Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογή επαγγέλματος


garrythesnail

Recommended Posts

Garry αν θες την αποψη μου μεινε μακρια απο οτιδηποτε θα σου δωσει χαρτι με τον τιτλο "Μηχανικος". Τα πραγματα στον κλαδο ειναι και θα ειναι για πολλα πολλα χρονια χαλια αφου το επαγγελμα πλεον εχει φρακαρει λογω υπερπληθωρας αποφοιτων. Διαλεξε κατι αλλο που να μπορει να σου εξασφαλισει τα προς το ζην. Για μενα ψωμι τα επομενα χρονια θα εχουν μονο οι κλαδοι που εχουν να κανουν με γεωργια/κτηνοτροφια, διαχειριση υδατων (τμημα με πολυ καλες προοπτικες στο Γεωπονικο), βιοτεχνολογια και τουρισμο/παροχη υπηρεσιων ψυχαγωγιας.

 

Τουλαχιστον για τους περισσοτερους απο εμας ειναι πλεον αργα για αλλαγη επαγγελματικης κατευθυνσης αλλα οσοι νεοι θα μπουν σε Πολυτεχνεια πλεον θα κλαψουν με μαυρο δακρυ.

 

Ενημερώνω οτι θα μακρυγορήσω.

Θελω να βοηθήσω.Εσυ επιλέγεις τι θα κανεις στην δική σου ζωή.Συμβουλες δέξου τες και φιλτραρέ τις.Είναι ενα αδιέξοδο το ολο θέμα.. ΑΠοτι βλεπουμε η Ελλαδα περναει κριση.. μισθοι μειώνονται ,ανθρωποι χανουν δουλειες κτλ...

Σκεφτεσαι το μέλλον σου . Το μέλλον ειναι αβεβαιο...

Εξασφάλησες να μαθεις τις γνώσεις που επιθυμεις.(Διαλεξε το αντικέιμενο)

 

 

Πανω στο μηνυμα του thodoris1982 θελω να εκφράσω την αντιρρησή μου.

Οταν τελειωσω την σχολη θα αναφέρω , αν θα κλαψω με μαυρο δακρυ...

ΟΠοτε εκει το αφήνω ανοικτο . Προς το παρον μαρεσει πολύ.Τις θεωρω τις καλύτερες σπουδες&καλύτερο πτυχιο απτου πανεπιστημιου.

Αν κανω λαθος σαν μεγαλυτερος απτις εμπειρίες σ , πές μου.

Συμφωνω μαζι σου για τα επαγγελαματα που αναφερεις οτι θα χουν ζητηση ..&ήδη έχουν ... Το θεμα ειναι κατα ποσο σε ενδιαφέρουν.

 

Πέρασα το ίδιο δίλλημα και γώ πριν 3 χρόνια.

 

Ήθελα βεβαια κατι που στην Ελλαδα δεν υπαρχει και με δεδομένου οτι σπουδαζω ελλαδα, έβαλα κατω τι θέλω να σπουδασω και πανω σε τί θέλω να αναπτύξω τις γνώσεις μου .

 

Στοχευσα Αρχιτεκτονική μιας που το σχεδιο ειναι μια αγαπη και ήθελα πανω σε αυτο να σπουδασω .Είχα απογοητευτει απτην αρχη που το χα σαν στοχο γιατι ήδη υπήρχαν 10 σελίδες στον επαγγελματικο οδηγο με αρχιτεκτονες. 5 με πολιτκους μηχανικους και θυμαμαι τοτε ουτε σελίδα για μηχανολογους..(σε μαι κοινωνία σχετικά μικρή)

Φυσικα εχουν αλλαξει τα δεδομενα.. ωστόσο οι αρχιτέκτονες δεν θα εξαφανιζόντουσαν συν τις αλλοις θα αυξανοταν ο αριθμος τους.

 

Δεν το έβαλα κατω.

Το παλεψα. Για 800 μορια δεν την πετυχα.

 

Ηρθε η ώρα του Μηχανογραφικού . Με βάση οτι μαρέσουν τα Μαθηματικα και η Φυσικη .. αλλα πλην της θεωρίας θέλω την πρακτική εφαρμογη (θεωρια και πράξη) διαλεξα τον Πολυτεχνειο ως επιθυμια.

Δεν ήθελα να γίνω καθηγητης σε σχολείο... Αν δν περνουσαν Πολυτεχνειο είχα σκεφτει Φυσικό η Χημικος αλλα με στόχο να ασχοληθώ με την έρευνα.

