Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέος Μηχανολόγος Μηχανικός


theios le

Recommended Posts

πρώτα από όλα πρέπει να πας στη Διεύθυνση Ανάπτυξης να ρωτήσεις τι δικαιολογητικά απαιτούνται για να βγάλεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος

Link to comment
Share on other sites

Είμαι απόφοιτος Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ! Θα ήθελα αν μπορείτε να με ενημερώσετε τώρα που τελείωσα τι πρέπει να κάνω ή τι άδειες μπορω να βγάλω.

 

Ευχαριστώ!!!

 

Τα βασικά είναι να περάσεις από την Ε.Τ.Ε.Ε.Μ. να κάνεις αίτηση για να σε γράψουνε στα μητρώα των Μηχανικών Τ.Ε. και μετά να πάς και από την Νομαρχία σου για να κάνεις αίτηση για άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Παιδια να κανω μια ερωτηση οσον αφορα τους μηχανολογους ,επειδη δε βρηκα αλλο θεμα που να ειναι σχετικη η ερωτηση μου .

Μπορει ενας μηχανολογος να ασχοληθει με τον σχεδιασμο αυτοκινητου ?

Εννοω, οτι οι αυτοκινητοβιομηχανιες, στα μοντελα αυτοκινητων που βγαζουν στην αγορα ,υποθετω πως εχουν βαλει να εργαστουν πανω στο σχεδιασμο τους Μηχανολογους + Ηλεκτρολογους και ισως και αρχιτεκτονα για το αμαξωμα .

Βεβαια, οπως το σκεφτομαι οι ανθρωποι που εργαζονται εκει περα μποροει να ειναι ολοι και με ενα διδακτορικο στο χερι οσον αφορα τη μηχανικη αυτοκινητων αλλα το θεμα ειναι, απο που μπορει να ξεκινησει καποιος ?

Link to comment
Share on other sites

Μεγάλε αν είσαι μηχανολόγος ΠΕ για αρχή βγάλε άδεια διπλωματούχου μηχανικού οχημάτων.Πιθανότατα θα σε ενδιαφέρει να πας και σε κάποιες εκθέσεις που γίνονται, σχετικές με τις μηχανές του αυτοκινήτου.Μπορείς να τσεκάρεις και διάφορα τεχνολογικά μουσεία.Να σου προτείνω το τεχνολογικό μουσείο της Ιταλίας, στο οποίο είχα τη τιμή να πάω με το πολυτεχνείο μου.Τότε είχε έκθεση για τις μηχανές της Ferrari.Δεν ξέρω αν σε βοήθησα, αυτά ξέρω επι του θέματος.

Link to comment
Share on other sites

Στον σχεδιασμό ενός αυτοκινήτου, ασχολούνται αρκετές ειδικότητες η κάθε μία στο δικό της αντικείμενο όπως

Μηχανή

Αεροδυναμική

Εργονομία

Ασφάλεια

Υλικά και αντοχή τους

Design

Εξοπλισμού και φυσικά

Κόστους

Ολοι αυτοί συνεργάζονται ώστε να καταλήξουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα απόδοσης-κατανάλωσης-οικονομίας-ομορφιάς-ασφάλειας κλπ.

Σίγουρα ένας μηχανολόγος μπορεί να αναλάβει ρόλο στους τομείς αυτούς, ανάλογα βέβαια με τις πραγματικές του γνώσεις κι όχι τι δηλώνει

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου, δεν θα σου πω να μην πας για εξειδίκευση στον κλάδο του αυτοκινήτου γιατί υπήρξαν και κάποιοι Ελληνες που διέπρεψαν σε αυτό τον τομέα. Σίγουρα όμως, θα πρέπει να ξεχάσεις την Ελλαδίτσα μας ως τόπο δραστηριοποίησης, τουλάχιστον αν θέλεις να κάνεις κάτι ουσιαστικό.

Link to comment
Share on other sites

Μπορει ενας μηχανολογος να ασχοληθει με τον σχεδιασμο αυτοκινητου ?

 

Ένας μηχανολόγος γενικά ναι. Ένας μηχανολόγος στην Ελλάδα ειδικά όχι.

Στην Ελλάδα ο μηχανολόγος που θα ασχοληθεί με τα αυτοκίνητα θα είναι είτε μηχανικός σε ΙΚΤΕΟ (πραγματικά η χειρότερη δουλειά που έκανα ποτέ), σύμβουλος σε αντιπροσωπεία, τεχνικός διευθυντής σε συνεργείο. Υπάρχουν και άλλες δουλειές όπως πχ σχεδιασμός αμαξωμάτων για βαρέα οχήματα αλλά αποτελούν την μειοψηφία του "πακέτου". Μπορεί στην αρχή να ακούγεται ενδιαφέρον αλλά πετάς 4 χρόνια σπουδών αν ασχοληθείς με αυτόν τον τομέα στην Ελλάδα γιατί απλά δεν χρησιμοποιείς τις γνώσεις σου ούτε μαθαίνεις κάτι καινούριο ποτέ. Είσαι μονίμως στάσιμος.

Αν θες για εξωτερικό εκεί αλλάζει το πράγμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.