Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δόμηση σε Αγροτεμάχιο


Recommended Posts

ένας φίλος εχει αγροτεμαχιο 12.000μ εκτος σχεδιου-εκτος ζωνης ειχε χτισει βιοτεχνια αφρολεξ(με πανελ και μεταλικο σκελετο) πριν 15 χρονια 600μ2 και τωρα θελει να χτισει κατοικια μεσα σαυτο το αγροτεμαχιο εχει το δικαιωμα;και αν ναι ποσα μετρα δομησης;με την καλυψη τι γινεται; ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Γιατι ισως να μην υπαρχει ο μηχανικος και επειδη οι σπουδες μου ειναι σχετικες με το επαγγελμα του πολ.μηχανικου με εμπιστευτηκε να τον απαντησω σχετικα με το θεμα του να εχει μια γενικη εικονα και οταν θα ερθει η ωρα να χτισει εννοείτε θα απευθυνθει σε εναν πτυχιουχο πολ.μηχανικο,απλα θελω σαν φιλος να του δωσω μια απαντηση,γιαυτο ζηταω τα φωτα σας.

Link to comment
Share on other sites

το πρόβλημα είναι ότι τελευταία υπάρχουν πολλές ερωτήσεις του στυλ πόσο μπορεί να χτίσει, τι κάλυψη απομένει...

δεν είναι ο σκοπός του φόρουμ αυτός να δίνει ξερές απαντήσεις

 

θα μπορούσες να ρωτήσεις επειδή είμαι νέος βάσει ποιου νόμου ή π.δ.

προσδιορίζεται η δόμηση και η κάλυψη σε ένα γεωτεμάχιο? και να το ψάξεις μόνος σου

και θα έπαιρνες απάντηση γιατί αυτός είναι ο σκοπός του φόρουμ

 

εννοείται ότι προηγείται η αναζήτηση αν έχει ξανασυζητηθεί το θέμα

 

εντελώς φιλικά αυτά επειδή είσαι νέος στο φόρουμ.

 

φεκ 270 δ/1985

ξεκίνα με αυτό

Link to comment
Share on other sites

Συμπληρωματικά στα παραπάνω, πρέπει πρώτα να ελέγξει κάποιος (εσύ ή μηχανικός) τι ισχύει στην περιοχή από απόψεως ΓΠΣ, ΖΟΕ και άλλων περιορισμών χρήσεων γης κλπ και εάν, επιτρέπεται η συγκεκριμένη χρήση (κατοικία), τότε να ξεκινήσεις το ψάξιμο για τους όρους δόμησης.

Link to comment
Share on other sites

οκ συγνωμη αν παρεξηγηθηκα δεν ηταν αυτος ο στοχος μου ,οντως ειμαι νεος δεν ορκιστηκα ακομη απλα θελω να βοηθησω πρωτη φορα μου ζητανε την γνωμη μου,δεν θελω να φανω εξυπνος αλλα χρησιμος,απλα αν γινεται να μου δωσετε τα φωτα σας οχι πανω στο θεμα ποσα μετρα χτιζει το αγροτεμαχιο αλλα αν ενα βιοτεχνικο-βιομηχανικο κτιριο κατασπαταλα την δομηση η ισχυει κατι αλλο,αν του απομενει δηλ κατι για το μελλον να μπορει να κανει ενα σπιτακι.

Link to comment
Share on other sites

Ξεκίνα με το Τοπογραφικό Διάγραμμα και το Διάγραμμα Κάλυψης της οικοδομικής αδείας.

Μάθε από την αρμόδια πολεοδομία το ισχύον πολεοδομικό καθεστώς στην περιοχή.

Σύγκρινε τα γεωμετρικά μεγέθη της αδείας με τα επιτρεπόμενα στην περιοχή για να προκύψει το υπόλοιπο δόμησης και κάλυψης.

Προσοχή μήπως από κάποια διάταξη δεν επιρέπεται η ανέγερση κτηρίων διαφορετικών χρήσεων στο ίδιο γήπεδο. Σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα κατάτμησης, αν δεν το απαγορεύει η ΖΟΕ (π.χ. όριο 20στρ. στην Αττική).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

filarako ελπίζω να χεις ήδη κατεβάσει απ το εθνικό τυπογραφείο(http://www.et.gr) το φεκ 270δ/85 που σου προτάθηκε και να το μελετάς!Υπάρχει πολύ γνώση στο φόρουμ και όλοι κερδίζουμε απο αυτήν αλλά πρέπει να σαι και διαβασμένος για να αφομοιώσεις όλα τα δεδομένα που απλόχερα σου προσφέρονται.Στρώσου στη μελέτη λοιπόν και μόνο κερδισμένος θα σαι!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ εννοειτε πως εμεις οι νεοι μηχανικοι περιμενουμε να μαθουμε απο καποιους που κατεχουν γνωσεις,η γνωση ειναι για να την δινουμε απλοχερα σε αυτους που την χρειαζονται.

Link to comment
Share on other sites

filarako ελπίζω να χεις ήδη κατεβάσει απ το εθνικό τυπογραφείο(www.et.gr) το φεκ 270δ/85 που σου προτάθηκε και να το μελετάς!Υπάρχει πολύ γνώση στο φόρουμ και όλοι κερδίζουμε απο αυτήν αλλά πρέπει να σαι και διαβασμένος για να αφομοιώσεις όλα τα δεδομένα που απλόχερα σου προσφέρονται.Στρώσου στη μελέτη λοιπόν και μόνο κερδισμένος θα σαι!

 

Θέλω να συμπληρώσω ότι η ανάγνωση του ΦΕΚ 270/Δ/1985 δίνει μεν κατευθύνσεις για τα βασικά θέματα της εκτός σχεδίου δόμησης, αλλά το πδ έχει υποστεί πάρα πολλές διορθώσεις, συμπληρώσεις κλπ, από τότε, που εάν δεν το έχεις σε μια κωδικοποιημένη μορφή, όπως πχ στη ΝΟΜΟΣ, θα πάρεις λανθασμένες οδηγίες γι' αυτό που θέλεις.

 

Εάν ο filarakos56 δεν έχει πρόσβαση σε κωδικοποίηση, μπορεί να διαβάσει το αντίστοιχο κεφάλαιο στην Κωδικοποίηση της Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας (ΚΒΠΝ), που θα το βρει ΕΔΩ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.