Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συμβουλές για εκκίνηση φωτοβολταϊκού πάρκου


knoulis

Recommended Posts

Άμα θες ντε και καλά να πεις κάτι κακό για μία επένδυση θα βρεις κάτι πχ και αν τα σαλιγκάρια ανήκουν σε αίρεση και προβούν σε ομαδική αυτοκτονία; (έχω ακούσει πιο ηλίθια επιχειρήματα εναντίων των Φ/Β)

 

Το θέμα είναι με τα μετρήσιμα επιχειρηματικά μεγέθη τα Φ/Β αποτελούν την πιο σίγουρη επένδυση. Τώρα μπορεί να μην είναι τόσο νόστιμα όσο τα σαλιγκάρια γιαχνί αλλά φέρνουν περισσότερα λεφτά...

Link to comment
Share on other sites

Να ξεκαθαρισω κατι...

 

Δεν ειμαι κατα των φ/β. Κι εγω τα θεωρω καλη επενδυση και μαλιστα το εψαξα να κανω και μονος μου.

 

Θεωρω οτι δεν κανουν για ανθρωπους οι οποιοι δανειζονται τα λεφτα για να κανουν την επενδυση.... ποσο μαλλον για τους αγροτες οι οποιοι χωρις εξασφαλισεις νομιζουν οτι θα παρουν τοσο μεγαλα δανεια.

Επισης το οτι ο αγροτης θα παρατησει τις αγροτικες δουλειες για να καλλιεργησει φ/β δημιουργει μεγαλα κενα στην αγροτικη αναπτυξη της χωρας... κατι που θα το πληρωσει ο κοσμος αργοτερα.... κυριως σε τιμες προιοντων.

 

Μιλαμε για μαρασμο της αγροτικης γης.... και της επαρχιας..... και αν βεβαια υπαρξουν προβληματα χρεωκοπιας αυτοι οι ανθρωποι απλα θα σβησουν.

 

Επισης το φαινομενο του να φυτρωσουν μικρα κομματια φ/β εδω κι εκει παλι δεν ειναι σωστο.

 

Τελειωνοντας θεωρω οτι η επενδυση σε φ/β ειναι κερδοφορα ....αλλα επρεπε να γινετε απο μεγαλα κεφαλαια και σε ειδικα για τους σκοπους χωροθετημενα παρκα.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν

 

Για τα συγκεκριμένα ποσά μιλάμε γενικά και αόριστα .

 

Πρακτικά όμως είναι εξαιρετικά επικίνδυνο κάποιος π.χ αγρότης να βασίζεται σε αυτά τα χρήματα για να κάνει Φ/Β πάρκο χωρίς ο ίδιος να διαθέτει κάποια δικά του κεφάλαια .

Ποτέ και κανένας δεν ξεκινάει να κάνει Φ/Β πάρκο όσο κερδοφόρο και να είναι στο μέλλον , χωρίς να διαθέτει κάποιο δικό του κεφάλαιο της τάξεως του 50% και άνω και μιλάω για κυρίως 100KW πάρκο.

Όλα τα πακέτα τραπεζών προσφέρονται για συμπλήρωμα στο τελικό ποσό της επένδυσης και όχι για να εξασφαλίσουν εξ' ολοκλήρου το ποσό αυτό.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Φίλε μου έχω τις ίδιες απορίες με εσένα αλλά εγώ το έχω προχωρήσει περισσότερο το αδειοδοτικό, έχω κάνει την αίτηση προχωράει αλλά ακούγεται η ΔΕΗ θέλει μαι εγγυητική για όσους υλοποιήσησουν τα έργα, εκεί είναι το θέμα τώρα αλλά και πάλι δυστυχώς στην Ελλάδα που ζούμε όλα είναι στον αέρα..

