Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγγύηση Φ/Β πλαισίων


stathis81

Recommended Posts

Δεν είναι ακριβώς έτσι συνάδελφε. Πώς μπορείς να ξέρεις ότι η κατασκευαστική αστοχία δεν θα επηρεάσει και την τελική απόδοση; Αν κοπούν τα καλώδια του ενός πάνελ όλη η συστοιχία θα βρεθεί εκτός σύνδεσης ούτως ή άλλως. Γενικά πάντως όλα χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, ειδικά στα ψιλά γράμματα. Θα το γενίκευα μιας και η ελληνική πραγματικότητα έχει δείξει ότι πολύ σπάνια τηρούνται οι εγγυήσεις αλλά ας μη γίνω τόσο κακός απέναντι σε μια ανερχόμενη βιομηχανία...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν κοπεί το καλώδιο στα 6 χρόνια και δεν παράγει μένεις με το πανέλο στο χέρι γιατί οι κυψέλες θα είναι εντός του 90% αλλά θα έχει κοπεί το καλώδιο tough luck, εμπίπτει στην μηχανική εγγύηση, αν δεν ήταν έτσι τότε δεν θα ξεχωρίζαν την μηχανική εγγύηση και θα δίναν lifetime αφού το πανέλο δεν θα πεθάνει στα 25 έτη.

Επίσης το να αντικατασταθεί μέρος του πάνελ είναι απίθανο, εδώ κάποιες εταιρίες με Inverters κάνουν unit exchange θα κάτσει ο πανελάς να επισκευάσει ενα πανέλο? δεν το νομίζω

Link to comment
Share on other sites

jsk δε θα μπορούσες να το πεις καλύτερα.

 

Το ζητούμενο είναι η εφαρμογή της οποιασδήποτε εγγύησης και όχι το είδος της.

Η κατασκευή του πλαισίου και η εφαρμογή της εγγύησης του κατασκευαστή είναι εξίσου σημαντικά και δεν πρέπει να παραβλέπονται.

Δυστυχώς δημιουργείται ένα κλίμα και σ΄αυτό συνυπεύθυνες είναι και τράπεζες, στο οποίο η μέριμνα δεν είναι στην ποιότητα ή στη μελλοντική υποστήριξη αλλά στο €/Wp.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε stathis ο διαχωρισμός είναι αυτός που αναφέρουν συνάδερφοι.

 

Κι επειδή πιστεύω ότι ακόμη δεν έχεις πεισθεί για ένα θέμα πολύ σοβαρό να σου πω το εξής απλό:

 

Μιλάμε για μια αγορά πολλών Billion, λες λοιπόν αυτές οι εταιρείες να μην προσλάβανε αρκετά αξιόλογους δικηγόρους που θα μπορούσαν να καταλάβουν την διαφορά μεταξύ των δύο ειδών εγγυήσεων;

 

Κι αν όντως όπως τα λες η εγγύηση απόδοσης υπερκαλύπτει αυτή του προϊόντος, τότε γιατί μπαίνουν στον κόπο και γράφουν στις μπροσούρες τους για 5 και 10 χρόνια εγγύηση προϊόντος ενώ θα μπορούσαν μόνο να λένε 25; Δεν θέλουν να προμοτάρουν το προϊόν τους; Σε αυτή την περίπτωση θα ήταν βλάκες από πλευράς marketing.

 

Άρα προφανώς τα δύο είδη εγγυήσεων δεν είναι ένα και το αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις σας!!

 

Αυτο που εχω καταλήξει (οσο το έψαξα) είναι οτι η εγγύηση απόδοσης σε καλύπτει εφόσον το πλαίσιο σου είναι εντάξει απο κατασκευαστικής πλευράς.

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπες, εάν είναι εντάξει από κατασκευαστικής πλευράς. Το θέμα είναι πως κάθε μεταλλική κατασκευή εκτεθιμένη στον ήλιο, τον αέρα και την βροχή χαλάει σε μερικά χρόνια. Τα 25 έτη δεν είναι σίγουρο ότι θα αντέξουν, πιθανόν να χρειαστούν βάψιμ στο ενδιάμσο (επιπλέον έξοδα)

 

Έτσι δηλώνουν. Σε είκοσι χρόνια να δούμε τι θα λένε. Πριν προβείς σε αγορά ζήτησε τις λεπτομέρειες της εγγύησης εγγράφως με την σφραγίδα και την υπογραφή του πωλητή.

Αυτό που αναφέρεις μην το εκτιμήσεις από τα συμφραζόμενα, να το ζητήσεις να αναφέρεται γραπτώς στην εγγύηση, δηλαδή ότι αν οι κυψέλες λειτουργούν αλλά έχει κοπεί εσωτερικά κάποιο καλώδιο ή έχει χαλάσει κάτι εσωτερικά θα σε καλύπτει.

Να αναφέρεται στην έγγύηση και τι θα γίνει με τα μεταφορικά και τα έξοδα αλλαγής (αποσύνδεση του παλιού, σύνδεση του νέου, απομάκρυνση του παλιού).

 

Εκτιμώ ότι σε 15 με είκοσι χρόνια θα έχουν κλείσει τουλάχιστον οι μισοί εισαγωγείς πάνελ στην Ελλάδα, ιδιαίτερα οι μάρκες τσιν, γιαν, γιονγκ, κτλ. Έχω ακούσει ποσφορές που κάνουν για να πιάσουν τον πελάτη που δεν ύπάρχει περίπτωση να τις τηρήσουν.

 

Άκουσα πρόσφατα από συνάδελφο ότι πήρε προσφορά για Φ/Β 100KW στην οποία στην οποία περιλαμβάνεται και ο μηνιαίος καθαρισμός των πανελ για 25 χρόνια!

Λόγω απόστασης από την έδρα και λόγω του πλήθους των πάνελ εκτιμώ ότι θα του κοστίζει ο υπάλληλος καθαρισμού 200 την φορά (με το ΙΚΑ, τα μεταφορικά, κτλ). Στα 25 χρόνια θα του έχει κοστίσει 25*12*200=60.000. Η απλή λογική μου λέει ότι ο αντιπρόσωπος θα πουλήσει ότι μπορεί σε μερικά χρόνια και μετά θα κλείσει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.