Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμφισβήτηση επιλογής σχολής


Recommended Posts

Ωραία τα λες φίλε μου.Αλλά που να πάω..??Να αλλάξω σχολή?Γιατί να το κάνω αυτό..??Πιο είναι το πρόβλημα με την σχολή..??

 

Δε μπορώ να σου πω αν υπάρχει πρόβλημα με τη σχολή και ποιό είναι αυτό, πάντως αν χαρακτηρίζοντας "κομπιουτεράκηδες" τους συμφοιτητές σου, σημαίνει μια "απέχθεια" προς τους υπολογιστές, θα έλεγα ότι δεν σου ταιριάζει όχι μόνο η συγκεκριμένη σχολή, αλλά γενικά το Πολυτεχνείο. Οι υπολογιστές είναι βασικό εργαλείο δουλειάς κάθε Μηχανικού.

Link to comment
Share on other sites

spgirl μπορώ εγώ σαν ηλεκτρονικός να ασχοληθώ με ενέργεια..δηλαδή αν μπορώ να είμαι ενεργειακός μηχανικός..Νομίζω έχουμε τέτοιο τομέα???

 

Στο site της σχολής σας έχει αυτό για τα ΕΔ σας:

http://www.ece.tuc.gr/Ctrl#reqHandler,Ctrl?lang=gr&actionClass=showGeneralInfo&chapter=2&section=8

 

Απ' ότι βλέπω, τομέα ενέργειας δεν έχετε (ούτε και οι ΜΠΔ δε έχουν...)

Δε θα σου πω εγώ αν πρέπει ή όχι να παρατήσεις την σχολή, απλά κάτσε και σκέψου τι θες να κάνεις...

Και όπως ειπε και ο tpanag, σε κάθε σχολή πρέπει να ξέρεις καλά Η/Υ...

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου ακουσε λιγο.

 

Η σχολη σου δεν εχει κατοχυρωμενα επαγγελματικα δικαιωματα. Οποιον και να ρωτησεις που εχει εργαστει ως Μηχανικος θα σε διαβεβαιωσει πως τα επαγγελματικα δικαιωματα ειναι το Α και το Ω στον κλαδο μας. Η σχολη σου επι της ουσιας ειναι σχολη Μηχανικων χωρις ομως δικαιωματα Μηχανικων.

 

Μυρι αν λες για μενα εγω γνωριζα πως η σχολη μου ειχε μπει σε διαδικασια αναγνωρισης.

 

Τελος πολυ σημαντικο ειναι και το θεμα της φοιτητικης ζωης. Τα Χανια ειναι μια πολη εντελως ακαταλληλη για φοιτητη. Ρωτα κανενα μεγαλυτερου ετους να σου πει τι "υπεροχα" θα περασεις εκει.

 

Για μενα πηγαινε κατω, μαζεψε τα πραγματα σου και βρες καποια αλλη διεξοδο.

Τωρα αν θα κανεις με 10% η θα ξαναδωσεις η θα φυγεις Αγγλια ειναι δικο σου θεμα.

 

Παντως η επιλογη να κατσεις εκει ειναι η χειροτερη δυνατη. Οσοι καθισαν κατω το μετανοιωσαν και ως φοιτητες και αργοτερα ως Ηλεκτρονικοι Μηχανικοι.

Link to comment
Share on other sites

@GiorgoV

 

Πιστεύω ότι είναι εντελώς λανθασμένες οι συμβουλές τύπου "φύγε από εκεί" κλπ. Κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς και θα οδηγηθείς μόνος σου σε αυτό που θα σου αρέσει περισσότερο. Μην ψαρώνεις με τους "κομπιουτεράκηδες", η ηλεκτρονική σαν επιστήμη έχει τεράστιο εύρος και μπορώ να πω ότι υπάρχει έλλειψη στον τομέα.

 

Επίσης είναι λάθος να κοιτάς επαγγελματικά δικαιώματα. Θα σου άρεσε να υπογράφεις μελέτες για το που θα πάνε τα σκ@@ της κυρα Κούλας; Εγώ όποτε έχω να κάνω αυτό, με πιάνει σύγκρυο.

 

Δώσε στον εαυτό σου "αέρα" και μην γίνεσαι "γρυλάκιας" (κατά το ανέκδοτο με το γρύλο). Τα πρώτα χρόνια πάντα είναι άχαρα, αν και απαραίτητα για αργότερα. Και σχεδίασε από τώρα ένα καλό μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Μπορεί να ακούγεται δαπανηρό, αλλά οι διαθέσιμες υποτροφίες είναι πολλές και δεν θα γίνεις σκλάβος σε κάποιον ντόπιο καθηγητή που τις πιο πολλές φορές κάνει έρευνες του κ@@@.

 

Και κάτι άλλο .... αν δεν βγάλουμε ηλεκτρονικούς που θα μπορούν να αναπτύξουν κάτι καλό στην παραγωγή, τι θα παράγουμε σαν χώρα; Οι γέφυρες είναι λίγες, η οικοδομή "κάθησε" οριστικά και μένουν μόνο τα σουβλάκια.

Link to comment
Share on other sites

Καλά πλάκα μας κάνετε?Οι ΜΠΔ έχουν 7 τομείς.Ο μεγαλύτερος είναι τα ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ συστήματα και ο 2ος μεγαλύτερος τα συστήματα παραγωγής(εργαλειομηχανές κατα μεγάλο μέρος, συγκολλήσεις, χυτεύσεις κτλ) με ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ 22 μαθήματα!!!

Link to comment
Share on other sites

Και θα πω και κάτι άλλο, ιστορικής φύσεως, μια και όταν ήμουν μαθητής στο Λύκειο οι πιο πολλοί ήσασταν ακόμα σε... υγρή μορφή:

 

Τη δεκαετία του '70 υπήρχε ένας πραγματικός ανταγωνισμός. Οσο πιο δύσκολη ήταν η σχολή, τόσο πιο πολλοί τη δήλωναν, για να αποδείξουν ότι είναι καλοί μαθητές.

 

Οι πιο "δύσκολες" να μπεις σχολές ήταν των Ναυπηγών, των Χημικών και των Μεταλλειολόγων μηχανικών. Έτσι, οι πιο καλοί μαθητές έμπαιναν εκεί...

 

Δεν θα σας πω τι κατάφεραν στην καρριέρα τους, τα ξέρετε κι εσείς άλλωστε...

 

Συνεπώς, μην προδιαγράφετε τι θα γίνει μετά από 15 χρόνια, κανένας μας δεν γνωρίζει. Απλά οπλιστείτε με όσες πιο πολλές δεξιότητες μπορείτε.

Link to comment
Share on other sites

Βαγγελη εννοει η spgirl πως δεν υπαρχουν κατευθυνσεις στην σχολη μας και σ αυτο εχει δικιο.

Μην αλλαζουμε ομως το περιεχομενο του thread.

Link to comment
Share on other sites

Βαγγελη εννοει η spgirl πως δεν υπαρχουν κατευθυνσεις στην σχολη μας και σ αυτο εχει δικιο.

 

Άκουσα καλή κουβέντα από ΜΠΔ? Ιστορικη μέρα...

Link to comment
Share on other sites

Άλλο τομέας, άλλο ροή/κατεύθυνση.Αλλά τι να τα κάνουμε εμείς αυτά...οι ΗΜΜΥ στις τηλεπικοινωνίες και εμείς στην επιχειρησιακή έρευνα...να βγάλουμε και το μηχανικός απο το τίτλο...να γίνουμε μια 5ετής ΑΣΟΕΕ...γιατί εκεί μας θέλουν.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.