Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η/Μ - ενεργειακό ερώτημα: Επιλογή συστήματος ψύξης - θέρμανσης


johnkal

Recommended Posts

Καλημερα.

Χτιζω μονοκατοικια στη Ανάβυσσο αποτελουμενη απο ισογειο 160τμ και υπογειο 80τμ .Ζητησα μελέτη απο μηχανολογο για θερμανση -ψυξη και μου προτεινει τα εξης:

a)ψυκτική μοναδα με δυο inverter 22kw

b)13 fan coil

Αυτο που με προβληματίζει ειναι η ελλειψη λεβητα (δεν το κρινει απαραιτητο,αν και θα υπαρχουν υποδομες για εγκατασταση αν χρειαστει)

Επισης θα ηθελα την αποψή σας γενικοτερα για τα fan coil (απόδοση-κατανάλωση ενεργειας)

 

Ευχαριστω

 

Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

 

 

Επίσης συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Με πολύ πρόχειρους υπολογισμούς καλά στα πρότεινε. Η μονάδα λειτουργεί με ψυκτικό μέσο freon απ όσο καταλαβαίνω οπότε σε καλύπτει και σε ψύξη και σε θέρμανση. Ειδικά για την περιοχή σου όπου δεν αναμένονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα πιθανόν όντως να μην χρειάζεται λέβητας. Θα καταναλώνει μόνο ηλεκτρική ενέργεια. Τα fancoil εν προκειμένω δεν είναι τίποτα άλλο παρά επιδαπέδια splitakia. δηλαδή, ΑΝ έχω καταλάβει σωστά, αντί να έχεις επίτοιχα split (κλασσικά aircondition) θα τα έχει στο δάπεδο (σύνηθες).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Πρόκειται για διπλοκατοικία 150 τ.μ. περίπου ο κάθε όροφος και προσπαθώ να βρω την καλύτερη λύση από άποψη κόστους εγκατάστασης - κόστους χρήσης & συντήρησης. Συμβατική λύση με καυστήρα - πετρέλαιο & κλιματισμό, γεωθερμία, άλλου είδους καυστήρα, συνδιασμό κάποιων επιλογών? Όσο το ψάχνω τόσο μπερδεύομαι... Αν κάποιος έχει δοκιμάσει κάτι ή γνωρίζει καλά ας μου δώσει κάποια γνώμη.

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι ο συνδυασμός καυστήρα πετρελαίου ή αερίου μαζί με ένα ηλιακό σύστημα θέρμανσης νερού τόσο για χρήση υγιεινής όσο και για "προθέρμανση" του νερού του λέβητα, σε συνδυασμό με ένα "έξυπνο" controller κυκλοφορητή, είναι ότι καλύτερο και οικονομικότερο μπορείς να έχεις. Δοκίμασε στις ιστοσελίδες της Vitocell για να πάρεις ιδέες και να βρεις συνδυασμούς και χρήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι ο συνδυασμός καυστήρα πετρελαίου ή αερίου μαζί με ένα ηλιακό σύστημα θέρμανσης νερού....... για "προθέρμανση" του νερού του λέβητα,.

 

Πως γίνεται αυτό?

 

"σε συνδυασμό με ένα "έξυπνο" controller κυκλοφορητή"

 

και τι είναι αυτό -> ?

Link to comment
Share on other sites

Πως γίνεται αυτό?

 

"σε συνδυασμό με ένα "έξυπνο" controller κυκλοφορητή"

 

και τι είναι αυτό -> ?

 

Controller βάζουμε σε ηλιακά συστήματα ώστε να μην ξεμένουμε ποτέ από ζεστό νερό τόσο για χρήση όσο και για θέρμανση αφού σχεδόν πάντα τα συνδυάζουμε με λέβητα πετρελαίου ή και αερίου.

Αυτό που προτείνει ο κύριος Μαρκετάκης είναι το νερό από τα ηλιακά να αποθηκεύεται σε boiler για χρήση και για θέρμανση (ίσως 2 boiler?) ώστε ο λέβητας να μην χρειάζεται να ανεβάσει τη θερμοκρασία του νερού από τους 10 (παράδειγμα) στους 80 βαθμούς. Έτσι το σύστημά θα έχει λιγότερη αδράνεια. Επειδή όμως η επιστροφή από τα σώματα είναι κοντά στους 60 βαθμούς από ένα σημείο και έπειτα δεν χρειάζεται η "προθέρμανση".

Αυτή τη δουλειά κάνει ο Controller, ελέγχει τις θερμοκρασίες στο δίκτυο και ανάλογα διοχετεύει με την χρήση ηλεκτροβάνας το νερό στο κύκλωμα της θέρμανσης.

Link to comment
Share on other sites

Αλλα το χειμωνα ποσο να ζεστανει ο ανυπαρκτος ηλιος το νερο για χρηση θερμανσης???

 

 

Εχετε δει εξελιγμενα συστηματα οικιακης χρησης με χρηση πυρονοξυλου ως καυσιμο..(ταλαιπωρια το γεμισμα αλλα στο 1/10 το κοστος του καυσιμου..)

Link to comment
Share on other sites

το χειμωνα ποσο να ζεστανει ο ανυπαρκτος ηλιος

 

Εδώ και 3 μέρες είχε ήλιο. Και είμαστε στο τέλος του Νοέμβρη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.