 

Για καλη μ τυχη ολα αυτα.Πέρασα στο Πολυτεχνέιο Κρήτης που ειναι απτα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

 

Ειμαι στην σχολη Μηχανικος Παραγωγης και Διοικησης και δεν το μετανιώνω.Έχει απαιτησεις πραμα που το ξερα απτην αρχη λογω οτι ειναι ΠΟλυτεχνειο.

Περιττό να πω οτι πριν μπώ η μικρη παραγραφος που χα διαβασει ώστε να δω περι τίνος προκειται η σχολή δεν μεχει κατατοπισει και τοσο....

Μπήκα.Περασε το πρωτο ετος που ήταν γενικές γνώσεις και όσο περισσοτερο εμβαθαινω στα μαθηματα μαρεσει απιστευτα η σχολη ...

 

 

Γνωμη μου ειναι να αγαπας ο,τι κανεις.

 

Ναι, εχει μέλλον ο ηλεκτρονικος μηχανικός .. λογω αυτοματισμου .. λογω οτι η τεχνολογια εξελισσεται ... για απειρους λογους.

 

Θα σου μιλήσω σαν σπουδες.Αν περασεις ΗΜΜΥ (συντομευση Ηλεκτρολογος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών) ετοιμασου απειρες ώρες προγραμματισμου μπροστα στην οθονη υπολογιστη.. και πρεπει να ειναι κατι που γουσταρεις πολυ. (αλλιως θα ερθει πολυ γρήγορα η ώρα που θα το μισήσεις και δεν θα μπορεις να τελείωσεις την σχολη)

Μεσω πολυ καλων μ φίλων που σπουδαζουν το παραπάνω.

Επηρρεαζεσαι απιστευτα απτην σχολη .. ( μ τυχε περιπτωση που να σκεφτεται στην ζωή του με μηδεν και ένα .. και οτι στην ζωη υπαρχουν προβληματα και πρεπει να λυθουν με αλγοριθμοι.)

 

Οκ σε τρομαζω ... :P Υπαρχουν φυσιολογικοι ανθρωποι που εχουν τελειωσει την σχολη.

 

Προσωπικα την θεωρω την πιο απανθρωπη σχολη ..

 

Αν θες να ζήσεις σαν ανθρωπος και να σε περιτριγυρίζουν ανθρωποι μην την επιλέξεις...

 

Γουσταρεις τον προγραμματισμό? αν το επιλέξεις ... ετοιμασου να καεις...

 

Το τμημα που φοιτώ (ΜΠΔ) εχει μαθηματα που ειναι απαραιτητος ο προγραμματισμος και αν δν γνωριζεις δεν προχωρας...(μεταφραση δν περνας μαθήματα)

 

Σου ευχομαι Καλη τύχη !

 

Μην χολοσκας.. αλλωστε .. μεσα σε 3 ωρες είναι αδύνατον να αξιολογησεις τις γνωσεις ενός ανθρώπου .. Το ολο συστημα εχει σαθρα θεμέλια... Αξιολογουμε με ενα βαθμο μια σχολη...&εναν ανθρωπο.

Κανε αυτο που αγαπας και προσπαθησε γιαυτο ! και ενα πολυ σημαντικο λαθος .. κανενας δν βλεπεις τις κλισεις μας και οποτε δεν αξιοποιημουμε τους ανθρώπους...σωστα

 

 

Υ.Γ Το να σπουδάσεις μηχανικός δεν σαποκλείει να γίνεις και καθηγητης ,για περισσοτερα ψαξ'το

 

 

 

Οτι γινει ας βγει σε καλό!

καλή δύναμη!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 35
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θα σου μιλήσω σαν σπουδες.Αν περασεις ΗΜΜΥ (συντομευση Ηλεκτρολογος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών) ετοιμασου απειρες ώρες προγραμματισμου μπροστα στην οθονη υπολογιστη.. και πρεπει να ειναι κατι που γουσταρεις πολυ. (αλλιως θα ερθει πολυ γρήγορα η ώρα που θα το μισήσεις και δεν θα μπορεις να τελείωσεις την σχολη)

Μεσω πολυ καλων μ φίλων που σπουδαζουν το παραπάνω.

καλή δύναμη!

 

OFF TOPIC.

 

Μην τα παραλές βρε συναδελφισσα. ΗΜΜΥ τελείωσα και εγω, και δεν σκαμπάζω από προγραμματισμό (ενεργειακός γαρ!)

