Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βγήκαν οι άδειες προσωρινών ενεργειακών επιθεωρητών


cfrezi

Recommended Posts

Εγώ παλι δεν συμφωνώ καθόλου. Κι εγώ στην επαρχία είμαι και ξέρω τι παίζει.

 

Επειδή γινεται ούτως ή άλλως μπάχαλο δηλαδή, να μην γίνει καμία προσπαθεία ποτε να μικρύνει έστω αυτό το μπάχαλο.

 

Και γιατί να μην φτιάξει ο άλλος το κελυφός του σωστα καθώς και τον καυστηρα του και ας κάνει μετα ότι θέλει στο υπόλοιπο. Κι αν δεν θέλει να φτιάξει τον πάνω οροφό του ας μην τον φτιάξει αλλα να εχει βάλει την θερμομονωσή του στην πλάκα αφου δεν θα τον φτιάξει.

 

Και πόσο δηλαδή ειναι το κόστος για ένα σωστό κέλυφος; Εάν δεν το κάνει σωστα σε δυο χρόνια θα τα εχει δώσει αυτα τα χρήματα και μετά θα πληρώνει απλά κερατιατικα. Ειναι δυνατόν να συμφωνούμε μηχανικοι όντας με τέτοιες λογικές;

 

Με την ίδια λογική ούτε και εγώ εχω να κάνω service το αυτοκινητό μου. Γιατί να περνάω ΚΤΕΟ; Και μην μου πεις για την ασφάλεια των άλλων γιατί με την ίδια λογικη του σπιτιού θα σου πω ότι εγώ δεν θα το χρησιμοποιήσω γιατί δεν εχω ούτε για βενζίνη. Αλλα ΚΤΕΟ πρέπει να περάσω.

 

Και ξέρω πολλούς που τσιγκουνευτηκαν την θερμομονωση αλλα την ίδια στιγμη αγόρασαν ψυγείο με 3000€ ή τηλεόραση 40" HD. Νομίζεις ότι παραπάνω κοστίζει να ολοκληρωσεις το κελυφός σου σε μια μονοκατοικία σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ;

 

Να μην ακούω τέτοια πράγματα. Ειναι τουλάχιστον αστείες σαν δικαιολογίες.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 100
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ανακοινώθηκαν και νεοί προσωρινοί ενερ. επιθεωρητές. Για την ακρίβεια δεν ανακοινώθηκαν αλλά συμπεριληφθηκαν στην λίστα των αρχικών 417 χωρίς ακόμη να έχει αναρτηθεί η απόφαση της υπουργού στο Διαυγεια. Προφανώς κάτω από την πίεση που δέχθηκαν δεν θα είναι και τόσο τυπικοί..

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε την ίδια απορία έχω απο χθές.

Δεν χρειάζεται πιστοποιητικό γιατί είναι κάτω από 50τμ (τα καθαρά κοιτάμε)

(Μέχρι να βρεθεί καποιος συμβολαιογράφος να σου πει το αντίθετο...)

Κοίτα και εδώ

http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=17058&page=50

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί συνάδερφοι: Ερώτηση: 49.9μ2 καθαρά, 50.01μ2 μεικτά, του βγάζουμε ενεργειακό πιστοποιητικό????

 

Τι εννοείς μεικτά και τι καθαρά;

Τι έχεις στο σχέδιο με εμβαδόν 0.02μ²;

 

Για το εμβαδόν μετράς το εξωτερικό εμβαδό της ιδιοκτησίας (μαζί με τοίχους).

Link to comment
Share on other sites

Καθαρά τετραγωνικά sdim είναι αυτό που αναφέρεις, στα Βόρεια όμως στα συμβόλαια και στους πίνακες συνιδιοκτησίας γίνεται κατανομή και των τετραγωνικών από τους κοινόχρηστους χώρους. Τα νούμερα που αναφέρονται, απότι καταλαβαίνω, είναι ενδεικτικά χωρίς να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το θέμα είναι αν για την έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού τα 50 τετραγωνικά που αναφέρονται στον νόμο αφορούν στα καθαρά ή στα μεικτά του. Στο άλλο θέμα (βλ. link παραπάνω) αναφέρω πως στην Θεσσαλονίκη συμβολαιογράφος αρνήται να συντάξει συμβόλαιο μέχρι να ξεκαθαριστεί το παραπάνω θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα συναδερφοι, οντως το παραδειγμα ηταν υποθετικό. Ηταν απορια μιας γνωστης μου συμβολαιογραφου. Οντως και αυτοι εχουν αρκετεσ θα ελεγα αποριες. Τωρα το θεμα με τα πιστοποιητικα ειναι οτι οι ιδιοκτητες στην αιτηση τους για σχεδια στη πολεοδομια εχουν αρκετη καθυστερηση διοτι υπάρχουν και πολλοι που ζητανε σχεδια για ημιυπαιθριους. Αν καποιος συνάδερφος εξέδωσε πιστοποιητικο ας μα καταθεσει την εμπειρια του.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.