Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πιθανοί κίνδυνοι στις επενδύσεις φωτοβολταϊκών


kathighths

Recommended Posts

Πήρα τηλέφωνο στο τοπικό γραφείο του ΔΕΔΔΗΕ και μου είπαν ακόμα δεν ξέρουν τίποτα.

Αν πάω αυριο ή την αλλη εβδομάδα φάκελο θα το δεχτούν?

Γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 458
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δυστυχώς τα δημοσιεύματα συνεχίζονται περί παγώματος και στις στέγες.

Καλή εβδομάδα!

 

http://www.energypress.gr/news/Amesh-pwlhsh-toy-ADMHE-pagwma-sta-fwtoboltaika-Oloklhro-to-neo-mnhmonio-gia-thn-energeia

Link to comment
Share on other sites

Πάντως τα δημοσιεύματα συνεχίζουν να δίνουν και να παίρνουν.

 

http://www.energypre...sh-toy-stathmoy

 

Τα Φ/Β στις στέγες πάντως δεν βλέπω να αναφέρονται.

Πιστεύετε ότι όταν μιλάνε για το 18μηνο στα πάρκα εννοούν και το 6-μηνο στα οικιακά;

Είναι δυνατόν να ακυρώσουν (για τις υφιστάμενες συμβάσεις των οικιακών που δεν έχουν γίνει ακόμη δηλώσεις ετοιμότητας) τον όρο ότι η τιμή είναι κλειδωμένη για 6 μήνες;

Edited by Ανδρέας72
Link to comment
Share on other sites

Χαλαρώστε λίγο. Είτε μιλάμε για προθεσμίες, είτε για ακυρώσεις αυτά ανφέρονται για συμβασεις που δεν έχουν κλειδώσει τιμή.

 

Από τη στιγμή που κάποιος υπογράφει μία σύμβαση,οποιαδήποτε μεταβολή επιφέρει νομικές συνέπειες.

 

Δηλαδή, με δυο λόγια, μπορεί ο Ασημάκης να βγάζει φήμες μέσω του energypress για λαϊκή κατανάλωση, όμως ξέρουν πολύ καλά πως θα φάνε το κεφάλι τους αν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε τέτοια έκνομη πρωτοβουλία.

Edited by rodag
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα.rodag με την εισφορα επι του τζιρου που λενε οτι θα βαλουν,σε παρκα που λειτουργουν ,δεν ειναι εκνομοι και παλι;; Ποια ειναι η γνωμη σου και η γνωμη αλλων θα βαλουν η οχι;; Γιατι αν βαλουν ανατρεπουν τα δεδομενα στα φωτοβολταικα..π.χ εμενα αν μου βαλουν 20% επι του τζιρου,και να πω επισης οτι η τραπεζα πιεζει συνεχως το δανειο απο 10χρ να το κανουμε 7 και επισης μου λεει θα μου γυρισεις και 100000 ευρω πισω επειδη δεν θα τα παρεις απο τον αναπτυξιακο,αρα θα μπουν και αυτα στη δοση,λοιπον μ αυτα και μ αυτα το 20% περιπου που εμενε σε μενα παει για εισφορα στο κρατος..αρα δουλευω για τις τραπεζες και το κρατος..λοιπον αν κατεβασω διακοπτες μετα ποιος θα φταιει;; να ερθει η τραπεζα να παρει εξοπλισμο που εχει μπει υποθηκη να τον χτυπαει στο κεφαλι της να ξεμπερδευω και εγω..επαιξα και εχασα.αλλα αυτοι θα χασουν πιο πολλα ειδικα οι τραπεζα που το δανειο ειναι 500000...τα παρκα παντως αν θελει η τραπεζα να τα ξαναλειτουργησει με τον ενα η τον αλλο τροπο δεν θα το επιτρεψω εγω γιατι τυχαινει να ειναι διπλα στο σπιτι μου..εδω στην Κρητη λεμε "την λυρα πρεπει να την παιζεις οπως στην παιζουν"... Να ειναι σιγουρος ο Ασημακης οτι αν κανουν την βλακεια και βαλουν την εισφορα που λενε στα φωτοβολταικα για να επιδοτουν 3-4 ατομα του φυσικου αεριου,θα εχουμε κακα ξεμπερδεματα..

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι , έκνομοι είναι, δεν το συζητάμε. Αλλά με το έως 20% που πέταξαν στην αρχή, υπολόγιζαν ότι με μείωση έως 10% στο τέλος,θα το εκλάμβαναν οι επενδυτές διαφορετικά.Θα ήταν πιο εύπεπτο και υποφερτό.

