Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δελτίο παροχής με χρωστούμενα


Recommended Posts

Να ρωτήσω κάτι και εγώ :

 

Όταν πληρώθηκες μέρος των χρημάτων (ή εν πάσει περιπτώσει, όταν σε πλήρωναν) εισέπραττες το καθαρό ποσό (χωρίς ΦΠΑ) ή το συνολικό (με ΦΠΑ) ; Αν είναι χωρίς, τότε έχεις κάθε δίκιο με το μέρος σου να απαιτείς ό,τι απαιτείς. Αν όμως σε πλήρωσαν το συνολικό, τότε ναι, δυστυχώς θα πρέπει να τους κόψεις για να μην μπλέξεις με τα χειρότερα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 27
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα.

Αν κόψω ένα τιμολόγιο με αυτα που με έχουν πληρώσει και ένα άλλο επι πιστώσει με τα οφειλούμενα, πρώτον μπορώ να το κάνω και δεύτερον κερδίζο κάτι?

Link to comment
Share on other sites

Aκου φιλη

 

Εχεις παρει καποια χρηματα εναντι. Θα κοψεις ενα ΑΠΥ με αυτα τα χρηματα που εχεις παρει και στην αιτιολογια θα γραψεις"προκαταβολη αμοιβης για τους μηνες απο...εως βασει του μεταξυ μας συμφωνητικου".

 

Οταν σου πληρωσουν τα υπολοιπα, θα εκδοσεις δευτερη ΑΠΥ με αιτιολογια εξοφληση βασει του μεταξυ μας συμφωνητικου.

 

Επι πιστωσει μην κοψεις ακομη, διοτι αν τελικα δεις οτι αργουν να σε πληρωσουν εσυ θα αναγκαστεις να καταβαλεις το ΦΠΑ στη δηλωση του τριμηνου. Εαν ομως δεις οτι δε προκειται να παρεις λεφτα απο αυτους, κοβεις το επι πιστωσει και μαζι με το υπογεγραμμενο συμφωνητικο που εχεις στα χερια σου το κινεις νομικα το θεμα (εξωδικο, αγωγη...). Βεβαια και θα ταλαιπωρηθεις και στο τελος μπορει να ξοδεψεις περισσοτερα αποσα θα βγαλεις με αυτη την ιστορια.

 

Μια αλλη λυση ειναι η εξης: Προσπαθησε να ερθεις σε μια συνεννοηση μαζι τους σε φιλικο κλιμα και ζητα τους να σου δωσουν μεταχρονολογημενη επιταγη αν δεν εχουν μετρητα...Αυτο σε εξυπηρετει για τον εξης λογο: Αν τελικα σκασει η επιταγη βγαζεις μια ωραιοτατη διαταγη πληρωμης και παιρνεις τα λεφτα σου πιο γρηγορα αποτι να μπλεκεις με αγωγες που θα εκδικαστουν του Αγιου Π&$%#τσου ανημερα....

 

Σε καθε περιπτωση γενικος κανονας ειναι: οταν εισπραττουμε, κοβουμε το Στοιχειο.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει οπωσδήποτε να κόψεις ΑΠΥ για τα λεφτά που έχεις ήδη εισπράξει. Εφ όσον έχεις υπογράψει, (υποθέτω), πρόχειρες αποδείξεις πληρωμής σου, η εταιρεία μπορεί να σε ανακοινώσει κανονικά στην Εφορία σου και τότε έχεις αποδεδειγμένα υποπέσει στην βαρύτερη και σημαντικότερη φορολογική παράβαση (της απόκρυψης εισοδήματος), που σε κάνει υποχείριο του Εφόρου για ότι πρόστιμο θέλει.

Το ΑΠΥ σου θα πρέπει να είναι σύνολο (αξία εργασίας + ΦΠΑ) ίσο με τα λεφτά που έχεις εισπράξει.

Το επι πιστώσει θα σε βοηθήσει κάπως στην διεκδικηση της υπόλοιπης αμοιβής σου (εάν πρόκειται να πας στο δικαστήριο), αλλά θα πρέπει εσύ και τώρα να πληρώσεις το ΦΠΑ.

