Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τακτοποίηση υπογείου


omorfh

Recommended Posts

Τακτοποιείται κανονικά με το Ν.3843/2010 αρκεί το υπόγειο να υπάρχει στην άδεια. Αν όλο το υπόγειο έχει κύρια χρήση βάζεις όλα τα τετραγωνικά. Σύμφωνα με το νόμο οι εξωτερικές τοιχοποιίες δεν λαμβάνονται υπόψη (αν θες τις βάζεις). Αν έχει κάποιον χώρο στο υπόγειο που παραμένει αποθήκη ή είναι λεβητοστάσιο, δεν τον προσμετράς. Ο γείτονας δεν μπορεί να κάνει τίποτα στον πελάτη σου αρκεί να γίνει η τακτοποίηση μέχρι τη λήξη της προθεσμίας. Τώρα, για τα παράθυρα που άνοιξε, όλα τα υπόγεια που έχουν κύρια χρήση-κατοικία δεν έχουν και αυτά παράθυρα?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 36
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

1. Nαι

2. Απάντησες μόνος σου :

 

Πελάτης μου μετέτρεψε το υπόγειο σε κατοικία.

 

3. H αυθαίρετη αλλαγή όψης δεν καλύπτεται από τον 3843.

 

Οσο για τον γείτονα , εξαρτάται από το τι άλλες ταρζανιές έχει κάνει ο πελάτης σου. Αρα να παρακολουθείτε στενά και τις εξελίξεις γύρω από τον επικείμενο νόμο για τακτοποιήσεις αυθαιρέτων.

Link to comment
Share on other sites

 

3. H αυθαίρετη αλλαγή όψης δεν καλύπτεται από τον 3843.

 

 

Και εμένα ο προβληματισμός μου σχετίζεται με τα παράθυρα. Αυτό που σκέφτομαι σαν αντίλογο είναι ότι πχ στους ημιυπαίθριους άλλαζε η όψη (χτίζαν τοιχους, παράθυρα, μπαλκονόπορτες) και υπάγονταν στην ρύθμιση , μήπως με την ίδια λογική τακτοποιείται το υπόγειο?και απλά αναφέρονται τα παράθυρα στην τεχνική περιγραφή?

 

Αν όλο το υπόγειο έχει κύρια χρήση βάζεις όλα τα τετραγωνικά. Σύμφωνα με το νόμο οι εξωτερικές τοιχοποιίες δεν λαμβάνονται υπόψη (αν θες τις βάζεις). Αν έχει κάποιον χώρο στο υπόγειο που παραμένει αποθήκη ή είναι λεβητοστάσιο, δεν τον προσμετράς.

 

Η κύρια χρήση εαν δεν συνδεεται με μετατροπές παίζει ρόλο?

Δηλαδή εαν εκεί που λέει αποθηκη αυτό κοιμάται, δεν μας νοιάζει, δεν θα πληρώσει πρόστιμο για αυτό το τμήμα (εκτός εαν εχει βάλει τα παράθυρα σε αυτό το σημείο που δεν το γνωρίζω ακόμη).

Ενώ στην κουζίνα που είναι ξεκάθαρη η αλλαγη χρήσης πρέπει να το δηλώσει.

Συγγνωμη που επιμένω αλλά εκτος από πελάτης είνμαι κατά μια έννοια συγγενης και αυτοί είναι οι χειρότεροι πελάτες, γιατί μολις ακούσουν τον χψ να πει μια εξυπνάδα έρχονται και σου λένε διάφορα

Link to comment
Share on other sites

scyklad ,

 

Κατ'αρχήν άλλο η αλλαγή χρήσης και άλλο η αλλαγή διαρρύθμισης. Μπορείς να έχεις το πρώτο χωρίς να υπάρχει το δεύτερο και αντίστροφα.

 

Θυμόμαστε ότι ο 3843 ρυθμίζει την αλλαγή χρήσης.

 

Εγω , αν ο εναπομένων αποθηκευτικός χώρος δεν έχει ανεξάρτητη είσοδο τον προσμετράω και αυτόν στην ρύθμιση. Δεν έχω τώρα πρόχειρο το link που το αναλύω..

Nα'το , διάβασε εδώ. Ρώτησε και εσύ στο τμήμα αυθαιρέτων της αρμόδιας πολεοδομίας.

Link to comment
Share on other sites

scyklad ,

 

 

 

Εγω , αν ο εναπομένων αποθηκευτικός χώρος δεν έχει ανεξάρτητη είσοδο τον προσμετράω και αυτόν στην ρύθμιση.

 

Με αυτή την σημείωση γίνεται απόλυτα κατανοητό. Θα απευθυνθω άμεσα στην αρμόδια πολεοδομία, απλώς επειδη πρόκειται για εξοχική κατοικία στην επαρχεία ήθελα να έχω μια εικόνα πριν κάνω το ταξίδι. Ευχαριστω πολύ

