Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σεισμός στην Πελοπόννησο


 
qwert

Recommended Posts

Σεισμική δόνηση 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τις 3.30 το μεσημέρι της Κυριακής, με επίκεντρο στη βορειοδυτική Πελοπόννησο (7 χλμ από την πάτρα).

edit:Νεο επίκεντρο ανδραβίδα.

Η δόνηση έγινε αισθητή σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και μπορώ να το διαβεβαιώσω κι εγώ από Βόλο!

Ε ρε γλέντια λέμε...!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 27
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Εγω στο σπίτι μου που θα το κάνω μεταλλικό θα βάλω και σεισμική μόνωση!!!

Πέρα απ τη πλάκα σκέφτομαι σοβαρά τέτοιες εναλλακτικές μετά τον σεισμό της Αθήνας το '99.

Link to comment
Share on other sites

Ημουν στη Πατρα χθες, δεν περιγραφεται με λόγια αυτο που είδα, διπλανες οικοδομες να ταλαντωνονται και να χτυπανε η μία την αλλη, ζαρντινιερες, κομματια τοιχων και αετωματα να σκανε με δυναμη στο εδαφος, κοσμος πανικοβλητος να τρεχει να σωθει. Με αυτο που εχω μεινει αναυδος ειναι με την αντοχη των κτιριων, παλιες οικοδομες του 70 και 80 με ακαταστατο καναβο πιλοτες κτλ τη γλυτωσαν με μικρες ρωγμες, τουλαχιστον στο σημειο που ημουν εγω. Πραγματικα τρομακτικη εμπειρια, ηδη εχω αναθεωρησει πολλα στον τροπο που αντιμετωπιζω τις μελετες μου, μια αρτια κατασκευη να σωζει ζωες και η ευθυνη των μηχανικών ειναι τεραστια ωστε να υποχωρουν σε ιδιοκτητες καλουπατζηδες και σιδεραδες για λιγα ευρω.

Link to comment
Share on other sites

Μιλάμε και για μια περιοχή που είναι στη σεισμική ζώνη ΙΙ (α=0,24) και που πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη "ευαισθησία" σε θέματα ασφάλειας των κατασκευών όχι μόνο των μηχανικών αλλά και των ιδιοκτητών.

Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω οτι αυτο θα γίνει βιωμα σε ολους στην περιοχη, στους μηχανικους αλλα και πολυ περισσοτερο στους ιδιοκτητες ωστε να απαιτουν επαρκη αντισεισμικη προστασια. Επισης ειδα εναν απο αυτους τους σεισμολογους (θα ανοιξω αλλο νήμα, δεν θελω να τους σχολιασω τωρα) που ζητησε να μην χωριζεται η Ελλαδα σε σεισμικες ζωνες αλλα να υπαρχει ενιαιος τροπος υπολογισμου παντου για ισχυρους σεισμους και νομιζω οτι θα συμφωνησω μετα απο αυτα που ειδα. Η ζωνη ΙΙΙ απεχει ελαχιστα χιλιομετρα απο το επικεντρο του χθεσινου σεισμού η οποια ανηκει στην ΙΙ και μου φαινεται λιγο παραλογο να σχεδιαζεις πχ στην ζακυνθο με 0,36 ενω λιγα χιλιομετρα πιο διπλα με 0,24. Αυτα τα λεω χωρις να εχω καθολου οικονομικα στοιχεια για μια τετοια αντιμετωπιση

αλλα μετα απο αυτα που εζησα ειδα ποσο ευθραυστη μπορει να ειναι η ανθρωπινη ζωη.

Link to comment
Share on other sites

Barracuda συνέστησε επίσης να σχεδιάζουμε για σεισμούς 7 richter.

Έχετε υπόψιν σας κάποιον τύπο που να συσχετίζει ένταση με επιτάχυνση δηλαδή Ms και a?

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά μια φορά είχα ακούσει έναν που μου έλεγε οτι το σπίτι του έχει κατασκευαστεί για να αντέχει 9 richter και μου το είπε γιατί έτσι του το είχε πει ο μηχανικός του. Τέτοιες δηλώσεις είναι τρομερά ανεύθυνες. Μετά σκεφτόμουνα , τι να του πω του ανθρώπου...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.