 

Πολύ μου άρεσε πάντως η αναφορά σου σε τρόπο σκέψης Ο και 1! Μου θυμησες εναν κατεστραμμένο παλιό συμφοιτητή μου (Κατεστραμμένο τον λέγαμε βεβαια τότε, γιατι σήμερα από οτι μαθαίνω μεγαλουργεί στο ΜΙΤ :smile: )

Link to comment
Share on other sites

συγνωμη φιλε σαλιγκαρε που θα στο πω αλλα τελικα η επιλογη της σχολης ειναι σα να παιζεις λοττο...τοσο πολυ περικλειει την εννοια της τυχης...

 

δες που εχεις κλιση και μερακι...απλα πιο πολυ εστιασε στην κλιση, διοτι το μερακι μπορει ευκολα να ατονισει μπροστα στα καθημερινα δεδομενα της ασκησης του επαγγελματος που διαλεξες...

 

για μενα οι προτεραιοτητες βασει των οποιων θα διαλεξεις ειναι ως εξης (κατα σειρα προτεραιότητας):

 

1. κλιση-ταλεντο (στοιχειο που απαιτειται για να εισαι καλος και να πετυχεις, και αυτο συνεπαγεται και χρημα και ευχαριστηση)

 

2. μερακι (στοιχειο που ειναι απαραιτητο ωστε να ευχαριστιεσαι αυτο που κανεις, αλλα ποτε δεν ξερεις πως εχει η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ασκηση του επαγγελματος...αλλιως τα φανταζεσαι πολλες φορες και αλλιως σου ερχονται...)

 

3. επαγγελματικη αποκατασταση (στοιχειο απαραιτητο για να πιασουν τοπο οι κοποι σου και να βγαλεις μεροκαματο, δηλαδη τα προς το ζειν ρε αδερφε- απλα να γνωριζεις οτι κατι που εχει περαση σημερα, δεν σημαινει οτι θα εχει περαση και σε 5 χρονια μεσα στο ευαισθητο και ευμεταβλητο εξωτερικο περιβαλλον που ζουμε...οι εξελιξεις ειναι ραγδαιες σε ολα τα επιπεδα...)

 

και να θυμασαι οτι πολλες φορες αυτα τα πραγματα σε πανε...δεν τα διαλεγεις εσυ...αλλα σε διαλεγουν...μακαρι να εχεις ουριο ανεμο φιλε μου κατα την επιλογη σου...ειναι πολυ σημαντικο, οσο περιεργο και να σου ακουγεται...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι δε πιστεύω ότι η μόνη λύση του παιδιού είναι οι σχολές ΗΜΜΥ και οι ομοιές τους... Υπάρχουν και πολύ καλά ΑΕΙ Πληροφορικής...Εγώ θα πρότεινα στο παιδί να ασχοληθεί με applications σε κινητά και με javascript, κάτι που μαθαίνες και σε ΤΕΙ Πληροφορικής άνετα και πολύ καλά...

 

hmmypm, μου επιτρέπεις σα νέα συναδέλφισα να σου πω ότι υπερβάλλεις σε χαρακτηρισμούς και εκφράσεις?

 

Θοδωρή, για μένα οι ΑΠΕ δεν είναι φούσκα αλλά πανε να την κάνουνε οι υπεύθυνοι που χαραζουν πολιτικές... Σε όλες τις προηγμένες χώρες οι ΑΠΕ είναι μοχλός ανάπτυξης γιατί εκεί η πολιτική που έχουν είναι οργανωμένη και με στόχους...

 

Μαριρένα, και γω ΗΜΜΥ τελειώσα και δε βγήκα τόσο καμμένη... Μη λες τέτοια και τρελάνεις το παιδί...

Link to comment
Share on other sites

kkostorp, μιλάμε όχι για Ελλάδα αλλά εξωτερικό για τα applications... Στην Αμερική παρακαλάνε να βρουν προγραμματιστές για applications (τύπου ANdroid)...

Στην Ελλάδα το hardware δεν έχει προοπτική αφού όλα έρχονται από την Κίνα έτοιμα... Μόνο σε επίπεδο service, και αυτό χλωμό...

Link to comment
Share on other sites

μακρυά απο μηχανικός! τέλος! εκτός αν σκέφτεσαι απο τώρα να φύγεις εξωτερικό.

τζάπα 5 χρόνια κόπος (+ ο κόπος του σχολείου +φράγκα).

για δάσκαλος που λες θα σταματήγσει να πέρνει τόσους πολλούς που παίρνει τώρα το υπουργείο.

 

hmmypm όντως προκλητικά τα σχόλιά σου. κατσε να τελείωσεις πρωτα και να ψάξεις για δουλιά και μετά μιλάς. εκτος αν έχεις απο τώρα καμια θέση καβατζωμένη και δε μας λες...

 

<<Αρχικά καταχωρημένο από Μαριρένα

Θα σου μιλήσω σαν σπουδες.Αν περασεις ΗΜΜΥ (συντομευση Ηλεκτρολογος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών) ετοιμασου απειρες ώρες προγραμματισμου μπροστα στην οθονη υπολογιστη..>>

 

1 μάθημα C και αρχιτεκτονική υπολογιστών που είχε assembly ήταν τα μόνα μαθήματα με προγραμματισμό στο τμήμα :D (ενεργειακός)

Link to comment
Share on other sites

Θα πρότεινα σε κάποιον να επιλέξει πολυτεχνική σχολή αν είναι ...εισοδηματίας. :D

 

Οταν βγεις με το καλό απο το πολυτεχνείο, νεαρέ μας φίλε, θα είναι εγγεγραμμένοι στο ΤΕΕ πάνω απο 150 χιλιάδες μηχανικοί ΑΕΙ.

 

Αν σκεφτείς ότι πριν 21 χρόνια που έπαιρνα το πτυχίο, είχε αριθμό γύρω στις 55 χιλιάδες, καταλαβαίνεις ότι γίναμε ...πολλοί. :rolleyes:

 

Συμβουλή: ότι και να ακολουθήσεις, μην αγχώνεσαι απο τώρα. Κοίτα να περάσεις καλά τα φοιτητικά χρόνια και αγχώνεσαι μετά. Οπως έλεγε το τραγουδάκι "νά' χα τα δικά σου χρόνια κι ας κουβάλαγα τελάρα". :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Κάποτε λέγανε το τρίπτυχο "γιατρός-δικηγόρος-μηχανικός". Σήμερα το να είσαι μηχανικός στην Ελλάδα είναι ότι χειρότερο. Δουλειές δεν υπάρχουν και δεν ξέρω πότε και αν υπάρξει ποτέ ανάπτυξη. Μισθοί πείνας..Αγχός,τρέξιμο για 800ε. Δεν πας για δάσκαλος..δουλειά 7μήνες, χωρίς άγχος στην ζωή σου, κάνεις και τα ιδιαίτερά σου και είσαι αρχηγός. Α, μπορεί να βρεις και την γυναίκα της ζωής σου στην σχολή και νασαι κομπλέ. Βέβαια όταν τελειώσεις εσύ πολλά θα έχουν αλλάξει..μπορεί όμως προς το χειρότερο

Link to comment
Share on other sites

@ garrythesnail

 

Πάνε ΗΜΜΥ. 5 τουλάχιστον σπουδές + ένας στρατό έξι , + αναμονή για ΤΕΕ , χαλάρωση κλπ σε 7 χρόνια τουλάχιστον που θα βγεις στην αγορά δεν ξέρεις πως θα είναι τα πράγματα.

Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τίποτα.

Μην μασάς τίποτα , ψάξου και μην νομίζεις πως αν πας ΗΜΜΥ μπορείς να ασχοληθείς μόνο με ένα αντικείμενο.

Μπορείς να κάνεις πάρα , πολλά .

Επίσης μην φύγεις από την Ελλάδα. Δεν είναι λύση . Ακόμα κι αν δεν στρώσουν τα πράγματα πάλι θα μπορείς να βγάλεις ένα κομμάτι ψωμί.

Κάποια στιγμή θα σου στείλω pm να σου πω τρόπους με τους οποίους μπορείς να πετυχαίνεις το μήνα ένα αξιοπρεπές εισόδημα ως ΗΜΜΥ πολύ πιο χαμηλό από αυτό που θα είχες πριν 3-4 χρόνια αλλά σίγουρα ικανό να σε ζήσει με την προϋπόθεση να εργάζεσαι 10-12 ώρες ημερησίως.

 

Πέρασα ΗΜΜΥ καταλάθος και αφού πέρασα έμαθα λεπτομέρειες και έμεινα ικανοποιημένος. Δεν το μετάνιωσα καθόλου.

 

 

Αν είσαι κι από Θεσσαλονίκη πάνε καμιά μέρα μία βόλτα από τη σχολή. Θα σου πω και σε ποιους να πας και να ρωτήσεις για να έχεις ολοκληρωμένη άποψη.

 

Αν πραγματικά σου αρέσει κυνήγησέ το !

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.