Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΤΣΜΕΔΕ] Κατάθεση δικαιολογητικών για επιστροφή χρημάτων


spiros1983

Recommended Posts

Συνάδελφοι τα εμβάσματα χρεώνονται από όσο γνωρίζω. Υπάρχει όμως η δυνατότητα να ανοίξετε λογαριασμό όψεως σε τράπεζα και εκεί ανάλογα την τράπεζα να μην υπάρχει χρέωση όταν σας καταθέτουν το έμβασμα. Το θέμα είναι αν το ΤΣΜΕΔΕ δέχεται λογαριασμό για κατάθεση νοσηλείων σε τράπεζα εκτός της attica bank.

Link to comment
Share on other sites

και όμως έγινε σε μενα myri. Εμβασμα απο την τράπεζα της ελλαδος σε λογαριασμό μου σε άλλη τράπεζα χρεώθηκε κανονικα προμήθεια 6 ευρώ. Έτσι έψαξα για τον λογαριασμό όψεως τον οποίο προανέφερα. Φυσικά δεν είμαι γνώστης του θέματος και πολύ πιθανόν να ισχύει αυτό που λες.

Link to comment
Share on other sites

Αν μπορεί να θεωρηθεί δημόσιο η τράπεζα της ελλάδος δεν το γνωρίζω. Παντώς η κατάθεση από την τράπεζα της ελλαδος εγινε σε μένα.

Link to comment
Share on other sites

ναι για εκτιμητική υπηρεσία μου. Μου απάντησαν ότι η μεταφορά χρημάτων από τράπεζα σε τράπεζα δεν χρεώνεται. Αφου όμως είμαι ιδιώτης την προμήθεια εμβάσματος θα την χρεωθώ. Τελικά βρήκα τη λύση που προανέφερα. Λογαριασμός όψεως με μηδεν προμήθεια εμβάσματος και δεν το έψαξα περίσσοτερο.

Link to comment
Share on other sites

Ρώτησα AlphaBank και Τράπεζα Πειραιώς για τυχόν προμήθειες. Στην μεν AlphaBank, με παρέπεμψε στο τιμολόγιο προμηθειών

Όροι Συναλλαγών - Προμήθειες & Λοιπά Έξοδα (τελευταία ενημέρωση 11.01.2012) όπου δε βγάζω και πολύ άκρη τελικά.

Στη δε Πειραιώς, μου είπαν ότι εξαρτάται από τον τρόπο κατάθεσης του ποσού. Αν είναι με απλή πίστωση λογαριασμού, δεν υπάρχει προμήθεια. Αν είναι όμως με έμβασμα, υπάρχει που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες μου είπε όπως το ύψος της κατάθεσης.

Θα προσπαθήσω να πάρω αύριο το ΤΣΜΕΔΕ μήπως βγάλω άκρη.

Όχι ότι έχω θέμα να ανοίξω λογαριασμό στην Attica Bank, αλλά δε με πολυβολεύει..

 

(Το e-banking της Attica, το έχει δουλέψει κανείς??)

 

Όποιος έχει νεότερα ας ενημερώσει..

Ευχαριστώ!

Εγώ ρώτησα σε Eurobank και μου απάντησαν ότι δεν συνεργάζονται με το ΤΣΜΕΔΕ. Γνωρίζει κανείς πόση ειναι η πρμήθεια μεσω Εθνικής τράπεζας; Δεν είμαι διατεθειμένος να τους χαρίσω ούτε ένα Ευρώ.

Για το ΙΚΑ που τόσα λέγονται φυσικά χρησιμοποιείς όποιον λογαριασμό θέλεις χωρίς προμήθεια φυσικά.

Είναι εξοργιστικός (και αθέμιστος για την αγορά) ο τρόπος με τον οποίο προωθούν από το ΤΣΜΕΔΕ την Τράπεζα Αττικής, η οποία κατά τα άλλα είναι έως ανύπαρκτη... Αντί να εξυπηρετήσουν τα μέλη του να μπορούν να διευκολυνθούν στην πλησιέστερη τράπεζα ή στην τράπεζα της προτίμησής τους έμμεσα τους εξωθούν στην Αττικής. Έτσι στις χαμηλές αποζημιώσεις για γιατρούς έρχεται να αφαιρεθεί και η προμήθεια της τράπεζας. Ντροπή τους αλλά θα έλεγα ότι η εξυπηρέτηση του κόσμου και το ΤΣΜΕΔΕ είναι διαχρονικά δύο έννοιες ασύμβατες και το ΤΣΜΕΔΕ απ'ότι διαφαίνεται θα συνεχίζει να δημιουργεί εκνευρισμό και να προκαλεί τα μέλη του! Αλλά λογικά και τα μέλη του δεν θα περίμεναν κάτι καλύτερο, έχουν συνηθίσει τόσα χρόνια το βολόδερμα!

 

Εθνική Τράπεζα: ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ από €15,01 έως και €50.000 χρέωση €4 (ισχύει ανεξαρτήτως τράπεζας προέλευσης εμβάσματος - προφανώς εκτός Εθνικής) http://www.nbg.gr/wps/PA_1_ICSJJI420OUQC02D5GQ8PG2000/PDFReader?name=el_transaction_terms

 

Τράπεζα Αττικης: Για "εισερχόμενα εμβάσματα, εάν φέρονται σε πίστωση λογαριασμού καταθέσεων με την αναφερόμενη στο έμβασμα valeur, δεν

εισπράττεται προμήθεια" http://www.atticabank.gr/media/vasikoi_oroi_synallagon/3886.pdf

 

Με απλά λόγια: στην Εθνική ό,τι μπαίνει έχει προμήθεια 4€. Στην Attica μηδέν.

 

Και για να συνεχίσω τη γκρίζα διαφήμιση (!) στην Attica, έχει το πιο φθηνό e-banking: όλες οι συναλλαγές δωρεάν, εξαιρουμένων των εξόδων ΔΙΑΣ σε εξερχόμενα εμβάσματα. https://ebanking.atticabank.gr/BOA_EBANKWeb/commissionlogin.jsp

 

Φυσικά, η επιλογή τράπεζας (ή τραπεζών) για συνεργασία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και ο καθένας επιλέγει ανάλογα με τις ανάγκες του/της.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.