Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στοιχεία Μηχανών: Ηλώσεις-Κοχλίες


nab

Recommended Posts

Καταρχήν καλησπέρα και (κοινότυπο σχόλιο incoming) συγχαρητήρια για το super forum! Είδα και απόειδα και τελικά ήρθα στους σοφούς του forum για βοήθεια. Αναζητώ βιβλίο-βοήθημα-εγχειρίδιο-οτιδήποτε για επίλυση ασκήσεων κοχλίων-ήλων μπας και καταλάβω επιτέλους τι παίζει με τα τρίγωνα προεντάσεως και τα συναφή. Γίνεται δεκτή οποιαδήποτε πρόταση, από ebook, βοήθημα γκαρουτσοειδές (γιατί ο "άγιος" γκαρούτσος δεν έγραψε για στοιχεία μηχανών ακόμη? ) μέχρι σύγγραμμα 2000 σελίδων. Αρκεί να έχει λυμένες ασκήσεις και όχι απλά διαγράμματα και πίνακες ! Σας ευχαριστώ που ακούσατε μια κραυγή απελπισίας!

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως αυτό που θα σε βοηθήσει πιο πολύ είναι μια βόλτα σε ένα βιβλιοπωλείο που έχει τεχνικά βιβλία. Θα βρεις κάποια βιβλία στοιχείων μηχανών ώστε να τα ξεφυλλίσεις και να δεις αν σου κάνουν.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση!Δεύτερον αυτό ακριβώς ρώτησα,μήπως κάποιος συνάδελφος έχει υπόψην κάποιο συγκεκριμένο βιβλίο, γιατί όλους μας έχουν απασχολήσει τα στοιχεία μηχανών στο παρελθόν, ώστε να έχω μια Α εικόνα,εντύπωση πριν πάω στο βιβλιοπωλείο!

Link to comment
Share on other sites

O Γραικούσης έχει μια σειρά 8 (!) βιβλίων για στοιχεία μηχανών αρκετά αναλυτικά. Δεν θυμάμαι αν στους ήλους και τους κοχλίες με βόηθησε αρκετά όμως.

Link to comment
Share on other sites

Του Γραικούση δεν έχουν παραδείγματα όμως. Είναι βιβλία της παλιάς σχολής (παλιά δύσκολα έβρισκες παράδειγμα στα βιβλία). Είναι όμως ότι καλύτερο και πιο πλήρες έχω δει.

Link to comment
Share on other sites

Στοιχεία μηχανών Ι

Στεργίου, Ιωάννης Κ., Στεργίου, Κωνσταντίνος Ι.

Έτος Έκδοσης: 2003

Εκδότης: Σύγχρονη Εκδοτική

Δέσιμο: PAPERBACK

Αριθμός σελίδων: 432

Κωδικός ISBN: 9789608165465

 

 

Το βιβλίο αυτό είναι πολύ κατατοπιστικό και με παραδείγματα. Κυκλοφορεί και ο 2ος τόμος με θέμα τις οδοντώσεις, ομοίως πολύ κατατοπιστικό.

Και τα δύο με βοήθησαν πολύ.

 

Είχα κάνει δύο εργασίες στη σχολή, αλλά ο υπολογισμός κοχλιών που είχα κάνει ήταν πολύ συνοπτικός για αυτό δεν στις δίνω. Αν θες υπολογισμών ρουλεμάν ή οδοντώσεων είναι πολύ καλογραμμένες και με καλά σχέδια.

Link to comment
Share on other sites

λοιπον ενα βιβλιο που διαβασα φετος με πολλα παραδειγματα ηταν ενα βιβλιο σημειωσεων του Παπαδοπουλου το οποιο μας δινεται στο 3ο ετος στους μηχανολογους στην πατρα εχει αρκετα παραδειγματα και λυμενες ασκησεις.Κοιτα και σχεδιασμος Μηχανων με την χρηση υπολογιστη του ανδρεα δημαραγγωνα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Εχω ενα βιβλιο το "Στοιχεια Μηχανων Ι" του Ιωαννη Κ. Στεργιου και του Κωσταντινου Ι. Στεργιου.Εχει μεσα και ασκησεις περα απο πινακες και στοιχεια για κοχλιες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.