Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρώτος μισθός μηχανικών


mindsoft

Recommended Posts

Τότε να τα κλείσουμε τα Πολυτεχνεία γιατί δεν προσφέρουν τίποτα και μόνο χάσιμο χρόνου είναι. Δεν είναι οπώς παλιά. Σήμερα οι φοιτητές πηγαίνουν Βανδή και όχι Βοσκόπουλο. Αδυνατώ να καταλάβω γιατί η γραμματέας που προσελήφθει την ίδια μέρα με εμένα και έβγαλε μια ταχύρυθμη σχολή, πρέπει να αμοίβεται καλύτερα από έναν μηχανικό +τα δώρα της κτλ..
Τι σχέση έχει αυτό με τα παραπάνω που είπα?

Μα όταν βγεις από την σχολή δεν γνωρίζεις...αυτό είναι γνωστό...γνωρίζεις θεωρία, αλλά στο εργοτάξιο θα πέσει το γέλιο της αρκούδας !!!

 

Άλλο καραβανάς μηχανικός που τελείωσε νύχτα, άνοιξε ένα γραφείο και κυνηγάει άδειες, και άλλο ένας μελετητής μηχανικός (που προφανώς βγάζει λιγότερα από τον καραβανά μηχανικό !!!).

 

Το γεγονός είναι ότι χωρίς πράξη δεν...απλά πράματα.

 

γιατί η γραμματέας που προσελήφθει την ίδια μέρα με εμένα και έβγαλε μια ταχύρυθμη σχολή, πρέπει να αμοίβεται καλύτερα από έναν μηχανικό +τα δώρα της κτλ..

 

Η γραμματέας κρατάει όλο το γραφείο, από λογιστικά μέχρι τα εσωτερικά του γραφείου, ο νέος μηχανικός τι θα κάνει? Τους καφέδες?

Καλή η αισιοδοξία αλλά αργά ή γρήγορα θα προσγειωθείτε στην πράξη. Και αν ήταν να διώξει γραμματέα με νέο μηχανικό σου δηλώνω ότι θα έφευγε ο νέος μηχανικός καραμπινάτα !!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 314
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τότε να τα κλείσουμε τα Πολυτεχνεία γιατί δεν προσφέρουν τίποτα και μόνο χάσιμο χρόνου είναι.

 

Δεν είπα να τα κλείσουμε. Απλά κάποιοι εκεί μέσα (αναφέρομαι κυρίως σε καθηγητές) έχουν πολύυυυυυ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους. Κι εγώ όταν ήμουν πιο νέος (ακόμη νέος είμαι :D ) έλεγα πολυτεχνείο + μεταπτυχιακό έχω, δεν αξίζω κάτι παραπάνω κτλ κτλ. κτλ. μέχρι που στο εργοτάξιο κατάλαβα την ασχετοσύνη μου...

 

Και θα έλεγα να μειωθούν τα χρόνια του Πανεπιστημίου (σε 4 ίσως) όχι να αυξηθούν, για να αποκτούν οι νέοι μεγαλύτερη εμπειρία. Τα παραπάνω χρόνια τα κάναν οι καθηγητές για να δικαιολογούν θέσεις.

 

Και φυσικά δεν αναφέρομαι σε σχολές μαθηματικών που από τη φύση του το αντικείμενο είναι θεωρητικό.

 

 

 

Η γραμματέας κρατάει όλο το γραφείο, από λογιστικά μέχρι τα εσωτερικά του γραφείου, ο νέος μηχανικός τι θα κάνει? Τους καφέδες?

Καλή η αισιοδοξία αλλά αργά ή γρήγορα θα προσγειωθείτε στην πράξη. Και αν ήταν να διώξει γραμματέα με νέο μηχανικό σου δηλώνω ότι θα έφευγε ο νέος μηχανικός καραμπινάτα !!!

 

Pappos, το έχω ζήσει!!! Έφυγα εγώ και όχι η γραμματέας! Και δεν ήταν όμορφη! Που να ήταν κι όλας! :lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι η παρέμβαση του Pappos και του Julius Ceasar ήταν καταλυτικές στο θρέντ, γιατί εμένα μερικοί εδώ μέσα με θεωρούν ακραίο καπιταλιστή-νεοφιλελεύθερο τομάρι και ότι και άν υποστηρίζω το απορρίπτουν ώς τέτοιο.

