Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρωγμές σε πλάκα σκυροδέματος


 
kolam

Recommended Posts

Συνάδελφοι σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Θα επανέλθω σύντομα με περισσότερα δεδομένα γιατί αυτή την στιγμή δεν έχω κάτι νεότερο να παραθέσω.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Απαντήσεις 197
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα, χθες το πρωί σκυροδετήσαμε την πλακα επί εδάφους του υπογείου (γκρο μπετό). Η πλάκα οπλίστηκε κανονικά ως πλάκα ανωδομής (Φ8/20 και στις 2 διευθύνσεις με "σπάσιμο" των σίδερων προς τα πάνω στις στηρίξεις), για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο σε περίπτωση που το μπάζωμα καθιζάνει με το καιρό. Σήμερα το πρωί δυστυχώς διαπίστωσα ότι η πλάκα έχει σκάσει, γεγονός που έχει μάλλον να κάνει με κακή συντήρηση, καθώς μάλλον ο μάστορας δεν την πότισε όπως του έιχα πει. Οι ρωγμες που σχηματίστηκαν έχουν έυρος 2-4 mm και σε βάθος φτάνουν τα 2-3 cm. Τουλάχιστον τόσο πήγε ένα σύρμα που έβαλα μέσα. Επισυνάπτω φωτογραφίες των ρωγμών. Σε τι πιστεύετε ότι οφείλεται, πρέπει να κάνω κάτι τώρα για να το διορθώσω ή δεν υπάρχει πρόβλημα? Σας ευχαριστώ.

 

http://img849.imageshack.us/img849/4888/86860657.jpg

http://img208.imageshack.us/img208/8264/96991428.jpg

http://img853.imageshack.us/img853/6236/59223821.jpg

http://img600.imageshack.us/img600/4940/39562423.jpg

Link to comment
Share on other sites

Τουλάχιστον τώρα την δια-βρέχεις? Οφείλετε οτι απλοικά το έσκασες απο την ζέστη. Λοιπόν εαν δεν περάσουν 20 μέρες για να σταθεροποιηθούν οι ρωγμές δεν κάνεις τίποτα. Μετά Epoxeal GS Structural.

Edited by Ροδοπουλος
Link to comment
Share on other sites

Μου είπε ο μπετατζής ότι την ποτίζει, αυτό είπε και χθες, τι να κάνω εγώ παραπάνω. Είναι επιλογή του πελάτη ο μάστορας, εγώ δεν τον ήξερα. Αυτό που μου προτείνεις το θεωρείς απαραίτητο, υπάρχει θέμα στατικότητας της πλάκας? Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Όσο κι αν την επότιζες, το σκάσιμο δεν το γλίτωνες... Στο έδαφος όταν ρίχνεις σκάει, αφυδατώνεται. Γλιτώνεις αν βάλεις ένα νάυλον από κάτω. Βέβαια, εδαφόπλακα είναι, δεν έγινε και τίποτα...

Link to comment
Share on other sites

Δεν έβαλα ναύλον από κάτω και ήταν λάθος τελικά. Εσύ AlexisPap τι πιστεύεις, πρέπει να βάλω κάτι ή να την αφήσω έτσι αφού έτσι και αλλίως θα κρυφτούν όταν θα πέσει το γέμισμα από πάνω?

Link to comment
Share on other sites

Εμ' το τι πιστεύω είναι το θέμα;

 

Εσύ ξέρεις το πως συμπυκνώθηκε το μπάζο, εσύ ξέρεις την χρήση που θα έχει από πάνω, εσύ ξέρεις αν θα χτιστούν "ευαίσθητα διαχωριστικά".

 

99% πάντως θα έλεγα να το αφήσεις όπως είναι.

Link to comment
Share on other sites

Η συμπύκνωση του μπαζώματος δεν έχει πολλή σημασία, διότι όπως προανέφερα την όπλισα ως πλάκα ανωδομής. Ούτε γκαράζ θα υπάρχει στο υπόγειο, όυτε κάποιο άλλο μεγάλο φορτίο. Τι εννοείς ευαίσθητα διαχωριστικά? Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Αστο οπως ειναι.

Αν εχει μεγαλη σημασια, γεμιζεις τις ρωγμες με καποιο ελαστικο(πχ πολυουρεθανικο) ή ρητινουχο υλικο.

Link to comment
Share on other sites

Η συμπύκνωση παίζει ρόλο στο αν σου καθιζάνει αργότερα το μπάζωμα ή όχι με ότι συνέπεια έχει αυτό για την πλάκα και την στήριξη της.

 

Ευαίσθητα διαχωριστικά όπως πχ γυαλί, ή συρόμενα με μικρές ανοχές , έτσι ώστε αν μετά από 5-6 χρόνια έχεις καθίζηση της τάξεως των 1~5mm να μην αστοχήσουν και να λειτουργούν κανονικά.

 

Πολλά σκασίματα όμως, κρίμα. Γενικά πρόβλημα δεν θα έχεις.

Edited by kostassid
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.