Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βγήκαν οι άδειες προσωρινών ενεργειακών επιθεωρητών


cfrezi

Recommended Posts

Οντως ετσι πρεπει να ειναι..

Εχω συνεργατη μου μηχανολογο που τον πηραν τηλεφωνο τη Δευτερα και του ειπαν πως ειναι επιλεγμενος και δεν ειναι στη λιστα..

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 100
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Παιδιά ηρεμήστε.

 

Με ειδοποίησαν τηλεφωνικά ότι εγκρίθηκε η αίτησή μου, να στείλω το παράβολο, αλλά στη λίστα που δημοσιεύτηκε δεν ήμουν, γιατί έχω Α.Π. 7700κάτι. Θα ανακοινωθούν και τα υπόλοιπα ονόματα εν καιρώ.

Link to comment
Share on other sites

καλα μας δουλευουν με ποια κριτηρια δοθηκαν αυτες οι αδειες ποσοι συναδελφοι απο μας που εδιχαν τα τυπικα προσοντα αποκλειστηκαν προτεινω να αγωνιστουμε ωστε να δοθουν σε ολους που εχουν τα τυπικα προσοντα

Link to comment
Share on other sites

Μια απορία . Με ποιο δικαίωμα απαιτούνται προϋποθέσεις για την έκδοση πιστοποιητικών δεν μπορώ να καταλάβω. Από την στιγμή που ο νομός μου δίνει το δικαίωμα να υπογράψω οποιαδήποτε μελέτη ακόμα και με μηδενική εμπειρία, γιατί να μην έχω το δικαίωμα να πιστοποιήσω μια κατασκευή? Για μένα ούτε καν σεμινάρια δεν θα έπρεπε να απαιτούνται. είναι σαν να μηδενίζουν της σπουδές 5 χρόνων και μας συμπεριφέρονται λες και είμαστε απόφοιτοι δημοτικού… υπάρχει τρόπος να διεκδικήσουμε νομικά κάτι? Και τι στιγμή μάλιστα που μιλούν για άνοιγμα επαγγελμάτων. Τι είναι άραγε ποιο σοβαρό η στατική μελέτη δεκαόροφου κτιρίου ή η πιστοποίηση μιας γκαρσονιέρας…? Έλεος….

Link to comment
Share on other sites

άδειες ενεργειακών επιθεωρητών

Συνάδελφε, συμφωνώ ότι μηδενίζουν της σπουδές μας και τα τόσα χρόνια ξενύχτια στα πολυτεχνεία. Εξ άλλου η βαρύτητα της σφραγίδας και την όποια ευθύνη αναλαμβάνουμε κατά τη μελέτη η επίβλεψη, φαίνεται να μην είναι αρκετή για να πιστοποιήσεις την ενεργειακή κατάσταση μιάς γκαρσονιέρας.

Σχετικά με τον αποκλεισμό εκατόν δέκα συναδέλφων που δεν τεκμηρίωναν -δεκαετή εμπειρία, μα όλοι ατεκμηρίωτοι; –υπάρχει και ο δρόμος της προσφυγής σε 40 μέρες και απάντηση σε 90 μέρες ,δηλαδή κατά το μάη,...καλά κρασιά.

Link to comment
Share on other sites

Κι ομως. Υπήρξαν παρα πολλοί οι οποίοι εν γνώση του ότι δεν είχαν δέκα χρόνια εμπειρίας έκαναν αίτηση μήπως και αλλάξει κάτι ή μήπως και δεν εξεταστούν οι αιτήσεις σοβαρά.

 

Άλλωστε ο μεγάλος όγκος των επιθεωρησεων που θα είναι λόγω ενοικίασης πήρε παράταση για το καλοκαίρι οπότε ολοι προλαβαίνουν να κανουν σεμιναρια και να δωσουν εξετάσεις μέχρι τότε και να γίνουν κανονικοί ενεργειακοί επιθεωρητες.

 

Συμπλήρωμα αλλωστε θα είναι το ποσό των επιθεωρησεων. Πόσες περιμένετε να κάνετε το μήνα;

Link to comment
Share on other sites

Επιθεωρήσεις όντως δεν θα κάνουμε πολλές. Με τον ρυθμό που γίνονται οι πωλήσεις μόνο στην αρχή θα γίνουν λίγες, οι πολλές θα γίνουν μετά την οικονομική κρίση.

Link to comment
Share on other sites

Καλά πάλι παράταση πήρε,για το καλοκαίρι τώρα;Πότε το εγραψαν αυτό:Επι δύο χρόνια ολο ξεκινάει η ενεργειακή αποκατάσταση και το πρόγραμμα εξοικονόμησης κατ οίκον και τελευταία προθεσμία ειναι η ενάτη ιανουαρίου και ξεκινάει η επιδότηση και αυτά ειναι τα κριτήρια επιλεξιμότητας και πιάνουν δουλειά οι ενεργειακοί επιθεωρητές;;;;;;.

Οσον αφορά την δεκαετή εμπειρία αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και ασχολείσαι με οικοδομή ,μελέτες,κατασκευές και αδειοδοτήσεις τότε σε βάθος δεκαετίας διαθέτεις και στελέχη οικοδομικών αδειων αρα τεκμηριώνεται εμπειρία.Αν παρέχεις υπηρεσίες σε τεχνική εταιρεία για 15 χρόνια με εξηρτημένη σχέση,αρα υπαλληλική, τοτε τι εχεις;

Εαν ομως ο φορέας απασχόλησης ειναι το δημόσιο ή τοπική αυτοδιοίκηση τότε εχεις και αντίστοιχη βεβαίωση τεκμηρίωσης άσχετα αν το αντικείμενο σου απείχε απο θερμομονώσεις,θερμάνσεις,αέργους ισχύς,κλιματισμούς κλπ.

Αρα αφού το δίπλωμα μας δεν ειναι αρκετό για ενεργειακές επιθεωρήσεις, η λύση ειναι μόνο η εξεταστική διαδικασία επι καθορισθείσας ύλης-εγραψες;δεν σε κουνάει κανείς ,ολα τα αλλα ειναι για να τραβάει σε μάκρος το θέμα.Μέχρι να εξετασθούν ενστάσεις απο τους απορριφθέντες να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή με απόφαση υπουργου κλπ... ειναι μακρύς ο δρόμος.

Link to comment
Share on other sites

.....

Άλλωστε ο μεγάλος όγκος των επιθεωρησεων που θα είναι λόγω ενοικίασης πήρε παράταση για το καλοκαίρι .......

 

Έχει βγει κάποια σχετική ανακοίνωση;

 

EDIT: Η απάντηση υπάρχει στην 2η εγκύκλιο, παρ 4.2 ......

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.