 

Αλλά με χαρά βλέπω ότι υπάρχουν και άνθρωποι της αγοράς εδώ μέσα και όχι μόνο φοιτητάκια που ονειρεύονται μισθούς Γερμανίας (στην χρεωκοπημένη Ελλάδα). Δεν φταίνε αυτοί, οι καθηγητές τους στις σχολές φταίνε που τους γεμίζουν τα μυαλά με αέρα, και οι γονείς βεβαίως.

 

Επίσης με λύπη βλέπω τους ίδιους και τους ίδιους να μιλούν για εξωπραγματικούς μισθούς στο πλαίσιο της γνωστής αριστερής ρητορικής του στυλ "πώς θα ζήσω με 800 ευρώ, ο άπληστος εργοδότης, έφαγα τα νιάτα στα θρανία, η καθαρίστρια γιατί, η γραμματέας γιατί..".

 

Αν δεν σας αρέσει, να φύγετε να πάτε αλλού. Δεν καθορίζονται οι αμοιβές με ΣΣΕ. Οι αμοιβές καθορίζονται από την αγορά, την ζήτηση, και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, οι οποίες είναι πολύ χαμηλές από έναν πρωτόβγαλτο μηχανικό.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως πολλές από τις αναφορές που γίνονται δεν έχουν νόημα. Μιλάτε για ΠΠΑΕ τη στιγμή που μπορεί οποτεδήποτε θελήσει το κράτος καταργεί την κείμενη νομοθεσία για την παραλαβή των έργων και πάνε όλα στο βρόντο, μαζί και τα προγράμματα παρακολούθησης δημοσίων έργων. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να εξειδικευόμαστε τόσο πολύ πια. Στην σχολή μου πχ υπήρχε μάθημα για τον ΓΟΚ, ε και; Μέχρι τον Απρίλιο θα καταργηθεί ο ΓΟΚ όπως τον ξέρουμε σήμερα. Τί νόημα θα έχουν οι ώρες διαβάσματος που έριξα τότε και γιατί να μην υπάρχει άλλο μάθημα πιο προσοδοφόρο από άποψης γνώσεων στη θέση της Τεχνικής Νομοθεσίας; Αυτό πάντως που έχουν απωλέσει τα Πολυτεχνεία είναι η πρακτική εφαρμογή εντός της σχολής και όταν μιλάω για πρακτική εφαρμογή εννοώ με τον τρόπο που αυτή διδάσκεται στα Πολυτεχνεία της Γερμανίας. Μπορεί να έχουμε ένα σωρό εργαστήρια στις σχολές μας αλλά πόσα από αυτά έχουν επαφή με την πραγματικότητα;

 

@agrafiot μου φαίνεται εξαιρετικά περίεργο το ότι η γραμματέας προσλαμβάνεται και πληρώνεται βάσει ΣΣΕ και ο μηχανικός όχι. Επίσης γιατί να φύγουμε εμείς να πάμε αλλού και όχι εσείς; Το ξέρεις φαντάζομαι ότι αν όλοι πληρωνόμασταν κανονικά και φορολογούμασταν επίσης κανονικά ούτε χρέος θα είχαμε αλλά ούτε και κρίση, έτσι; Πάντως μην νομίζετε ότι και η ΣΣΕ δίνει τα τρελά λεφτά για πρώτο μισθό. Την εποχή που έκανα εγώ πρακτική ο βασικός του διπλωματούχου με μηδενική εμπειρία ήταν στα 750 ευρώ + 50 ευρώ η γνώση αγγλικών + 50 ευρώ η γνώση υπολογιστή + 100 ευρώ το εργοτάξιο = 950 ευρώ μικτά + ασφάλεια. Μιλάμε βέβαια για το 2003. Από τότε έως σήμερα βέβαια δεν ξέρω τί αναπροσαρμογές έχουν γίνει...

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ σε εργοτάξιο ξεκίνησα άσχετος όπως λες, αλλά έμαθα και μαθαίνω ακόμη. Το γέλιο της αρκούδας δεν έπεσε ποτέ (αντίθετα έριξα πολύ γέλιο κάθε φορά που ο 55αρης μηχανικός από δίπλα κοπάναγε κάθε 3 και λίγο τον υπολογιστή γιατί αδυνατούσε να τον λειτουργήσει).

pappos, αν και όπως είπες δεν συνεργάζεσαι με νέους, πόσο κατά την γνώμη σου είναι ο πρώτος μισθός άσχετου μηχανικού σε εργοτάξιο?

