρευνας που προσαρτώνται κατά την κείμενη νομοθεσία σε εγγραπτέες πράξεις, συμπεριλαμβανομένων των διοικητικών πράξεων, και για την επεξεργασία των συνυποβαλλόμενων κτηματογραφικών διαγραμμάτων επί αιτήσεων καταχώρισης εγγραπτέων πράξεων που επιφέρουν γεωμετρικές μεταβολές ή αιτήσεων για τη διόρθωση κτηματολογικών εγγραφών με αντίστοιχες μεταβολές κατά τις διατάξεις του ν. 2664/1998 κατά τις διατάξεις του ν. 4409/2016 (Α' 136) και ειδικότερα των παρ. 1 και 3 του άρθρου 40, καθώς και της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΝΕΠ/27623/1752/ 25.4.2018 απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Β' 2216), που εξεδόθη κατά την ίδια εξουσιοδοτική διάταξη, όπως τροποποιήθηκε με την υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ ΥΠΡΓ/4721266/6888/19.7.2018 ίδια απόφαση (Β' 3017), και β) για την έκδοση οικοδομικών αδειών, έχουν δικαίωμα πρόσβασης και έρευνας μέσω του Κωδικού Αριθμού Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) στις κτηματολογικές εγγραφές και στοιχεία που αφορούν στο δικαίωμα της κυριότητας και δουλείας, καθώς και στη χωρική βάση, στα αντίστοιχα αρχεία του άρθρου 1 και στα τοπογραφικά διαγράμματα, σκαριφήματα και στην εισήγηση της Υπηρεσίας επί των αιτήσεων των γεωμετρικών μεταβολών." Μπορούμε ως μηχανικοί απλώς, πρέπει να πάρουμε εξουσιοδότηση ή πληρεξούσιο από το σύνολο των ιδιοκτητών, μόνον από τον ιδιοκτήτη-ενδιαφερόμενο για: 1. Να μας ενημερώσει το κτηματολόγιο αν πράγματι η πράξη που διαβάζουμε σε άλλη πράξη από το ηλεκτρονικό σύστημα είναι π.χ. η σύσταση που θέλουμε ή εφόσον δεν είναι να μας ενημερώσει εάν υπάρχει κάποια σύσταση και να μας δώσει αντίγραφο 2. Αν δεν μπορεί να μας ενημερώσει να ενημερωθούμε μόνοι μας με ψάξιμο στο αρχείο του και να μας δώσει αντίγραφο ; Να σας ενημερώσω ότι σε συγκεκριμένο Κτηματολογικό Γραφείο στην αρχή μου είπαν να κάνω αίτηση για χορήγηση αντιγράφου από εκεί που λέει ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ -> Αιτήσεις Έκδοσης Πιστοποιητικών -> ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ & ΥΠΟΘΗΚΩΝ όμως δεν είναι για το Δήμο που είναι το ακίνητο και σε κάθε περίπτωση ζητάει στοιχεία που δεν είναι διαθέσιμα. Από ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ -> Αιτήσεις Έκδοσης Πιστοποιητικών -> ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ζητάει τα στοιχεία του Συμβολαιογράφου τον Αριθμό της πράξης και την πλήρη Ημερομηνία. Όμως ό,τι και να ζητήσεις το σύστημα λέει ότι δε βρίσκει την πράξη που ζητάς. Το δοκίμασα για πράξεις που ξέρω όλα τα στοιχεία τους αλλά δε μου τις βρήκε. Προσπάθησα πολλές φορές να συνεννοηθώ με τους υπαλλήλους (ψηφιακά ερωτήματα, συμπληρωματικά, τηλέφωνα κλπ) και τελικά μετά από αρκετό καιρό που δεν έβγαλα άκρη και που αμφιβάλλω καν αν έχουν καταλάβει το θέμα μου είπαν ότι πρέπει να βρω νομικό σύμβουλο. ΥΓ Τα στοιχεία της Συμβολαιογράφου που κληρονόμησε το αρχείο τα έχω βρει και είναι άφαντη. Το σταθερό που είναι το μόνο διαθέσιμο από μητρώο είναι προωθημένο σε κάποιο κινητό το οποίο δεν το σηκώνει. Στη Γενναδίου που πήρα τηλέφωνο μπας και βγάλω άκρη μου είπαν ότι θα έχει πρόβλημα το δίκτυο του ΟΤΕ στην περιοχή της. Γι' αυτό προσπαθώ μέσα από το Κτηματολόγιο. Edited March 4, 2026 at 02:01 πμ by Keyser Söze
angusmacgyver Δημοσιεύτηκε March 3, 2026 at 10:38 μμ Δημοσιεύτηκε March 3, 2026 at 10:38 μμ Καλησπέρα. Η καλύτερη λύση είναι μία: Αναθέτεις σε δικηγόρο να κάνει τον έλεγχο τίτλων και να σου βρει τα συμβόλαια και να τα βγάλει γενικά πέρα με κάθε τρόπο. Δεν είναι δουλειά μας να ανακατευόμαστε με αυτά, γιατί πολλές φορές θα κάνουμε λάθος και δυστυχώς η δική μας υπογραφή φαίνεται. Ή θα βάλουν δικηγόρο οι ιδιοκτήτες, ή εσύ. Αν βάλεις εσύ, ρώτα πρώτα τί θα σε χρεώσει, διότι έχω ακούσει τιμές, από τριπλάσιες έως και πενταπλάσιες από αυτές που ζητάμε εμείς μ.ο. για να βρούμε μια άδεια σε αρχείο πολεοδομίας (το οποίο πολλές φορές δεν έχει ευρετήριο, ενώ αυτοί έχουν)!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα