Jump to content

gktpgeue

Members
 • Content Count

  46
 • Joined

Everything posted by gktpgeue

 1. Δε χρειαζόταν να είναι Oracle can. Υπηρεσίες γνωστών μεγαθηρίων είναι στημένες σε ανοιχτού κώδικα βάσεις οι οποίες δουλευόνται από τη δεκαετία του 90. Και με τόσα χρήματα άνετα έπαιρναν ότι Oracle άδεια ήθελαν ούτως ή άλλως.
 2. Με 40 εκατομμύρια ευρώ μόνο για την πλατφόρμα θα έπρεπε να είναι καλύτερη από το Google drive στη στιβαρότητα. Υπενθυμίζω ότι με 15 ευρά το μήνα μπορείς να νοικιάσεις οικονικό server που σηκώνει 2-3000 μηχανικούς ΜΟΝΟΣ του άρα μιλάμε για τραγελαφική οικονομική ευχέρεια και αποτυχία αξιοποίησής της. Οι προγραμματιστές της πλατφόρμας έχουν μεγάλη ευθύνη ή όποιος τους έβαλε.
 3. Ανέκαθεν η πλατφόρμα ήταν χαλαρή σε τέτοια θέματα οπότε πιθανό να μην το ελέγχει. Αλλά το τι ελέγχει η πλατφόρμα δεν είναι νόμος. Ο νόμος είναι νόμος.
 4. Βλέπω στην πλατφόρμα ότι μπορώ να περάσω έσοδα με τιμολόγιο ή απόδειξη (ΑΠΥ). Έξοδα με τιμολόγιο ποια είναι η επιλογή; Επίσης ποια είναι η επιλογή για απόδειξη χωρίς κυριολεκτικό μπλοκάκι;
 5. Αντισυνταγματικότητα από μακριά μυρίζει η φωτογραφική υποχρέωση του δηλούντα να βάλει μόνο περισσότερα τετραγωνικά. Από που και ως που απαγορεύεται ή δυσκολεύεται η δήλωση την ΑΛΗΘΙΑΣ; Ούτε ξέρει αν το Ε9 μου είναι σωστό ούτε ξέρει αν το κάνω μετά σωστά αφού του δώσω τα σωστά και εν πάσει περιπτώσει δεν έχει κανένα δικαίωμα να με υποχρεώνει να μην κάνω δήλωση επειδή νομίζει ότι δεν του αρέσει η αφαίρεση που κάνει με το Ε9.
 6. Για να καταλάβουμε οι άσχετοι, από σήμερα μπορούμε να έχουμε ηλεκτρονικό βιβλίο εσόδων-εξόδων, και ηλεκτρονικές αποδείξεις;
 7. Σε σοβαρή εταιρεία το σύστημα θα είχε πέσει τη 2η μέρα, και θα είχε ανακατεσκευαστεί ήδη από το μηδέν. Αποδεικνύεται ότι τα αντανακλαστικά του ΤΕΕ στο θέμα είναι δημοσίου του 1988.
 8. Οι "Σε Επεξεργασία" το πιθανότερο είναι να μην είναι κάτι που βοηθάει με την έννοια ότι αν σε αφήνουν να βάζεις παράβολα μετά τότε μάλλον θα το επιτρέπουν και σε εντελώς νέα ΑΑ, αλλά αν ανησυχήτε πολύ πάρτε και νέα ΑΑ. Άσε που και εύλολα "χακεύεται" το σύστημα αφού μπορεί να χρησιμοποιήσω την ΑΑ "τεστ" που έχω για να υπολογίζω βιαστικά πρόστιμα.
 9. Και καλά κάνεις, και όχι επειδή πρέπει να παρακαλάμε. Οι ίδιοι οι δήμοι όλο παρατυπίες είναι με κύριο παράδειγμα ότι ανοιχτά σου λένε να βάζεις τα τετραγωνικά κοινοχρήστων στο ΤΑΠ σε κάποιες περιπτώσεις (επειδή τους συμφέρει) ενώ είναι παράνομο.
 10. Και να θυμίσω ότι τραβάνε και 15 ευρώ από το κόσμο από μία μόνο δήλωση μόνο. Με 15 ευρώ το μήνα θα μπορείς κυριολεκτικά να πάρεις virtual σέρβερ για ένα μήνα, που πιθανόν να μπορεί να σηκώσει το βάρος χιλιάδων.
 11. Μη πτοείσαι πολύ. Η ζωή είναι δύσκολη για όλους και έχεις το καλό ότι ξεκίνησες με κάτι που σου άρεσε. Να χαίρεσαι τα παιδιά σου.
 12. Παρενθετικά να αναφέρω αν θες απλά να καθαρίσεις εσωτερικά οσμές, ξεκίνα και με απλό καυτό νερό. Άφησα να τρέξει το κατακαλόκαιρο καυτό από τον ηλιακό για 4 λεπτά και ξεπάστρεψε τα έντομα.
 13. Γιατί να έκλεινε; Μόνο η 5 θα έκλεινε (υποτίθεται). Και δε μπορεί να ξέρει η πλατφόρμα αν είσαι 5 μέχρι να κλείσεις τη δήλωση.
 14. ^Το διάγραμμα αποδυκνείει εμμέσως ότι δεν έφταιγε μόνο ο φόρτος. Στις 22:00 άνετα έπεφτε για 2 βδομάδες τώρα. Έχει κακό προγραμματισμό/στήσιμο/σχεδιασμό και όσοι έχουν προγραμματιστικές "κεραίες" το καταλαβαίνουν και από το πόσο παράλογα λειτουργεί (πάει σφαίρα για 4 δευτερόλεπτα και μετά error/κόλλημα).
 15. Για ξαναψάξε χωρίς να περιορίσεις τους όρους αναζήτησης. Κάτι τέτοιο που περιγράφεις είναι σχεδόν αδύνατο να συμβεί. Αυτές οι βάσεις δεδομένων λειτουργούν με transactions με τρόπο που βεβαίωνουν ότι δε χάνεται τίποτα χωρίς εκτεταμένο corruption και δε θυμάμαι να υπάρχει καν κουμπί διαγραφής ΑΑ.
 16. Υπάλληλοι Δήμων τα διαβάζουν από ότι καταλαβαίνω. Ελπίζω να καταλαβαίνεις πόσο ρευστό κάνει το θέμα αυτό. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί Δήμοι θα κάνουν "σιωπηρές" παρατάσεις αλλά δε μπορείς να ξέρεις αν δε ρωτήσεις το Δήμαρχο.
 17. @loserσυμφωνώ απόλυτα για τις ευθύνες Μηχανικού αλλά εδώ βλέπω τη μεγάλη πολεοδομική εικόνα. Αν ο 30άρης με λεφτά φτιάχνει αυθαίρετα και για 50 χρόνια δεν πρόκειται να τα δει Μηχανικός/Πολεοδομία/Συμβολαιογράφος ποτέ τότε γιατί να μη κάνει πολεοδομικά τέρατα; Περίοδος χάριτος - χωρίς καμία επιβάρυνση - μέχρι να γίνει δικαιοπραξία γενικά δε βγάζει νόημα.
 18. Αυτά τα "σιωπηρά" πρέπει φάνε μια καλή σφαλιάρα από τα ανώτατα δικαστήρια χθες. Ή έχεις νόμους ή δεν έχεις. Ή μη βάζεις προθεσμίες καν και φτιάχνε που έξυπνους/δυναμικούς νόμους ή όταν βάζεις προθεσμίες να τις τηρείς ή αν δε μπορείς να τα τηρήσεις να το λες ανοιχτά και άσε τα "σιωπηρά" για ανθρώπους υποκόσμου.
 19. Προφανώς. Μιλούσα για εκείνους που λένε "σιγά μωρέ ας τα τακτοποιήσει σε δικαιοπραξία μόνο" και λέω ότι κάποιοι έχουν κάνει και τέρατα. Τον νόμο τον ξέρω καλά στα σχετικά που παραθέτεις.
 20. Ο Στασινός μου φαίνεται έξει εκθέσει το κόμμα του για να βγει καθαρός. Η πλατφόρμα είναι απαράδεκτη και δε φταίει μόνο ο φόρτος. Είναι καταφανές ότι έχει προβλήματα προγραμματισμού και γενικού σχεδιασμού του datacenter διότι ακόμα και στις 2 ή 5 το πρωΐ λειτουργεί αλλοπρόσαλλα (και προφανώς λειτουργεί καλύτερα αν κάνεις τεχνάσματα όπως private windows κτλ).
 21. Ψάξε benchmarks από CPU και πάρε όσο αντέχει η τσέπη σου καλύτερο CPU σε single-threaded. Κάρτες γραφικών δε θέλουν τόσο τα CAD αλλά πάρε αν μπορείς. Προσπάθησε να μην πάρεις Laptop αν γίνεται διότι αυτά αν πάθουν κάτι σε κάτι συχνά πεθαίνουν οριστικά.
 22. Μεγάλη κουτοπονηριά των Δημάρχων (ή εκείνου που τους εξέθεσε) το ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ την αίτηση αν γράψεις λιγότερο τετραγωνικά από το Ε9. Αφού κύριε εγώ παίρνω την ευθύνη της δήλωσης και το Ε9 μπορεί να το αλλάξω ΜΕΤΑ και λογαριασμό ΔΕΝ έχω υποχρέωση να σου δώσω. Ενημέρωνω ότι οι περισσότεροι λογιστές δεν πρόκειται να αγγίξουν Ε9 με κλειδωμένο ακόμα το 20 οπότε δεν κάνουν ούτε τα τμ.
 23. Κανείς δεν έπρεπε να το περιμένει αυτό. Οι προθεσμίες ποτέ δε θυμάμαι να τις σέβεται η πλατφόρμα. Δε θα εκπλαγώ αν μείνει έτσι για τουλάχιστον όλο το 20.
 24. Πολύ κομματική γραμμή ενώ θέλει ο Μητσοτάκης να το παίζει και μοντέρνος. Ακριβώς μόλις έπιασε 1 Οκτ καρμπόν τα ΝΔ μέσα έβγαλαν μιλιά εκεί που δε μιλούσαν λες και μιλάνε μόνο για το συμφέρον κόμματος. Έκαναν μεγάλη γκάφα να μην αναγνωρίσουν το τεχνικό πρόβλημα ΤΕΕ και υποψιάζομαι ο Στασινός φταίει διότι ίσως λογικά ενδιαφέρεται πρώτα να μην εκτεθεί αυτός και μετά το κόμμα του.
 25. Ας μην υπεραπλουστεύουμε. Επίσης αν είσαι 30 χρονών με λεφτά γιατί να μην φτιάχνεις αυθαίρετα για τα επόμενα 50 χρόνια ανεξέλεγκτα αφού μόνο με μεταβίβαση θα σε κυνηγάνε; Επίσης καταλαβαίνω ότι κάποια αυθαίρετα είναι επουσιώδεις ή και κατανοήσιμες παραβάσεις (ειδικά αν δεν επηρεάζουν γείτονες) αλλά κάποιοι καταπατάνε και δάση.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.