Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη ανελκυστήρα


apos1982

Recommended Posts

καλημέρα,

μου δωσανε να κανω μια μελετη για εναν ανελκυστηρα σε ενα παλιο αρχοντικο του 1900. ο ανελκυστηρας θα ειναι ιδιωτικος, και θα πηγαινει απο το οσογειο στο 5 οροφο. επειση ειναι η πρωτη μου αδεια θα ηθελα μια μικρή βοηθεια. εχω παρει τα μετρα και εχω φτιαξει το σχεδιο, το οποιο περιλαμβανει τομη του ανελκυστηρα οπου φαινονται και οι στασεις καθως και τα υψη, και κατοψη του ανελκυστηρα, με τις διαστασεις ολα. επειδη θα μπει χωρις μηχανοστασιο δεν εχω κατοψη η μηχανοστασιου. ρευμα θα παρει απο την οικια αφου θα ειναι ιδιωτικος. μαζι με τα σχεδια θα κανω και υπολογισμους με την 4μ, σωστα? σχεδια και υπολογισμους που τους καταθετουμε την στιγμη που ειναι ιδιωτικος? μου ειπαν κατι οτι επειδη ειναι ιδιωτικος θα πρεπει να τα καταθεσω στην νομαρχια μονο. ισχυει? και σε ποια νομαρχια? μποιρω να παω στην αθηνα και να καταθεσω η θα πρεπει να μεταβω στην κερκυρα? οποιος μπορει να με βοηθησει. ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα, ειμαι φοιτητης μηχανολογιας και εχω μια εργασια μελετη ανελκυστηρα 10 ατομων, και εχω κολλησει στην επιλογη πλαισιου :confused: μηπως μπορει κανεις να βοηθησει?

Link to comment
Share on other sites

@apos1982

 

Τον φάκελο τον καταθέτεις στην πολεοδομία.

 

Πριν τον καταθέσεις, πάρε τηλέφωνο σε κάποιο γραφείο ανελκυστήρων και ρώτησέ τους για τις διαστάσεις του φρεατίου και του θαλάμου για να σιγουρευτείς ότι χωράει ανελκυστήρας στον διαθέσιμο χώρο.

 

Ακόμα και αν δεν χρειάζεται μηχανοστάσιο, πρέπει να έχεις έστω ένα ντουλάπι με τον εξοπλισμό. Οι εταιρείες που φτιάχνουν τέτοια ντουλάπια/μηχανοστάσια παρέχουν και το απαιτούμενο πιστοποιητικό.

 

Για το ρεύμα έλεγξε τι σύνδεση με την ΔΕΗ έχει τώρα το κτίριο. Αν δεν έχει τριφασικό θα πρέπει να βάλει για να αντέξει τον κινητήρα. Κάνε μια μελέτη για να το επαληθεύσεις. Αν νομίζεις ότι δεν χρειάζεσαι τριφασικό, ψάξε πρώτα για εγκατάσταση ανελκυστήρα που να λειτουργεί με μονοφασικό. Δεν ξέρω αν υπάρχει γιατί δεν μου έχει χρειαστεί ποτέ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για την απαντηση. ο πινακας ειναι τριφασικος, και το σηκωνει. απλα μου ειπαν οτι επειδη ειναι ιδωτικο και οχι για το κοινο, δεν χρειαζεται πολεοδομια, αλλα μονο στην νομαρχια. η καταθεση θα πρεπει να γινει στην εκει πολεοδομια?

Link to comment
Share on other sites

Το ότι δεν χρειάζεται από την πολεοδομία άδεια μπορεί να μην ισχύει πλέον λόγω του ΚΕΝΑΚ. Στην εγκύκλιο για τον ΚΕΝΑΚ αναφέρει ότι κάθε Η/Μ εγκατάσταση για κτίρια πάνω από 50τ.μ. χρειάζεται όλες τις Η/Μ μελέτες (http://portal.tee.gr/portal/page/portal/SCIENTIFIC_WORK/GR_ENERGEIAS/kenak/EGYKLIOS%20YPEKA.pdf )

 

Στην εγκύκλιο για τους ανελκυστήρες ( http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=1521 ) αναφέρει:

"Το αντίγραφο της θεωρημένης από την Πολεοδομία οικοδομικής άδειας, ως δικαιολογητικό του φακέλου του ανελκυστήρα, θεωρείται, ως προς την γνησιότητά του, από τον Φορέα Πιστοποίησης.

 

Σε περίπτωση που στην αρχική άδεια οικοδομής δεν έχει προβλεφθεί ανελκυστήρας, θα πρέπει - αν απαιτείται από τον ΓΟΚ - να γίνει τροποποίηση της άδειας οικοδομής με μέριμνα του ιδιοκτήτη ή του διαχειριστή ή του νόμιμου εκπροσώπου τους κατά τις ισχύουσες πολεοδομικές ή άλλες διατάξεις.

 

Σε περίπτωση που διαπιστώνεται, από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, κατά την διαδικασία καταχώρησης ότι ο ΓΟΚ δεν εφαρμόζεται, ο φάκελος δεν αποστέλλεται στην αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία, αλλά εφαρμόζεται η παράγραφος 5 του κεφαλαίου ΙV του Άρθρου 3 της Κ.Υ.Α. δηλαδή «ο ανελκυστήρας θα καταχωρείται στο μητρώο και αντίγραφο του φακέλλου θα διαβιβάζεται στην αρμόδια αρχή προς εξέταση και τυχόν επιβολή κυρώσεων»."

 

 

Το "Αν απαιτείται από τον ΓΟΚ" είναι λίγο διφορούμενο, καθώς και η ερμηνία του με βάση την εγκύκλιο για τον ΚΕΝΑΚ.

 

Πήγαινε στην νομαρχία και ότι σου πουν εκεί ισχύει.

Link to comment
Share on other sites

 

Στην εγκύκλιο για τους ανελκυστήρες ( http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=1521 )....

 

sdim

 

Γιατί οταν παω να κατεβάσω την εγκύκλιο, μου λέει οτι δεν εχω δικαίωμα πρόσβασης, τι συμβαίνει?

 

''dib, δεν έχετε προνόμια πρόσβασης σε αυτή τη σελίδα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ένα από τους παρακάτω λόγους:

 

Ο λογαριασμός σας μπορεί να μην έχει επαρκή δικαιώματα για τη πρόσβαση σε αυτή τη σελίδα. Προσπαθείτε να επεξεργαστείτε το μήνυμα κάποιου άλλου, να έχετε πρόσβαση σε εργαλεία διαχείρισης;''

 

Εξήγησε μου, γιατί δεν είμαι και εξπέρ στα computer!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.