Και ίσως στο βωμό και καλά της βιωσιμότητας του ταμείου δεν θα γίνονταν ιδιαίτερα αποφασιστικοί οι επενδυτές σε νομικές ενέργειες. Σίγουρα όμως και πάλι θα έχαναν στα δικαστήρια, γιατί είναι δεδομένο πως αρκετοί θα πνίγονταν και θα προχωρούσαν δικαστικά.

Κι εκεί θα κάναν έναν συμβιβασμό με χρονική παράταση της σύμβασης για ένα-δυό χρόνια. Θα κέρδιζαν ασφαλώς οι ιθύνοντες κάποιο χρόνο που στην παρούσα φάση τον θεωρούν πολύτιμο για τα οικονομικά του ταμείου.

 

Τώρα με τις κορώνες που ανακοινώνουν δε νομίζω να καταφέρουν και πολλά.

 

Οι φορείς του κλάδου των Φ/Β καλά είναι να χοντρύνουν από τώρα το παιχνίδι σχετικά με την παράνομη αφαίμαξη του ταμείου από του γκαζάδες και από τις χρόνιες στρεβλώσεις με τις μαγκιές που γίνονται στον υπολογισμό της ΟΤΣ.

Για να είναι πράγματι ικανό το ταμείο να πληρώνει τους παραγωγούς. Γιατί ,τι να το κάνεις να κερδίσεις δικαστικές διαμάχες αν ξετινάζουν κάθε μήνα το ταμείο οι νομιμοποιημένοι λωποδύτες του ΦΑ και δεν μένει υπόλοιπο μετά για τους άλλους;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Βγαίνουν διάφοροι εκπληκτικοί τύποι και δηλώνουν ότι ο Έλληνας δεν έχει φορολογική συνείδηση, τη στιγμή που η πολιτεία είναι ο πιο αφερέγγυος και ασυνεπής συναλλασόμενος. Με την ίδια ευκολία, επιπολαιότητα και αυθαιρεσία που μοίραζε χρήμα τόσα χρόνια τώρα προσπαθεί να "ρεφάρει".

Το ακόμη χειρότερο από τα ίδια τα μέτρα (αν είναι όντως τα τελικά) είναι ο πανικός και η προχειρότητα που φανερώνουν. Δηλαδή δε ξέρω κατά πόσο είναι ανεκτό επενδύσεις στην Ελλάδα να κάνουν μελλοντικά μόνο γερμανικές εταιρείες υπό τη προστασία της Αγκέλας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.

Γενικά το θέμα πάει από το κακό στο χειρότερο.

Αυτή η σπέκουλα για τους φόρους θα πρέπει να πάψει, θα πρέπει όλοι να ξέρουν σε τι μονοπάτια βαδίζουν

διαφωνώ κάθετα με τον διαχωρισμό που προτείνει ο ΣΠΕΦ, οι περισσότεροι εκεί έχουν πάρκα συνδεδεμένα απο το 2011 και πρίν είναι εντελώς λαθος να γίνει διαχωρισμός, προφανώς ξεχνάνε τον υπερτιμολογημένο εξοπλισμό για να αντλήσουν όσο περισσότερο γίνετε απο τον αναπτυξιακό επίσης αποκρύπτουν ότι τα δάνεια του 2009, 2010 & 2011 παίζανε ακόμη και με 5% επιτόκια ενώ πλέον τα δάνεια παίζουν στο 10&11%.

Θεωρώ πολύ ποιό λογικά να παγώσουν την έκτακτη εισφορά και να αναπτύξουν ένα εργαλείο στο οποίο ο παραγωγός θα καταθέτει όλα τα στοιχεία του έργου όπως τιμολόγια συμβάσεις τραπεζικές ταρίφες κλπ και με βάση ένα αλγόριθμό θα προκύπτει η έκτακτη εισφορά (προφανώς ο αλγιθμός θέλει δουλειά και σκέψη) Μόνο έτσι θα δεχτούν (με) οι παραγωγοί να μπεί μια έκτακτη εισφορά εξορθολογισμένη.

 

Είναι ντροπή να βλέπεις κλαδικούς φορείς (ΣΠΕΦ-ΣΕΦ-ΗΛΙΟΣ κλπ) να βλέπει ο καθένας το μικρομάγαζό του, ΝΤΡΟΠΗ.

 

Επίσης μεγάλη απογοήτευση χθές στην έκθεση, σαν την Βαρβάκειο σε ώρα εκποίησης προιόντων ένα πράγμα, 100αρι απο 99χιλιάδες, 10αρι στα 8500 και σαφέστατα μεγάλη παρακμή σε όλα τα επίπεδα, κάτι κακόμοιροι αγρότες να παρακαλάνε να βρούν χρηματοδότηση και μέσα στην απόγνωσή τους να είναι έτοιμοι να υπογράψουν ότι τους πασάρουν στο τραπέζι!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.