Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πτυχιούχος Γεωπληροφορικής & Τοπογραφίας Τ.Ε. στο ΤΕΕ;


Loader

Recommended Posts

είμαι Τοπογράφος Μηχανικός από το ΤΕΙ Σερρών και ετοιμάζω φακέλους για δήλωση ημιυπαίθριων χώρων.

 

όσον αφορά την αμοιβή μου, θα χρειαστεί οι πελάτες να κάνουν κατάθεση στο λογαριασμό μου στην Εθνική Τράπεζα το ποσό και τα χαρτιά των αποδείξεων θα τα βάλω στους φακέλους;

 

ή μήπως θα χρειαστεί να κάνω εγγραφή στο Τεχνικό Επιμελητήριο; μου έχουν πει και το ένα και το άλλο και δε ξέρω ποια είναι η αλήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα από όλα θα πρέπει να εγγραφείς στην ΕΕΤΕΜ και να πάρεις βεβαίωση εγγραφής και Αρ. Μητρώου. Μην περιμένεις να έρθει η ταυτότητα. Θα πας να κάνεις εγγραφή στο ΤΕΕ στο μητρώο τεχνικών εταιρειών ή κάπως έτσι. Εκεί θα πάρεις βεβαίωση εγγραφης και κωδικούς. Μη νομίζεις πως έτσι γίνεσε μέλος του ΤΕΕ, απλά μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό πλέον για έλεγχο των αμοιβών.

 

Πριν πας στο ΤΕΕ όμως πήγαινε από μία ΕΤΕ να μάθεις τα δικαιολογητικά που χρειάζεσε για το λογαριασμό αυτό. Μερικές ΕΤΕ είναι παραπληροφορημένες και ζητάνε κάτι άσχετα εντελώς. Αν τα δεις σκούρα πήγαινε σε άλλη ΕΤΕ.

 

Διάβασε και ΟΛΟ το thread http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=4873&highlight=%EB%EF%E3%E1%F1%E9%E1%F3%EC%EF%F2

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν είσαι σίγουρος ότι σε δέχονται στην Πολεοδομία της περιοχής σου για Η/Χ, καλύτερα να κάνεις ένα ερώτημα πρώτα.

Link to comment
Share on other sites

Δέχονται, δε δέχονται στη συγκεκριμένη Πολεοδομία, οι νόμοι ισχύουν απαρέγκλιτα. Θα βρεθεί στο μέλλον κάποιος "στραβωμένος" και θα του ακυρώσει την τεχνική έκθεση και θα τρέχει... Δε θέλω να ανοίξω καυγά πάλι, αλλά οφείλω να τον ενημερώσω. Τα παραπάνω προκύπτουν από το ότι οι Τοπογράφοι Τ.Ε. δεν έχουν δικαίωμα υπογραφής αρχιτεκτονικών (σε αντίθεση με τους διπλωματούχους).

Link to comment
Share on other sites

Όπου βρεθεί στραβωμένος θα κάνει ζημιά γενικότερα. Μη σου πω αν ψαχτείς μπορείς να κάνεις και ζημιά και στον ίδιο τον στραβωμένο, και ο νοών νοείτο...

Link to comment
Share on other sites

οκ ευχαριστώ για τη βοήθεια παιδιά, ετοίμασα την αίτηση για να γραφτώ στο ΤΕΕ και έμαθα τι ακριβώς χρειάζεται για να ανοίξω λογαριασμό μηχανικού στην Εθνική Τράπεζα.

 

στην πολεοδομία Σερρών όπου είμαι έμαθα ότι μπορώ να υπογράψω κανονικά, ελπίζω ότι την ημέρα που θα παραδώσω τους πρώτους φακέλους θα ισχύει το ίδιο και δε θα έχουν περίοδο.

 

thanx!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Μπορεί ο τοπογράφος ΤΕ να υπογράψει και μελέτη στατικής επάρκειας για τακτοποίηση αυθαιρέτου? (Όπως μπορεί αρχιτεκτονικά?)

Επίσης, tpanag υπάρχει κάποια σχετική εγκύκλιος ειδικά για τις τακτοποιήσεις και τα επαγγελματικά δικαιώματα?

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.