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν σας αρέσει, να φύγετε να πάτε αλλού. Δεν καθορίζονται οι αμοιβές με ΣΣΕ. Οι αμοιβές καθορίζονται από την αγορά, την ζήτηση, και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, οι οποίες είναι πολύ χαμηλές από έναν πρωτόβγαλτο μηχανικό.

Αν δεν υπήρχε το μπλοκάκι και χωρίς καθόλου εμπειρία με προσλάμβανε μια εταιρεία άσχετα απο την οικονομική κατάσταση της αγοράς, πόσα θα έπαιρνα?

Link to comment
Share on other sites

πόσα θα έπαιρνα?
Σαν νέος ?

Καταρχήν θα περνούσες από συνέντευξη. Έπειτα ερωτήσεις από μερικά πρακτικά θέματα επί ξυλοτυπου, συνδέσεις σιδηρών, κόστος, εκσκαφές, πίνακες οπλισμών κ.ο.κ.

Μετά στην ανάλυση μερικές ερωτήσεις, στους οπλισμούς, κατασκευαστικές λεπτομέρειες, κ.ο.κ.

Τέλος τα προγράμματα που γνωρίζεις, πόσο καλά τα γνωρίζεις και τι μπορείς να κάνεις με αυτά κ.ο.κ.

 

Εάν δεν πληρούσες τίποτα ή μερικά από τα παραπάνω δεν θα γινόσουν δεκτός (πάντα προσωπικά μιλάω).

 

Και για να τελειώνουμε. Σε μια χρεωμένη χώρα δεν μπορείς να ζητάς 1500 και 2000 μισθό !!!

Και προσγειωθείτε (υπάρχει η φιλοσοφία έχω τελειώσει πολυτεχνείο, όπου θέλω δουλεύω με 1500-2000 !!!), αυτά θα τα λέτε με τις μπουρμπουλήθρες του φραπέ στο κυλικείο.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

OK παιδιά, όπως καταλάβατε οι νέοι μια ζωή νέοι θα είναι με μηδενική εμπειρία. Το οποίο σημαίνει ότι είτε θα είναι μια ζωή στην ανεργία είτε μια ζωή στην ανέχεια. Το οποίο σημαίνει ότι το καπιταλιστικό σύστημα μια ζωή θα αναπαράγει τον εαυτό του. Επειδή κάποιοι κατάφεραν και βρίσκονται σήμερα σε πλεονεκτική θέση προσπαθούν να αποκοπούν όλοι οι υπόλοιποι από το δικαίωμα στην ευκαιρία. Ευκαιρία βέβαια δεν σημαίνει να δουλεύει κανείς με 500 ευρώ το μήνα και ανασφάλιστος. Εύγε! Έτσι θα πάει μπροστά η χώρα. Αναρωτιέμαι Pappos για το ύψος του μισθού που είχες όταν πρωτοπήγες στη Γερμανία και τί αποδεικτικά εμπειρίας τους κατέθεσες... Όπως επίσης αναρωτιέμαι αν αμείβει καμιά εταιρία στη Γερμανία λιγότερο από όσο καθορίζει ο νόμος και αν οι εταιρίες μπορούν να απασχολούν ανασφάλιστο προσωπικό.

Link to comment
Share on other sites

Για να έχετε μια απάντηση:

Εγώ το 2006 με 2 χρόνια εμπειρίας στη μελέτη. Σε εργοτάξιο γνωστής εταιρίας:

 

Πρώτος μισθός: Στο χέρι-ΤΣΕΜΔΕ-ΒΕΝΖΙΝΕΣ-ΦΠΑ+επιστροφές=900 ευρώ τα οποία μετά από 2 μήνες έγιναν 1300.

Για 5ήμερο, 8-9ωρο πολύ σπάνια Σάββατα.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΝΕΟΥΣ: Να επιμείνετε ΠΟΛΥ να παίρνετε τα λεφτά σας ΕΓΚΑΙΡΑ και ΝΟΜΙΜΑ (όχι μαύρα). Ποτέ χωρίς συμφωνητικό. Αν δεν τηρούνται αυτά ΦΥΓΕΤΕ ακόμη κι αν σας υποσχεθούν 2000 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

pappos, δεν απάντησες πόσο θα κοστολογούσες τον νέο έτσι για να έχουμε μια τάξη μεγέθους αριθμο πες...

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.