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κάτι. Υπάρχει κανένας όρος στην σύμβαση οτι η ΔΕΗ θα αγοράζει για πάντα απο ενα μικρό φ/Β? Δηλαδή με την απελευθέρωση και τα μεγάλα παιδιά που θα παράγουν ρεύμα και με την ΔΕΗ να χάνει πελατεία πιστεύεται οτι θα ανανεώσει τα συμβόλαια?

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν υπάρχει. Το συμβόλαιο μετά τα 20 χρόνια λήγει. Όμως η ισχύς από ΑΠΕ που πρέπει να παράγει η χώρα θα πρέπει να αυξάνεται όχι να μειώνεται. Άρα τόσες εγκαταστάσεις δεν πρόκειται να εγκαταληφθούν. Γνώμη μου είναι πως πριν κλείσει η 20ετία θα βγεί πρόγραμμα ανανέωσης του εξοπλισμού του κάθε Φ/Β. Γιατί να καλύψεις νέα γη με Φ/Β όταν στην ήδη καλυμένη θα μπορεις να αυξήσεις την ισχύ πχ 50% (με τα μελλοντικά ΦΒ πλαίσια).

Link to comment
Share on other sites

stayros

 

αυτό ακριβώς ξέρω και εγώ. Τώρα το ξέρεις οτι η VESTAS ετοιμάζει με μεγάλα παιδιά κάτι μονάδες για 35MW. Ποιος θα πουλάει?

Link to comment
Share on other sites

Μου βάζεις δύσκολα. Το θέμα είναι πως μιλάμε για 20 χρόνια από σήμερα. Τόσα θα έχουν αλλάξει μέχρι τότε. Από την τεχνολογία μέχρι τις ενεργειακές ανάγκες. Δεν νομίζω πως μπορούμε να κάνουμε καν πρόβλεψη, απλά ο καθένας μας έχει μία ασαφή προσωπική εκτίμηση του πως θα εξελιχθουν τα πράγματα...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
Γειά σας,

 

Θέλω να φτιάξω ένα φωτοβολταϊκό πάρκο 100KW στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. Η εταιρία που θα αναλάβει την εγκατάσταση υπόσχεται 55-60.000 ευρώ. Ρωτώντας παραγωγούς που δραστηριοποιούνται εκεί κοντά είδα οτι αυτό το όριο ξεπερνιέται, μιας και για 3 χρόνια που δουλεύουν κάτι αντίστοιχο έχουν 70-75.000 ευρώ κέρδος ετησίως. Η ΔΕΗ λέει πως το πιο πιθανό είναι να μήν είναι φορτωμένο το δίκτυο και οτι γίνεται να μπώ κι εγώ μέσα. Η τράπεζα επίσης λέει πως για το δάνειο 350.000 ευρώ που χρειάζεται, το δίνει χωρίς υποθήκη μόνο με το συμβόλαιο της επιχείρησης. Ο ανάλυτής που μίλησα, τέλος, λέει πως το μόνο ρίσκο είναι τα 1500 ευρώ που θα ξοδέψω για τοπογραφικά κτλ μέχρι να ρίξω την άδεια, σε περίπτωση που δεν εγκριθεί.

 

Έτσι όπως φαίνονται τα πράγματα και κλείσω τιμή με τη ΔΕΗ 44 λεπτά για 20 χρόνια η αποπληρωμή θα γίνει σε περίπου 8 χρόνια και μετά θα έχω έσοδα. Η αλήθει είναι οτι το ρίσκο είναι μεγάλο γιατί πρόκειται για κάτι μακροχρόνιο και η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι και ιδανική για επενδύσεις αυτή τη στιγμή.

 

Μπορείται να μου πείτε τη γνώμη σας πάνω στο θέμα, τί άλλο να ψάξω, τι να φοβάμαι και γενικότερα ότι θέλετε....???

 

Παρατήρηση: Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

 

Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

 

Η τιμή πλέον είναι 41 λεπτά και οι ετήσεις είναι αρκετές πλεόν.

Αποτελεί την πλέον σίγουρη επένδυση και εγώ σου λέω οτι θα το έκανα με τα μάτια κλειστά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.