Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρωγμές σε πλάκα σκυροδέματος


 
kolam

Recommended Posts

Για το δοκάρι ψάχνουμε την θέση του οπλισμού διατμ σε σχέση με την ρωγμή, στην πλάκα όμως οι ρωγμές (οι οποίες έχουν και τυχαίες διευθύνσεις) πως δημιουργούνται;

 

Οι ρωγμές γίνονται ΠΑΝΤΑ κάθετα στην κύρια εφελκυστική τάση, της οποίας η διεύθυνση συμπίπτει με εκείνη της κύριας εφελκυστικής τροπής.

 

Άρα οι ρωγμές σου δεν οφείλονται σε τέμνουσα. Το θέμα είναι γιατί αυτή η τροπή. Ξαναλέω, μόνο επειδή μεγάλωσε το κτήριο, ή επειδή μάζεψε το μπετό.

 

Στοιχηματίζω στο 2ο: "μάζεψε" το μπετό λόγω ξήρανσης ή ερπυσμού και όντας δεσμευμένο από τα τοιχεία του υπογείου ράγισε.

 

Αυτό είναι μία εικασία. Τα στοιχεία της απόδειξης τα έχεις εσύ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 197
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ευχαριστώ για τις κατατοπιστικές διευκρινίσεις.

Πως αντιμετωπίζεται το φαινόμενο αν πρόκειται για συστολή ξήρανσης ή ερπυσμού ή αν πρόκειται για διάβρωση; Με απλή επάλλειψη της ρωγμής με ρητίνη; Και η αποφυγή δημιουργία επιπλέον ρωγμών είναι δυνατόν να επιτευχθεί;

Link to comment
Share on other sites

kolam

 

κοίτα θα τα ξαναπούμε την Δευτέρα αλλα ρητίνη στην διαβρωση ΠΟΤΕ. Εαν ειναι συστολή ξήρανσης ή ερπυσμού βάζουμε ειδικά αστάρια με γεφύρωση και μετά ελαστική βαφή. Αλλα πρώτα να δούμε τι γίνετε. Βρές ενα εντοπιστή και κοιτα +-50 χιλ δεξια και αριστερά. Ολες οι ρωγμές επηρεάζονται απο τα αδρανη στην πορεία τους. Εαν ειναι διάβρωση τότε θα πρέπει να κάνεις επιθεώρηση.

Link to comment
Share on other sites

@ nikoscivil

 

Ναι, έχεις δίκιο δεν ανέφερα την χρονολογία..χτίστηκε το ’76. Μήκος δεν το ξέρω για την ώρα!! Το θέμα είναι ότι στενοχώρησα τη θεία μου γιατί κατά τα άλλα της άρεσε πολύ το σπίτι!! :???:

Ευχαριστώ πολύ όλους!!!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Επειδή δεν έχω καταφέρει να βρω από κάποιον γνωστό μαγνητογράφο ή ανιχνευτή και με αφορμή αυτές τις ρωγμές σκέφτομαι να αγοράσουμε μια συσκευή ανίχνευσης οπλισμού που έχω υπόψη μου αλλά δεν το είχα αποφασίσει μέχρι στιγμής, θέλω να ρωτήσω το πόσο σημαντικό είναι το αν υπάρχει σίδερο πίσω από την ρωγμή και +/- 50mm από αυτή και αν θα καταλάβουμε κάτι από αυτό σε σχέση με την διάβρωση.

Επίσης εαν το μπετό είναι διαβρωμένο εσωτερικά δεν θα έπρεπε να σπάει πιο εύκολα με το καλέμι;

Link to comment
Share on other sites

Ο κ. Ροδοπουλος ηθελε να σου πει οτι αν εχεις οπλισμο εκει απο πισω σημαινει οτι εχει διαβρωθει και λογο του μεγαλου ογκου της σκουριας εκανε τη ρωγμη...

Το σκυροδεμα δεν διαβρωνεται...Ο χαλυβας διαβρωνεται...

 

Αλλα γτ δεν σκαβεις λιγο ακομα δεν εχω καταλαβει....

Link to comment
Share on other sites

Δεν γινόταν να σκάψουμε περισσότερο από 1,5 εκ μόνο με το καλέμι, το μπετό ήταν πολύ σκληρό. Τουλάχιστον εμείς δεν μπορέσαμε..., αν μπορούσαμε εννοείται ότι θα το είχαμε κάνει.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχετε ένα μικρό δράπανο χειρός;...σκληρό σκυρόδεμα~~>ενανθράκωση, είναι χώρος στάθμευσης οχημάτων;

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να αναφέρεις τη πυκνότητα χρήσης; Πόσα οχήματα και για πόσο χρονικό διάστημα λειτουργούν μέσα στο χώρο αυτό; Μήπως υπάρχουν και άλλες μηχανές εσωτερικής καύσης οι οποίες εμπλουτίζουν την ατμόσφαιρα με CO2;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.