Link to comment
Share on other sites

σημαντικο ειναι επισης, οταν κοψεις το ΑΠΥ για τα λεφτα που εισεπραξες να βαλεις ημερομηνια που να συμπιπτει με την ημερομηνια πληρωμης-η νωριτερη- παντως οχι πιο μετα, γιατι ειναι παραβαση.Αυτο βεβαια με την προυποθεση οτι στο μεταξυ δεν εχεις κοψει καποιο αλλο ΑΠΥ σε καποιον αλλο (ιδιωτη η επιχειρηση) με μεταγενεστερη ημερομηνια...

Link to comment
Share on other sites

Κόβεις ό,τι έχεις πληρωθεί σε ΑΠΥ (έπρεπε να το είχες κάνει όταν έπαιρνες τα χρήματα) και για ό,τι οφείλεται ακόμα, στέλνεις εξώδικο (εφόσον έχεις σύμβαση έργου τους έχεις δεμένους). Ούτε "επί πιστώσει" υπάρχει σε ελ. επαγγελματίες, ούτε γίνεται να βάζεις "υποσημειώσεις" αν έχεις εισπράξει ΦΠΑ κλπ.

Link to comment
Share on other sites

tpanag το εξωδικο στοιχιζει....Πριν φτασει σε τετοια ακραια μετρα καλο ειναι να εχει πρωτα εξαντλησει ολα τα περιθωρια ειρηνικης επιλυσης της διαφορας...

Link to comment
Share on other sites

Καλό θα ήταν να συντάξεις λογαριασμό, να επισυνάψεις ΔΠΑ για ό,τι έχεις λάβει μέχρι σήμερα και να τους ενημερώσεις για το υπολειπόμενο ποσό. Αν είναι ΑΕ, οφείλουν ούτως ή άλλως να σε πληρώνουν με επιταγή, συνεπώς δεν μπορούν να επικαλεστουν ότι σου τα έδωσαν μετρητά.

 

Ξέρω ότι είναι ζόρικο να καταβάλλεις το ΦΠΑ, αλλά έτσι διασφαλίζεσαι. Από την άλλη, μήπως το υπολειπόμενο ποσό αντιστοιχεί στο 20% που θα σου παρακρατήσουν ούτως ή άλλως; Κάνε τους υπολογισμούς σου και πράξε ανάλογα.

Link to comment
Share on other sites

Σε καθε περιπτωση απλα μην μπλεξεις με εξωδικα , διαταγες πληρωμης, αγωγες ( εξαιρετικα χρονοβορα διαδικασια η τελευταια ). Τα λεω αυτα μετα απο περιπτωση μαλλον σχεδον ιδια με τη δικια σου οπου ακολουθησα την διαδικασια της διαταγης πληρωμης. Εγω ειχα αισιο τελος μετα απο 1 χρονο αλλα η ολη διαδικασια απλα ειναι πολυ ψυχοφθορα. Προσπαθησε να εξαντλησεις καθε δυνατον εξωδικαστικο μεσον.

Μετα απο ωριμη σκεψη και εξαντληση ολων των δυνατων παραμετρων και λυσεων φυσικα και θα ειναι μονοδρομος η δικαστικη οδος. Σε καθε περιπτωση ολα τα ανωτερω αποτελουν απλα καιι μονο μια φιλικη συμβουλη. Σε οτιδηποτε θα μπορουσα να βοηθησω, ευχαριστως μπορεις να απικοινωνησεις μαζι μου με pm .

Καλη χρονια σε ολους.

Link to comment
Share on other sites

tpanag το εξωδικο στοιχιζει....Πριν φτασει σε τετοια ακραια μετρα καλο ειναι να εχει πρωτα εξαντλησει ολα τα περιθωρια ειρηνικης επιλυσης της διαφορας...

 

50 ευρώ (και λιγότερο νομίζω) ο κλητήρας που θα κάνει την επίδοση. Και το τόνερ του εκτυπωτή που θα το τυπώσει (το συντάσσει η ίδια).

 

Προσπαθησε να εξαντλησεις καθε δυνατον εξωδικαστικο μεσον.

 

Το εξώδικο αυτό ακριβώς είναι: "εξωδικαστικό μέσον". "Ψυχοφθόρο" ίσως να είναι για τον εγκαλούμενο. Και καλά κάνει και είναι! Μην τα φοβάστε αυτά, είναι καθημερινή πρακτική. Με τις υποσχέσεις ("αύριο θα σε πληρώσω, μεθαύριο θα σε πληρώσω") δεν θρέφονται στόματα δυστυχώς...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.