Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΣΠΑ: Φορολογική Αντιμετώπιση Επιδότησης


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 169
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Υπέβαλα δήλωση φπα χωρίς να γράψω στον κωδικό 310 το ποσό της επιδότησης. Τώρα θα πρέπει να κάνω τροποποιητική και να διορθώσω αυτό το σημείο . Το θέμα είναι οτι έχω δώσει ηλεκτρονικά εντολή πληρωμής και με έχει σε εκρεμότητα το taxis. Τι πρέπει να κάνω τώρα αν γνωρίζει κανείς ? Να περιμένω να περασει η 31/1 να οριστικοποιηθεί η δήλωση στο taxis και μετα στις 1/2 να κάνω την τροποποιητική ή να παώ αύριο στην ΔΟΥ και να κανω την τροποποιητική ?

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά έχω πρόβλημα...

Όταν αφαιρώ από την καθαρή αξία το ποσό των 8000/8 = 1000 (8000 η επιδότηση, 8 ειναι σε αριθμό τα πάγια συνολικά που έχω αγοράσει στα πλαίσια του ΕΣΠΑ), δηλαδή ισομοιράζω το ποσό σε κάθε πάγιο, παρατηρώ ότι στα πάγια που η τιμή τους είναι κάτω από 1.000 έχω αρνητικό αποτέλεσμα... Λογικό θα μου πείτε, αλλά έτσι δυστυχώς δεν μπορώ στη συνέχεια να αποσβέσω αρνητικά αποτελεσματα (χρησιμοποιώ συντελεστή 30% - υπολογιστές - software).

 

Οπότε μάλλον δεν κάνω σωστά την αφαίρεση... Η αφαίρεση δεν πρέπει να γίνει ανά πάγιο; Εσείς θα την κάνετε στο συνολικό ποσό; Εδώ είμαστε τυχεροί και οι συντελεστές μπορούν να επιλεγούν ίδιοι... Τι θα κάνετε εσεις;

 

Επίσης στο πεδίο 613 της εκκαθαριστικής ΦΠΑ (αναφέρομαι στο περυσινό έντυπο) τι πρέπει να συμπληρωθεί; Η συνολική απόσβεση των παγίων για το τρέχον έτος (2010); (Υπενθυμίζω ότι τα πάγια τα έχουμε βάλει και στις εισροές στα αντίστοιχα πεδία - 653 & 673).

Επίσης έχω το κακό και έχω και άλλα δύο πάγια (έπιπλα θα τα αποσβέσω με 20%) που τα έχω πληρώσει χωρίς επιχορήγηση και το μπέρδεμα μεγαλώνει...

 

Επίσης η απάντηση του αγαπητού Σωτήρη με μπερδεύει:

Στην περιοδική δήλωση κωδ. 310 και στην εκκαθαριστική στον κωδ. 611 και 613 , γιατί υπό προυποθέσεις μπορεί να δημιουργηθεί κλάσμα για pro-rata.

 

Δηλαδή λέει ότι στους κωδικούς 611 και 613 της εκκαθαριστικής δήλωσης πρέπει να μπει η επιχορήγηση. Για το 611 συμφωνώ. Στο 613 γιατί πρέπει να μπει; Αφού αυτό αφορά αξία παγίων (εισροή), όχι επιχορήγηση (εκροή)

Link to comment
Share on other sites

Δε θα ισομοιράσεις την επιδότηση, αλλά θα θεωρήσεις το 80% της αξίας κάθε παγίου ως επιδοτούμενου.

Δλδ για αξία 1000€ θα έχεις να αποσβέσεις 200€, για αξία παγίου 1500 θα έχεις να αποσβέσεις 300€ κοκ.

 

Για την εκκαθαριστική όταν έρθει η ώρα της και ασχοληθούμε εκτενέστερα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.