Link to comment
Share on other sites

Ο συγγενής θα σου πληρώσει κανονικά την αμοιβή? Ή θα σου δώσει μόνο τα έξοδα(ΦΠΑ + κράτηση τσμέδε/τεε - άντε + ΦΕΜ + έξοδα μετακίνησης + φωτοτυπίες + άντε κανένα χαρτζιλικάκι 50Ε για τον κόπο σου). Κοίταξε αν έιναι μόνο ένα κρεβάτι και ο υπόλοιπος χώρος δεν δείχνει να είναι δωμάτιο έχεις ένα κρεβάτι στην αποθήκη. Αν έχει και πλακάκια και πολύ περισσότερο σώμα καλοριφέρ το βάζεις στη ρύθμιση. Απ' ότι κατάλαβα μάλλον καμιά μεζονέτα θα είναι που το δήθεν υπόγειο έχει επαφή με τον ακάλυπτο-αυλή κι έτσι έχει φτιάξει αυτήν την κουζίνα για να μην ανεβοκατεβαίνει, να έχει άνεση από την κουζίνα στην αυλή που θα τρώει και θα πίνει τον καφέ του. Έχει βάλει και ένα κρεβατάκι να κοιμάται κανένας φιλοξενούμενος. Ολίγον κύρια χρήση δηλαδή:mrgreen:Αν ο πελάτης σου δε βγαίνει οικονομικά και σε ζαλίζει να κόψεις ότι μπορείς από τ.μ., μην ασχολείσαι και πολύ. Ενημέρωσέ τον τι πρέπει να τακτοποιηθεί κανονικά και από κει και πέρα άσε τον να αποφασίσει υπ' ευθύνη του. Εσύ δεν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις αυτοψία ούτε να συμπληρώσεις τις υπεύθυνες δηλώσεις. Ό,τι σου δηλώσει. Συζητήστε το και αυτός δηλώνει.

Link to comment
Share on other sites

Μετά από 2-3 εξυπηρετήσεις στο τσάμπα για συγγενείς (σε ένα πλήρωσα και ΦΠΑ τι να λέμε τωρα) πλέον εξ αρχής λέω την τιμή. Αυτό ακριβώς είναι μεζονέτα που από την αυλή πας στο υπόγειο, εφτιαξε κουζίνα στο υπόγειο για να μην λερώνει το υπόλοιπο σπίτι , ανοιξε δυο παράθυρα για να μπαίνει φως και αν καταλαβα καλά κράτησε και ενα δωμάτιο σαν αποθήκη αλλά χωρίς ανεξάρτητη εισοδο, οπότε κατά την γνώμη μου πρέπει να μπει όλο στην ρύθμιση απλά παραμένει ο προβληματισμός με τα παράθυρα.

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, Manolis gon

Link to comment
Share on other sites

και αν καταλαβα καλά κράτησε και ενα δωμάτιο σαν αποθήκη αλλά χωρίς ανεξάρτητη εισοδο, οπότε κατά την γνώμη μου πρέπει να μπει όλο στην ρύθμιση απλά παραμένει ο προβληματισμός με τα παράθυρα.

Αυτό που έμεινε αποθήκη δε νομίζω ότι υπάρχει κατι στάνταρ για το αν τακτοποιείται ή όχι, όπως σου λέει και ο avgoust ρώτησε στην αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία αλλά και πάλι, έστω ρωτάς και σου λένε μην το βάζεις στη ρύθμιση. Όταν και εφόσον γίνει έλεγχος, αυτοί που σου έδωσαν αυτή την απάντηση έχουν συνταξιοδοτηθεί ή έχουν μετατεθεί κλπ και οι αντικαταστάτες τους έχουν την αντίθετη άποψη. Τότε μήπως θα πρέπει, αφού ρωτήσεις, να ζητήσεις και εγγράφως και ενυπογράφως και σφραγιδογράφως? :mrgreen: Τι ψάχνεις να βρεις. Εγώ δε θα το έβαζα στη ρύθμιση μιας και ο πελάτης κοιτάει να μειώσει το εμβαδό. Για τα παράθυρα πήρες απάντηση. Και κόψε το τζάμπα. Τι θα πει συγγενείς? Τόσα έξοδα έχεις. Άντε να κόψεις κάτι ψιλά. Συγγενείς τους είσαι όχι ο μ . . . Εκτός κι αν τους έχεις καμιά υποχρέωση. Ή εσύ ήθελες να το κάνεις τζάμπα για τους λόγους σου.

Όχι στην τεχνική περιγραφή δεν αναφέρεις τίποτα για παράθυρα, ούτε ζητάνε τέτοιου είδους περιγραφή, ούτε τους νοιάζει, ούτε πρόκειται να τη διαβάσουν φυσικά.

Link to comment
Share on other sites

Ή εσύ ήθελες να το κάνεις τζάμπα για τους λόγους σου.

 

Κάπως έτσι αλλά αλλά έφαγα τόση ταλαιπωρία στις πολεοδομίες και δεν φάνηκε κιολας, σου λένε σιγα μόνο 286 ευρω εξυπηρήση μας έκανε. Τέλος πάντων για τα παράθυρα δεν κατάλαβα, εσυ λές ότι όλοι οι κύριοι χωροι εχουν παραθυρα και ο augoustin οτι η αλλαγη όψης δεν τακτοποιειται με την σχετική ρύθμιση

Link to comment
Share on other sites

Όχι, αυτό που λέω είναι αυτο που σου είπε και ο avgoust. Αυτό που σου ζητάται εσένα είναι να τακτοποιήσεις την αλλαγή χρήσης από βοηθητική σε κύρια χρήση. Δεν σου ζητάει όψεις ο νόμος. Την κάτοψη σου ζητάει. Εκεί να δείξεις το χώρο που άλλαξε χρήση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.